POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
23 Mayıs 2018 Çarşamba - 10:03

Kafe Siyaset'te gündem: Özkan'ın dönüşü!

Gazeteciler Avcı ve Dobrucalı, Kafe Siyaset programında CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın PM’den İstanbul adayı çıkması ancak listelerin YSK’ya tesliminden önce İzmir’de liste başı yazılmasını değerlendirdi.

Kafe Siyaset te gündem: Özkan ın dönüşü!

GERÇEKİZMİR – Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, CHP’de gündem olan liste değişikliğini masaya yatırdı. İkili programında CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın PM’de İstanbul adayı çıkması ancak listelerin YSK’ya tesliminden önce İzmir’de liste başı yazılmasını masaya yatırdı.

Sercan Avcı programda konuyla ilgili şunları söyledi:

AVCI: CHP’Yİ SANCILI BİR 2019 SÜRECİ BEKLİYOR
"Tuncay Özkan son anda İzmir'e döndü. Ulusal basın bile saat 17:00’de Özkan’ı İstanbul adayı olarak yazdı.  Ama bence değişiklik son dakika değildi. PM bittikten sonra olan bir operasyondu. Sanki birilerinden gizli tutulmaya çalışıldı. Birilerinden kastım da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibiydi. Kocaoğlu'nun Ankara'da kurduğu kampta olurlardan çok olmazlar için mücadele verdiği çok açıktı. Kocaoğlu'nun olmazı Özkan'dı...Ancak Özkan PM'den sonra ısrar etti ve geri döndü.

Perşembe günü İl Başkanı Deniz Yücel Ankara'ya gitti. Cuma günü de Kocaoğlu Ankara'ya gitti. Özkan'ın İstanbul'dan aday gösterileceği açıklandıktan sonra Aziz bey İzmir'e geri döndü. Pazartesi günü Deniz Yücel Ankara'da kaldı. Özkan'ın dönüşüyle ilgili duyum gelince bütün gün Yücel,  Özkan'ın listeden çıkarılması için uğraşmış. Finalde Tuncay Özkan İzmir'de kaldı. Ben de bu işin Kocaoğlu,  Özkan ekseninde Kılıçdaroğlu'nun ikinci kez Kocaoğlu’na gol attığını düşünüyorum. Listeye baktığımız zaman Kocaoğlu'na net bir mesaj çıkmıyor mu? Kani Beko da Aziz bey için olmazlardan biriydi. Kamil Okyay Sındır da Aziz bey için olmazlardan biriydi. Kocaoğlu'na "Sen bizim kafamızda yoksun artık" mesajı verilmiş gibi…Örgüt böyle okuyor.

Kurultayda oraya adam sokamamak bu tarz süreçlerde Ankara'da kamp kurmanıza neden oluyor. Tecrübesiz bir il başkanı var, çok severim, çok kaliteli bir insan ama bu tarz süreçleri bir Alaattin Yüksel'in yönetmesi var bir de Deniz Yücel'in yürütmesi var. Aziz beyin aslında il başkanlığı seçimini kazanarak bir 'Pirus Zaferi' kazandığı da ortaya çıkıyor. Bir zafer kazanıyorsunuz ama devamında hep kaybediyorsunuz. Kurultayda oraya kimseyi sokamıyorsunuz ve kendiniz gidip orada bir mücadele vermeye çalışıyorsunuz. Geçmişte böyle miydi? Bir çok isim vardı.. Tuncay Özkan'ın İzmir'e dönüşü ve bu listeye baktığım zaman  Aziz beye "sen bizim kafamızda yoksun" listesi.  CHP'yi sancılı bir 2019 süreci bekliyor. Aziz bey pes etmez. 

İl Başkanı Deniz Yücel'in listeyle ilgili açıklaması daha önce rastlamadığımız bir il başkanı açıklamasıydı. İstediğimizin tam anlamıyla karşılık bulduğunu söylemek mümkün değil dedi. Ben bu açıklamayı Deniz Yücel'e birilerinin yazdırdığını düşünüyorum. Bu açıklama Yücel'in tarzı değil. Bu sitem Yücel'in kendi başına yapacağı bir sitem değil. Birileri tarafından mesaj verilmiş.

İl Başkanı ile Aziz Bey’in Ankara’da  ayrı hareket ettikleri yönünde bir iddia var. Bendeki bilgi Deniz Yücel'in bir numaraya Murat Bakan'ı koyduğu, Ali Engin için mücadele ettiği. Ama Aziz beyde başka isimler vardı. Güvendiğim kaynaklar farklı hareket ettiklerini söylüyor."

Dobrucalı'nın yaşanan liste değişikliği ile ilgili görüşleri şöyleydi:

DOBRUCALI: ÖZKAN BU SAATTEN SONRA ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
"Bu konuyla ilgili çok kişiyle görüştüm. Genel kanı gerçekten İzmir'den alınıp İstanbul'a götürüldüğü yönündeydi. İlker Başbuğ'un İYİ Parti'den aday olma ihtimali çok güçlüydü, Kılıçdaroğlu bunu bildiği için onun karşısına onu karşılayabilecek kapasitede olan Tuncay Özkan'ı koymak istedi diyende var.  Sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir 1. sıraya konulacağı belli olunca Murat Bakan'ın onun karşısında zayıf kaldığını düşünerek son dakika operasyonuyla İzmir'e çekildi diyende var. Ama ben bunlara inanmıyorum. Ben bunun çok bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Bu olay Aziz Kocaoğlu-Tuncay Özkan ve İzmir ekseninde olan bir şey. Normal listeye yazsa Özkan son 3 yılda tam anlamıyla bir çekim merkezini oluşturamadı. Dar bir ekiple çalışıyor. Birinci sıraya yazsa hiç kimse şaşırmayacaktı. Aziz bey kızar ama o başka bir şey. Ama böyle yaparak "Siz İstanbul'a yazıyorsunuz. Ben İzmir'i istiyorum yoksa yokum" resti çekiyorsunuz. O da mecburen kabul edip sizi İzmir 1. sıraya yazıyor. Bu hem Kocaoğlu'nun bütün dengesini bozdu, hem de Özkan'a yapamadığı atılımı yaptırdı. Özkan bu saatten sonra bir çekim merkezi olacak.

Kitabın direk son sayfasını okursak senin dediğin gibi "Kocaoğlu sen bizim kafamızda yoksun" mesajı çıkar ortaya.

OLASI BİR KONGRE MESAJI GİBİ
Sanki Deniz Yücel seçim sonrası olası bir kongrenin dengelerine oynuyormuş gibi geldi bana. Ben Deniz Yücel'i tam olarak nereye koyacağımı bulabilmiş değilim.

LİSTELERİN HAMALLARI BAYIR VE SERTER
Listelerin bir yazım tekniği vardır. Listelere bakarak o partide o listeyi yapan kişinin o bölgede kaç vekil çıkaracağını bildiğini görürsün. İki türlü liste yapılır. Garanti gördüğünüz yerlere kendi adamlarınızı yazarsınız. Bir köprü vardır, bir baraj vardır oraya hamal vazifesi görecek arkadaşları yazarsınız. Bir siyasi partinin genel başkanı hamalı kaçıncı sıraya yazıyorsa ondan önceki vekilleri garanti görüyor demektir. Birinci bölgenin hamalı Tacettin Bayır'dır. İkinci bölgenin hamalı da Bedri Serter'dir. Bulundukları konumdan yola çıkarak kaç vekil garanti görüldüğünü anlarsınız. Aynı yöntemi AK Parti'ye uygula. Bilal Doğan'ın nereye yazıldığına bak, hamal odur. İkinci bölgede Melek hanımın nereye yazıldığına bak. Kaç kişiyi garanti gördüklerini görürsün."

 
Büyük FETÖ operasyonu: 70 asker hakkında gözaltı kararı
 
İzmir'de 'aparatlı çete'yi kamera kayıtları çökertti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Buca 'eski Ramazanları' yaşatıyor
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Ramazan eğlenceleri ...
Kocaoğlu'ndan İzmir listesi hakkında ilk açıklama: Özkan için ne dedi?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’nin İzmir milletvekili ...
CHP İzmir Milletvekili Bakan'dan çarpıcı 'liste' mesajları!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, listedeki ön sırasından, listede yer ...
 
Erdoğan'dan kabine için 'aşama aşama' stratejisi!
AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın listeleri hazırlarken TBMM seçimi, ...
CHP'li Erdem'den flaş açıklamalar!
CHP Milletvekili Erdem MİT TIR'ları ile ilgili yaptığı paylaşımlara ilişkin, ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'listede tasfiye iddiaları'na yanıt!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’ye yakın isimlere milletvekili ...
 
CHP Bornova’da ‘sancılı’ seçim: Yeni başkan belli oldu
CHP Bornova’da milletvekili aday adaylığı için istifa eden Nevzat Kavalar’ın ...
İYİ Parti İzmir'de istifa eden adayın yerine hangi isim yazıldı?
İYİ Parti İzmir milletvekili adayı olan ve listede birinci bölge 5'inci ...
Akşener'den 'Halaçoğlu' açıklaması!
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener milletvekili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri