POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
25 Şubat 2020 Salı - 14:53

Engelli hayatların tamircisi

Sosyal medyada paylaşılan felçli bir kedinin görüntülerinden çok etkilenen elektrik tamircisi Ali Yalçın, kendi imkanlarıyla yürüyemeyen hayvanlar için yürüteç yapıyor.

Engelli hayatların tamircisi

Hayvanlara yönelik şiddet olayları her geçen gün artıyor. Bazıları onların yaşam alanına müdahale ederken bazıları da onların yaşamlarını devam ettirebilmek için elinden geleni yapıyor. Onlardan biri de 34 yaşındaki elektrik tamircisi Ali Yalçın...

Bir gün sosyal medyada gezinirken, felçli bir kedi videosuna denk geldi. Hayvan severlerin çabalarıyla takılan yürüteç sayesinde yeniden yürümeye başladığını gördü. O an engelli hayvanlar için kolları sıvayan Yalçın, kendi olanaklarıyla engelli hayvanlar için yürüteç imal etmeye başladı.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine Türkiye’nin dört bir yanına gönderdiği yürüteçlerle şimdiye kadar onlarca hayvanı hayata bağlayan Yalçın, engelli hayvanların eli ayağı oluyor. Yalçın, “Yürüteç ve protezleri tamamen ücretsiz yapıyorum. Hayvanların koşması, yürümesi ve ilk adımlarına şahit olmak benim için en büyük kazanç” dedi.

O AN KOLLARI SIVADI
Sosyal medyada felçli bir kedinin görüntülerini izledikten sonra onlar için yürüteç yapmaya karar verdiğini anlatan Yalçın, “Engelli hayvanlara yürüteç yapma fikri, sosyal medyada gördüğüm felçli bir kedinin videosunu izledikten sonra geldi. Ben de onlara yardımcı olabilirim dedim içimden. Çocukluğumdan beri hayvanları çok seviyorum. Birkaç sene önce bir çöp kenarında ölmek üzereyken bulduğum bir yavru kediyi sahiplenmiştim. 2 sene kadar evimde besledim ama daha sonra kedim kayboldu. Şu an yardıma muhtaç hayvanlara sadece yürüteç yaparak yardımcı olabiliyorum. İhtiyaç sahiplerine ulaşması adına sosyal medyada duyuru yapıyorum. Paylaştıkça böyle bir şeye ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunu gördüm ve hayvan severlerden büyük destek aldım” ifadelerini kullandı.

PARASINI İYİLİĞE HARCIYOR
Hayvan sahiplerinin kendine sosyal medya aracılığıyla ulaştığını belirten Yalçın, yürüteç yapmak için gerekli malzemeleri kendi imkanlarıyla satın aldığını ifade ederek, “Yaklaşık 4 yıldır yürüteç yapıyorum. Benim yaptığım yürüteçler her nalbur malzemesi satan esnafta olan ve çok cüzi fiyatlara imal edilebilecek yürüteçler. Yürüteç yapmak için gerekli malzemeleri inşaat malzemeleri satan her nalburdan temin edebiliyorum. Bugüne kadar sayısını tam olarak hatırlamasam da sanırım yüz kadar engelli hayvana yürüteç yaptım. Yürüteçlerin büyük bir kısmı işe yaradı ve hayvanlar yürüteçlerine adapte oldular” şeklinde konuştu.

ŞEHİRDIŞINA YOLLUYOR
Yaptığı yürüteçlerin ön ya da arka bacaklarını kullanmayan hayvanlara umut olduğunu dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “Bugüne kadar yurt dışına hiç yürüteç yollamadım ama şehir dışına kargoyla gönderdiğim çok sayıda yürüteç oldu. Tasarladığım yürüteçler genelde arka ya da ön iki bacaklarını hiç kullanamayan hayvanlarda işe yarıyor. Daha komplike yürüteçler yapabilecek kapasiteye sahibim aslında ancak çok sayıda engelli hayvan var ve hepsi için ayrı ayrı yürüteçler üretmeye vaktim olmuyor ne yazık ki. Ayrıca basit ve kısa zamanda ürettiğim yürüteçlerle daha çok engelli hayvana ulaşmak fikri bana daha yakın geliyor.” (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
Mısır eski Cumhurbaşkanı Mübarek hayatını kaybetti
 
İzmir merkezli 'Aylan Bebek' operasyonu: 104 yakalama kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ağlatan 'TOKİ' sevinci!
Seferihisar'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek ...
Başkent'te 'Corona' alarmı: 132 yolcuya karantina
Corona virüsü nedeniyle 16 kişinin öldüğü İran'daki Türk vatandaşları ...
Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz hale getirildi
Kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur-Kerkük eyalet sorumlusu ...
 
İzmir'de yasa dışı geçiş operasyonu
İzmir'in Çeşme ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen ...
Boşaltılan eğik binalar yıkılmayı bekliyor!
Bayraklı ilçesinde, depreme dayanıksız olduğu belirlendikten sonra sakinlerinin ...
İzmir'in iki ilçesinde yangın paniği!
Buca ilçesinde, 5 katlı bir binanın 5'inci katında henüz belirlenemeyen ...
 
HTŞ/FEC/ENC silahlı terör örgütü üyesi İzmir’de yakalandı!
İzmir'in Konak ilçesinde, 'HTŞ/FEC/ENC' silahlı terör örgütüne üye olmak' ...
Tutuklanan kaptan pilotun ifadesinin detayları!
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ...
Uçak kazası soruşturmasında kritik gelişme!
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen ve 3 kişinin hayatını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri