POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
25 Eylül 2017 Pazartesi - 13:37

Hotar: İşini aksatanın muhalefet lüksü yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, partisinin İzmir özelinde özellikle yıpratılması ve yatırımların algı operasyonu ile yok sayılması noktasında ortaya çıkarılan kriz ve çatışmaların yersiz olduğunu söyledi. Hotar, "Kendi işini aksatanın muhalefet lüksü yok" dedi.

Hotar: İşini aksatanın muhalefet lüksü yok!

Ulaştırma Bakanlığı'nın üç büyük tünel yatırımı ile ilgili bilgi verdi. İzmir Manisa arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindiğini belirten Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkanımızın katılımları ve İzmir halkının yoğun katılımı ile ışık göründü.  1 Temmuz 2018 yılında tamamlanmış olacak. Ne yüklenici firmanın işi tamamlayamaması ne de muhalefetin çabaları bizi durduramadı.  Hükümetimiz projenin yarım kalmaması için çalışmalara ara vermeden devam ediyor.  İzmir’in kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için en anlamlı gün olan 9 Eylül'de;  tünelin iki ucu birleştirildi. Günde 40 binden fazla araç geçen İzmir-Manisa karayolundaki rampaların kaldırılarak yol uzunluğunun kısaltılması, yolun standardının yükseltilerek kullanıcılarına güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlanması, oluşabilecek trafik kazalarının en aza indirilmesini amaçlıyor, Tünelde toplam 564 bin metreküp kazı yapılacak, 30 bin kamyon hafriyat taşınmış olacak."

"İSTANBUL'DAKİ YATIRIM OLANAKLARI VE EKONOMİK KAZANÇLAR DA İZMİR'E YÖNLENECEK"
Temeli 7 Temmuz 2013'te atılmış olup, açılışı Başbakan Binali Yıldırım tarafından 8 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen İzmir Bornova ve Kemalpaşa ilçeleri arasında inşa edilen Belkahve Tüneli'nin de önemli bir yol alternatifi oluşturan büyük bir proje olduğuna değinen Hotar, bu tünelin İzmir Otogarı-Bornova’dan gelen ve Manisa (Turgutlu-Salihli-Kula) yönüne giden araçlar tarafından da kullanıldığını söyledi. İzmir- İstanbul Otoyolu'nun hızla ilerlediğini İstanbul’dan Bursa’ya kadar olan güzergahın Osmangazi Köprüsü ile açıldığını Yol hem İzmir hem de İstanbul’dan aynı anda başladı. İzmir yönü ise açıldıkça ilerliyor. İzmir İstanbul Otoyolu ekonomik ve ticari olarak da büyük öneme sahip. Yol yani mesafe bu arada 3.5 saate inecek. İstanbul’un yoğun trafik ve yaşamından sıkılanlar için de İzmir büyük öneme sahip olacak. Ayrıca son dönemde İstanbullu yatırımcıların İzmir’de büyük işler yaptığını, yatırımlar yaptığını görüyoruz. Bu yol sayesinde İstanbul’daki yatırım olanakları ve ekonomik kazançlar da İzmir’e yönlenecek."

"KENDİ İŞİNİ AKSATANIN MUHALEFET LÜKSÜ YOK"
Konak Tünelleri'nin İzmir şehir içi ulaşım sisteminin bir parçası olarak faaliyetini sürdürdüğünü ve vatandaşa nefes aldırdığını belirten Hotar, " Hükümetimizin 35 projesi arasında yer alan bu proje ilk açıklandığında istemezükçüler ve birçok STK dava açmıştı. Fakat hükümetimiz bu konuda kararlılık göstererek tünelleri açtı. Bugün itibariyle tünellerden sabah akşam yoğunluk nedeniyle binlerce araç geçiyor.  Her ne kadar CHP'li yerel yöneticiler, bölgede kamulaştırma yapılan alanda insanları hükümete ve bu yatırıma karşı örgütlemeye kalkıştılarsa da, halkın sağduyusu ve bizim kararlılığımız kazandı. Kendi işini aksatanın muhalefet lüksü yok" dedi.

"KİMSE İZMİRLİ'Yİ HAFİFE ALMASIN"
İzmir ulaşımında bugün ciddi sorunlar olduğunu ve özellikle otopark sorununun öne çıktığını söyleyen Nükhet Hotar; “Yerel yöneticilerin seçim vaadlerinde yer alan ulaşım ve altyapı projeleri aksıyor. Raylı sistem ve deniz ulaşımı konusunda aksamalar var" dedi. Hotar ayrıca, Hükümetin Halkapınar-Otogar arasındaki raylı sistemi tünele geçerek bağlantıyı sağlayacağını bu hattın İzmir- Ankara Hızlı Tren Projesi’nin şehir içine ulaşması için önemli bir güzergâh olacağını ifade etti. Hotar, İzmir’de ciddi anlamda alt geçit ve ulaşım sistemi sorunu olduğunu dile getirerek, "Bugün Karabağlar, Buca, Konak ve Karşıyaka’da bu tür projeler için vatandaşlar talepte bulunuyor. Bugün, hükümetimiz tarafından yapılan İzmir Çevreyolu olmasa ulaşım felç olurdu

Ayrıca Körfez tüp geçit projesi için değerli İzmirlilerin talep ve desteklerini bekliyoruz. Aksi halde İzmir’e ciddi katkılar sağlayacak olan bu proje de işi engel çıkarmak olanlar tarafından geciktirilecektir. Ancak tüm engellemelere rağmen Biz, vatandaşımıza verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz" dedi.

 
İzmir'de nefesler tutuldu: Ateşle dans!
 
Menemen stadı için gün sayıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka’da başkan 12’den vurdu, hesaba başladı!
CHP’de parti içi yarışta gözler Karşıyaka’da. Seçim yapılan 12 mahallede ...
Başbakan Yıldırım ‘2019 İstanbul’ iddiasına ne yanıt verdi?
Başbakan Yıldırım katıldığı yayında 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye ...
CHP'den tarım seferberliği: Yeni durak Manisa
CHP'nin, çiftçinin yaşadığı sorunlara dikkati çekmek amacıyla tarım ürünleriyle ...
 
Başbakan: Sıcak bir çatışmaya zemin hazırlamıştır
Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. "Referandumu yapma ...
Abdullah Gül'den 3 dilde savaş uyarısı!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kerkük'te yapılan refedandumla ilgili ...
Almanya'da 14 Türkiye kökenli vekil
Almanya'da dün yapılan genel seçimde, 14 Türkiye kökenli aday milletvekili ...
 
CHP'de 'Ataşehir' krizi yargıya taşındı: Faili meçhul!
CHP Çiğli’de Ataşehir krizi yaşanıyor. Mahallede mavi listeye destek veren ...
İzmir’de şok eden ‘Passolig’ vakası: ‘CHP üyeliği’ bilgisi neden o ekranda?
Devreye alındığı günden bu yana tartışmalara neden olan Passolig sistemi ...
İstanbul'un başkanlığı için seçim tarihi belli oldu
İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri