POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
23 Mayıs 2018 Çarşamba - 11:46

İYİ Parti Adayı Kerpişçi'den İzmir'e ilk mesajlar!

İYİ Parti ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, Aydınlı olduğunu, İzmir ve Ege Bölgesi’ne yabancı olmadığını belirterek, “Madencilik sektöründe yer alıyorum. Türkiye’deki maden yatırımları, bor tesislerinin altında imzam var. İzmir’e ve Ege’ye katkı koymak istiyorum. Siyasetin kavga tarafında değil; yeni tesislerin yapılmasında, gençlere istihdam yaratacak projelerin tarafında olacağım” dedi.

İYİ Parti Adayı Kerpişçi den İzmir e ilk mesajlar!

İYİ Parti İzmir ikinci bölgede Aytun Çıray'ın ardından ikinci sırasında yer alan Mustafa Kerpişçi, İzmir’e yabancı olmadığını söyledi.

Aslen Aydınlı olduğunu anlatan Kerpişçi, “Bütün hayatımız Ankara ve İzmir’de geçti. ODTÜ Endüstri Bölümü’nden mezunum. İşletme mastırı yaptım. Daha sonra kendi işimizi kurduk. Fenerbahçe Spor Kulübünün Sosyal tesislerini yap-işlet-devret yöntemiyle bitirdik. Bergama ovacıkta altın madeni Avusturalya firmasına danışmanlık yaptım. Türki Vakıflar Bankası’nın yönetim kurulu üyesi oldum. 2001’de Eti Maden İşletmelerinde yönetim kurulu üyesi oldum. Türkiye’deki bor rafine tesislerinde teknik bir insan olarak katkım oldu” dedi.  

MANİSA’DA DEV YATIRIM 600 KİŞİYE İSTİHDAM
Manisa Gördes’de Zorlu Holding tarafından kurulan Meta Nikel Kobalt fabrikasının hissedarı ve icra kurulu üyesi olarak görev yattığını anlatan Kerpişçi, “Ege Bölgesinin en büyük sanayi yatırımlarından bir tanesi. 500 milyon dolara mal oldu. Bu süreçte binlerce kişiye istihdam sağlandı. Bu süreçte hep İzmir ve Manisa’da oldum. İzmir iş dünyasıyla yakın ilişkiler kurdum. Son 12 yılda sürekli Manisa’da yatırımlar yaptık. Bu süreçte de hep İzmir’de olduk” dedi.  

DOĞRU YOL KÖKENLİYİM
Amcasının Doğru Yol Partisi’nin kurucu GİK Üyesi olduğunu, kendisinin de DYP İstanbul İl Yönetiminde görev aldığını belirten Kerpişçi, siyasete uzak olmadığını vurguladı. 1987 yılında DYP İzmir il kongresinde Rıfat Serdaroğlu’nun il yönetim kurulu aday listesinde yer aldığını dile getiren Kerpişçi, Aytun Çıray ve Yıldırım Ulupınar’ı o zamandan beri yakından tanıdığını söyledi.

ÜLKEME HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Kerpişçi, “Ülkeme hizmet etmek istiyorum. Bunun için aktif siyasete girdim.  Bu ülkedeki bir çok maden yatırımlarının özellikle bor tesislerinin yapımında sorumluluk taşıdım. Hayatım boyunca, üreten, bir şeyler yapmaya çalışan ekiplerin içinde oldum. Siyaset yaparak aynı şeyleri gerçekleştirmek istiyorum. Türkiye sadece bina yaparak bir yere ulaşamaz. Türkiye, yer altı kaynaklarıdan istifa etmek zorunda. Madencilik alanında tecrübem var” dedi.

İZMİR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL
İzmir’in hak ettiği yerde olmadığını vurgulayan Kerpişçi, “İzmir ve Ege Bölgesi’nin, AK Parti iktidarları döneminde mağdur edildiğini düşünüyorum. Bunu hep dile getirdim. Şimdi siyaset sahnesinde ifade edeceğim. Bu kentin merkezi yönetimin imkanlarından daha fazla yararlanması gerektiğini düşünüyorum. Yeni yatırımların yapılabilmesi için katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

İZMİR’E YERLEŞECEĞİM
Ankara ve Manisa'da ikamet ettiğini ifade eden İyi Parti ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, “İşim gereği sürekli Manisa-Ankara hattında gidip geliyordum. Şimdi İzmir’e yerleşeceğim. İzmir’de oturacağım. Artık bir ayağımız Ankara’da bir ayağımız İzmir’de olacak. Ben Türkiye sevdalısıyım. İnşallah, Allah izin verirse kendi bölgeme İzmir’e ve Ege’ye daha da fazla katkı koymayı istiyorum” dedi.

 
İzmir'de hafta sonu sağanak sürprizi!
 
15 Temmuz'da Akar'ı getiren pilota müebbet istemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın ilk mitinginin yeri ve tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, ilk mitingini 26 Mayıs ...
Başbakan İzmir'de İzmir adaylarını tanıtacak!
İzmir'de 1'inci bölge 1'inci sıradan milletvekili adayı olan Başbakan ...
Cumhurbaşkanı adaylarına ‘İnce’ jest!
CHP’nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, tüm Cumhurbaşkanı adaylarının seçim kampanyasına destek verdi.
 
Kafe Siyaset'te gündem: Özkan'ın dönüşü!
Gazeteciler Avcı ve Dobrucalı, Kafe Siyaset programında CHP Genel Başkan ...
AK Parti Buca 'eski Ramazanları' yaşatıyor
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Ramazan eğlenceleri ...
Kocaoğlu'ndan İzmir listesi hakkında ilk açıklama: Özkan için ne dedi?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’nin İzmir milletvekili ...
 
CHP İzmir Milletvekili Bakan'dan çarpıcı 'liste' mesajları!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, listedeki ön sırasından, listede yer ...
Erdoğan'dan kabine için 'aşama aşama' stratejisi!
AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın listeleri hazırlarken TBMM seçimi, ...
CHP'li Erdem'den flaş açıklamalar!
CHP Milletvekili Erdem MİT TIR'ları ile ilgili yaptığı paylaşımlara ilişkin, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri