POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
24 Nisan 2018 Salı - 17:29

Flaş! Erdoğan-Arınç zirvesi sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Arınç, "Aktif siyaseti bıraktım, güzel ve olumlu bir görüşme oldu, görüşmeler devam edecek. Her konuyu görüştük" dedi.

Flaş! Erdoğan-Arınç zirvesi sonrası ilk açıklama

AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezinde 1 saati aşkın bir süre görüşen Bülent Arınç, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Görüşmeye ilişkin bilgi paylaşan Arınç, “Çok fevkalade bir şey yok. Niye bu kadar heyecanlandınız bilmiyorum. Sayın cumhurbaşkanımız bugün bizleri davet ettiler, Külliyede bir görüşme yapacaktık, buradaki çalışmalar sebebiyle bende buraya geldim. 1 saati aşkın zamandır birlikteyiz. Güzel, olumlu bir görüşmemiz oldu. Kendisi ile güncel konular üzerinde de partimizle ilgili konular üzerinde bir görüşme yaptık. Bazı konularda fikrimi aldım, fikrimi söyledim, bazı konularda ben kendilerine düşüncelerini rica ettim. Bu görüşmelerimiz devam edecek. Umarım önümüzdeki seçimler için çok hayırlı sonuçlar olur. Kendilerine başarılar diledim” diye konuştu. 

“AKTİF SİYASİ HATTA BULUNMAYA NİYETİM YOK”
“AK Parti’den milletvekili adayı olacak mısınız?” sorusuna cevap veren Arınç, “Ben 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettim. Ne 7 Haziran’da ne 1 Kasım’da aday olmadım. Bu düşüncem bugün de devam ediyor. Ben aktif siyasi hayatımda meclis başkanlığına kadar, başbakan yardımcılığına kadar, 20 yıl süren milletvekilliğine kadar her kademesinde bulundum. Kendi irademle isteyerek ve bilinçli bir şekilde aktif siyasete veda ettim. Bundan sonra tekrar milletvekilliğinden başlayacak durumda değilim. Bana bu konuda hiç kimse teklifte bulunmadı. Benim kararlılığımı bilirler. Sorunuzun cevabı, bunu hiç düşünmüyorum, bu teklif edilmiş bir konuda değil, üzerinde durulacak bir konu da değil. Aktif siyasi hatta bulunmaya niyetim yok. Ama aktif siyasi hayat dışında bu ülke yapılacak çok önemli hizmetler ve görevlerin olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu. 

“HER KONUYU GÖRÜŞTÜK”
Abdullah Gül’ün adaylık iddialarına ilişkin bir görüşme olduğunun sorulması üzerine Arınç, “Her konuyu görüştük. Ama bu konuda bir açıklama yetkisini kendimde görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız arzu ederlerse kendileri söyleyebilir. Bize izin verirlerse biz de konuşuruz. Ama çok özel konuşmalarımızı şimdilik kendi içimizde mahrem tutuyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BAŞKA BİR PARTİYE BAŞIMI ÇEVİRMEM”
Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını destekleyip desteklemediğine ilişkin, “Kendilerine başarılar diledim. Ama bundan daha ötesini şöyle sorarsanız bana, ben bir AK Partiliyim, partimde memnunum. Bazı partililerin yaptıkları bize rencide etse, üzse de ben AK Parti’nin bu ülkeye çok büyük hizmetleri olduğuna inanıyorum ve bu partinin kurucularından birisiyim. Dolayısıyla başka bir partiye başımı çevirmem, başka bir parti ile hiçbir olumlu kanaatimi de ortaya koymam. AK Parti’nin adayı konusunda durum bundan ibarettir. Ben ne AK Parti’ye ne onun genel başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam. Ben iyi bir AK Partiliyim, Milli Görüş çizgisinde siyaset yapmış bir insanım. Bizim edindiğimiz terbiye, ahlak bize davamıza hangi noktada olursa olsun sahip çıkmayı gerektir. Seçimlere çok var, bu konuda kanaatimizi inşallah açıklama fırsatını buluruz” açıklamasında bulundu.

 
CHP'de flaş 'ittifak' ve 'ön seçim' kararı!
 
İzmir'de 3 kişinin öldüğü dehşette 5 müebbet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de flaş 'ittifak' ve 'ön seçim' kararı!
CHP Parti Meclisi kritik toplantıda flaş kararlara imza attı. Aday belirleme ...
5.seçim zirvesi: CHP İzmir’de başkanlar örgütle buluştu!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticileri sırasıyla; ilçe başkanları, ...
AK Parti'den CHP'ye çok sert tepki!
AK Parti Sözcüsü Ünal, "Grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir, ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan flaş ittifak mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gül sorusuna yanıt!
Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün isminin zikredildiğinin ...
Dikili'deki 23 Nisan coşkusunda CHP'li ve İYİ Partili başkanlardan el ele demokrasi vurgusu!
Dikili'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Dikili ...
 
İYİ Parti-SP zirvesi: Kritik soruya yanıt!
İYİ Parti'yi ziyareti sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu'na ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'de 'bismillah' diyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyükşehirlerden sadece İzmir ve İstanbul kaldı. ...
CHP İzmir'de söz eski başkanlarda: Adaylık için kim/ne dedi?
24 Haziran’daki seçim öncesi CHP’de isimleri milletvekilliği için geçen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri