POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
26 Ocak 2018 Cuma - 10:46

Ege-Koop Başkanı: İzmir listeye bile giremedi!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yabancılara konut satış sıralamasında İzmir'in listeye bile giremediğine dikkat çekerek “İzmir'i dünyaya tanıtmak için daha çok çalışmamız lazım” dedi.

Ege-Koop Başkanı: İzmir listeye bile giremedi!

İzmir, konut fiyatlarının artış sıralamasında yüzde 20 oranında İstanbul ve Ankara'yı geride bırakırken, yabancılara konut satışında ise sınıfta kaldı. Son üç yılda yabancılar, İzmir dışında Türkiye'nin hemen her ilinden toplam 63 bin konut satın aldı. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Bu sonuç, İzmir'in profesyonelce  tanıtımını yeterince iyi yapamadığımızın belgesidir. İzmir'in yabancı yatırımcı için cazip hale gelmesi için hepimizin elimizi taşın altına koymalıyız” diye konuştu.

İngiliz gayrimenkul şirketi Knight Frank’in geçen yılın ikinci çeyrek raporuna göre İzmir, Haziran 2017 itibarıyla 1 yıl içinde konut fiyatlarının yüzde 20’nin üzerinde artığı dünyadaki 8 kent arasına girdi. Merkez Bankası'nın Türkiye konut fiyatı endeksine göre ise konut fiyatlarındaki artışlar, üç büyük il arasında en hızlı İzmir'de arttı. İzmir'deki genel konut ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 17'yi aştı. Yani İzmir, gayrimenkul sektörünün değerlenmesinde açık ara fark attı.

İZMİR POTANSİYELİNİ ORTAYA KOYMALI
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'in doğal güzellikleri, tabiat örtüsü, tarihi zenginliği, turizm potansiyeli, denizi, kumu, güneşi, termal varlığı ve uygar yaşam biçimiyle sahip olduğu hoşgörü ve huzurla “Tercih” edilen bir kent konumuna geldiğini söyledi. Tüm bunların “yerli” yatırımcının dikkatini çektiğini ve İzmir'i gayrimenkul sektörünün zirve yaptığı bir şehir haline getirdiğini belirten Aslan, dünya kenti olma yolunda ilerleyen İzmir'in “Yabancı” yatırımcı çekmek de ise aynı potansiyeli sergileyemediğini söyledi.



GÖREVİMİZİ YAPMALIYIZ
Türkiye İstatistik Kurumu konut satışı verilerine göre son üç yılda Türkiye'de yabancı yatırımcıların 63 bin 253 konut aldığını belirten Aslan, “Bu 63 bin konut satışından maalesef İzmir yeterince payını alamadı. Son iki yılda İzmir'den yabancılar neredeyse yok denecek kadar az sayıda konut satın aldı. Bu İzmir'in yabancı yatırımcı açısından istenilen düzeyde bir çekim merkezi olmadığının göstergesidir” dedi. İzmir'in yabancılara konut satışında Ankara, İstanbul, Antalya, Muğla, Bursa hatta Aydın’ın da gerisinde olduğunu söyleyen Aslan, “Orta Doğu’dan, Rusya’dan ve Avrupa’dan ülkemize gayrimenkul talebi artıyor. Ancak bu taleplerin netice bulduğu satış rakamlarında İzmir'in adı dahi yok. Bu kabul edilemez. İzmir açısından yabancılara konut satışında bu can yakıcı tablo; İzmir’in kaderi olamaz. Olsa olsa; hepimizin İzmir’in tanıtılması konusunda görevimizi yeterince yapmadığımız gerçeği olur” dedi.

İzmir'in uluslararası arenada tanıtımının daha da yüksek bir noktaya çekilmesi gerektiğine dikkat çeken Aslan, “Turizm başta olmak üzere sanayide, sağlıkta her alanda tanıtım şart. İzmir'i tanıtamazsak turizm olmaz, sanayide arzu ettiğimiz yatırımcı başka şehirlerde iş yapar, İzmirli gençler de iş bulmak için göç eder. Bu sistemi değiştirmemiz için, İzmir’in tanıtımı için ortak platformun ortak akıl ekseninde buluşarak kentimizi uluslararası arenada daha yüksek sesle tanıtmasına ihtiyacımız var. Bu konuda herkese görev düşüyor. Örneğin gayrimenkul sektörü, Uluslar arası projeler hayata geçirmeli ve bunu da uluslararası tanıtımla satışa sunmalı” diye konuştu.

 
Sağlık Bakanı: Afrin'de 3 askerimiz kayıp
 
Ege Üniversitesi'nde 'milli aşı' devrimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon'da yeniden Ömür Şanlı dönemi
Kordon İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Şanlı yapılan olağan ...
İTO'da istifalar sonrası yeni görev dağılımı
Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş başkanlığında toplantıda 4 istifa sonrası ...
İzmir'e Sanayi 4.0 uyumlu 'model fabrika'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Yılmaz: İlk ...
 
Araç sahiplerine kötü haber: Yine zam geliyor!
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), benzin grubunda 12 kuruş zam yapılacağını bildirdi.
Ege'nin organik ürünleri dünyayı doyurdu!
Organik üretiminde Türkiye'nin lideri olan Ege Bölgesi, bunların ihracatında ...
Egeli Otomotivciler’den Özgener’e tam destek
Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu, Nisan ayında yapılacak olan ...
 
İzmir'in o ilçesinde inşaat patlaması: Bir yılda 6200 satış!
İnşaat sektörünü mercek altına alan Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) araştırmasına ...
Gelinlik fuarı yüz güldürdü
AVRUPA'nın en büyüğü olan IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ...
Özgener’den ‘mobilyacılar zirvesi’nde çarpıcı mesaj: Herkese söz veriyor ama…
Karabağlar’daki plaza zirvesinden mobilyacılar grubundan tam destek olan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri