POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
11 Şubat 2018 Pazar - 10:26

Göztepeli Enes'ten sevindiren haber

İzmir'de yaklaşık 1.5 yıl önce güvercinlerini beslerken 13 metre yükseklikten düşüp beyin travması geçirdikten sonra yatağa bağlı kalan Enes Karaman (14), fizik tedavinin yanında, evinde uygulanan refleksoloji masajının da etkisiyle baş kontrolünü daha iyi sağlamaya başladı. Göztepe taraftarı olan Enes, artık kol ve bacaklarını istemli şekilde hareket ettirebiliyor.

Göztepeli Enes ten sevindiren haber

Enes Karaman, 29 Ağustos 2016 tarihinde, Bornova ilçesinin Altındağ Mahallesi'ndeki evlerinin çatısında, güvercinlerini beslerken 13 metre yükseklikten düştü. Beyin travması geçiren Enes için kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki doktorlar seferber oldu. 47 gün yoğun bakımda kalan Enes Karaman, annesi Ebru (36), babası Levent (42) ve kardeşi Ecrin Karaman'ın (8) desteğiyle yaşama tutundu. Enes'i çok sevdiği Göztepe takımının taraftarları da yalnız bırakmadı. Odasının duvarında asılı sarı- kırmızılı takımın bayrakları ve 'Geri gelsin o güzel günler' yazılı atkı ile misafirlerini karşılayan Enes, artık başını, kol ve bacaklarını hareket ettirmeye başladı.

Enes Karaman, yatağından kalkıp bağımsız olarak hayatını devam ettirebileceği günleri bekliyor. Odasının duvarını Göztepe'nin bayrakları ile süsleyen Enes'in ailesi, oğullarına çok sevdiği sarı kırmızılı takımın giysileriyle haftanın 3 günü fizik tedaviye götürüyor.

Yaza kadar güzel gelişmelerin olacağını ifade eden baba Levent Karaman, "Çok ciddi ölüm tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Ağır bir beyin travması yaşadı. Hayatta kalmasına çok düşük ihtimal bakılıyordu. Beyin sapında ufak bir kanama olmuş. Ameliyatla beyin kanamasını durdurup, kanı boşalttılar. Şimdi haftanın 3 günü fizik tedaviye götürüyoruz. 3 gün de eve fizyoterapist geliyor. Fizik tedaviye ilave olarak iki gün 'refleksoloji masajı'na başladık. El ve ayaklarında belli noktalara bası uygulanarak yapılan masaj sayesinde sinir uçları uyarılıyor. Yaza kadar daha güzel gelişmeler yaşayacağımızı umuyoruz" dedi.

BİR YILDA AYAĞA KALKABİLİR
Baş kontrolünü sağlayamayan, kol ve bacağında çok az hareket olan Enes'in bugün başını istemli kontrol edebildiğini söyleyen fizyoterapist Kenan İncebacak, iyileşmenin en önemli safhasının ilk 12 ay olduğunu hatırlatarak, fizyoterapinin de ilk 1 yıl içinde daha fazla etki sağladığını kaydetti. Nörolojik rehabilitasyonda temel yaklaşımların baş ve gövde kontrolü ile denge ve yürüme eğitimi olduğunu ifade eden İncebacak, "Enes'in kol ve bacakları daha hareketli. Ayrıca görsel ve sözel uyarılara karşı yanıtı arttı. Tedavi süreci çok olumlu ilerliyor. Temel amaç, hastanın olabildiğince bağımsız olarak hayatını devam ettirebileceği fonksiyonel seviyeye ulaştırmaktır. Enes tek başına oturma işini hallettikten sonra, yavaş yavaş ayağa kalkacak. Bunun için zamanlama vermek çok zor. Bunu 1 yılda da başarabiliriz, ama daha da kısa sürebilir" diye konuştu. (DHA)

 
TSK açıkladı: Afrin'den bir acı haber daha!
 
'İZBAN'da yeni sisteme hayır' kampanyası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK açıkladı: Afrin'den bir acı haber daha!
Türk Silahlı Kuvvetleri, sabah yaptığı açıklamada bölgede devam eden açtışmalarda ...
Yaşlı anne ve engelli 2 kızı yangın kurbanı!
Samsun'da bir evde çıkan yangında yaşlı bir kadın ile konuşma, görme ve ...
Tarihi semtte bitmeyen çile: 3.5 yıl oldu, o binalar hala yıkılmadı!
Konak Tünelleri yapılırken kamulaştırılan Damlacık semtindeki 90 bina, ...
 
İzmir'in yüreği yanıyor: Bir günde iki şehit acısı
TSK’nın Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik sürdürdüğü ...
Flaş gelişme: Sınıra askeri sevkiyat
Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar, Hatay'a geldi.
Afrin'de o köy de teröristlerden temizlendi
TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen ...
 
Zeytin Dalı Harekatı'nda kara gün: 11 şehit
TSK, Afrin operasyonlarında 9 askerin şehit olduğunu 11 askerin de yaralandığını ...
Afrin'den İzmir'e şehit ateşi düştü
Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında ATAK tipi bir helikopterin ...
Düşen helikopter güdümlü füzeyle mi vuruldu?
TSK'nın Afrin'e yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nda bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri