POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
27 Mart 2019 Çarşamba - 15:42

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'la seçim gündemi: Soyer İzmirce konuşuyor!

Millet İttifakı’nın İzmir’deki sandık iddiasını açıklayan İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, "Büyükşehir'de yüzde 60’ı aşarız diye düşünüyorum. İlçelerde de 30’da 30 iddiamızın arkasındayız” dedi. Soyer ve Zeybekci ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kırkpınar, Sayın Soyer İzmirce konuşuyor, Zeybekci ise başka bir şey anlatıyor” diye kaydetti.

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar la seçim gündemi: Soyer İzmirce konuşuyor!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Gerçekİzmir’in Kafe Siyaset programında Gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Millet İttifakı’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında "Yüzde 60’ı aşar” sözleriyle çıta koyan İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, 30 ilçeyi kazanma iddialarının olduğunu da söyledi.

Hükümeti tarım ve ekonomi politikaları noktasında eleştiren Kırkpınar, İYİ Parti’nin belediyecilik anlayışını da anlattı. Ayrıca Kırkpınar, Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer ve Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Nihat Zeybekci hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

İZMİR’DE 30’DA 30 İDDİAMIZIN ARKASINDAYIZ
Millet İttifakı olarak İzmir’de büyükşehir belediyesini ve 30 ilçede 30 belediyeyi kazanacaklarını belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, “Biz 30-0 iddiamızın arkasındayız. Ancak anormal bir şey olursa 1-2 fire verebiliriz. Bu 30-0 olursa ne olacak? Beka sorunu mu ortaya çıkacak? Hayır! Belediye başkanları yer değiştirmiş olacak. Diğer büyük illerde de Millet İttifakı’nın kazanması durumunda 1 Nisan sabahı ülkede 2 madde konuşulacak;  Birincisi, Cumhur İttifakı’nın seçimi kaybetmesi konuşulacak. İkinci olarak ise İzmir konuşulacak. Çünkü 17 yıllık bir iktidar 30 ilçede bir belediye bile alamadığında gündemin ikinci maddesi olacak” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’DE YÜZDE 60’I AŞARIZ
Millet İttifakı’nın İzmir büyükşehir belediye seçimi noktasındaki çıtası hakkında konuşan Kırkpınar, “Sandık kurulmamış seçimde iddia sahibi olabilirsiniz ama zafer sahibi olamazsınız. Sandık kurulur, halk oyunu verir, akşam sandık sayımı yapılır belli olur. Ancak İzmir’de CHP güçlü, İYİ Parti İzmir’de var. İkisinin birleşip oluşturduğu sinerji yüzde 60’ı aşar diye düşünüyorum” dedi.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
Hükümeti, tarım ve ekonomi politikaları üzerinden eleştiren Kırkpınar, “24 Haziran öncesindeki ekonomik dalgalanmayı insanlar pek fazla hissetmemişti. Ama şimdi halk diyor ki; “Bana destek, teşvik verilmediği sürece bizim halimiz perişan…” Çünkü köylünün yapacak başka bir şeyi yok.  Bayındır’ın Pınarlı köyünde sütçülük ve çiftçilik yapan 47 yaşında bir kardeşimiz geçen ayın 19’unda intihar etmiş. Neden biliyor musunuz? Borçları yüzünden çaresiz kalmış ve hayatını sonlandırmış. Buradan söylüyorum; Ölüm sebebini gidip araştırsınlar! Halkın düştüğü durum bu! Halk çaresizlik içinde… Özellikle tarımla ve hayvancılıkla uğraşan insanların durumu perişan… Çünkü girdi maliyetlerini siz eğer kırsala yönelik özel bir statüye alarak kanunla indirirseniz burayı aşarız. Değilse burada debelenip kalırız. Irak’tan patates, Afrin’den zeytinyağı getirme durumunuz devam eder. Bir siyasi partinin genel başkanı;” Domates’i yazın yiyin”diyor. Peki domatesi yazın yiyelim, eti ne zaman yiyeceğiz? Etin fiyatı ortada, et mevsimlik bir şey değil. Ne çara buldunuz? Hayvancılığı da öldürdüler. Bugün Belçika coğrafyası kadar bir coğrafya ne ekiliyor, ne dikiliyor. Buradan bir çıkış yolu var. Bana göre bu ekonomik krizin, bu dalgalanmaların, bu adaletsiz pay dağılımın… Milli gelirden toplum adaletli bir şekilde yararlanmıyorsa sıkıntı büyük... Yerel seçimlere gidiyoruz. Sayın genel başkanımızın bir lafı var; “Bir kulak çekme olsun. Bu hükümeti bir sarı kartla karşılaştırın, anlamazsa kırmızı karta gider” diyor. Bizim doğalgazımız yok, petrolümüz yok. Eğer siz tarımı da elden çıkarırsanız o zaman vay halimize!” açıklamasında bulundu.

İYİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI ANLATTI
İYİ Parti’nin belediyecilik anlayışını anlatan Kırkpınar, “Öncelikle Şeffaf olacak. Bütçe, harcama kalemleri halkla paylaşılacak, SMS yoluyla gönderilecek. Yapılmış, açılmış bir ihale varsa bilgileri paylaşılacak” dedi. İzmir’de İYİ Parti’nin aday çıkardığı; Tire, Kiraz, Urla, Karşıyaka ve Selçuk için konuşan Kırkpınar,”Bu 5 ilçemizde “İYİ Kart” olacak.  Bu uygulama zaman zaman seçim süreçlerinde partilerin öne sürdüğü bir şey ama bunu gerçekleştirecek olan İYİ Parti’dir! Kimsenin şüphesi olmasın. İnsan odaklı bir belediyecilik olacak. Altyapı hizmetleri tabi ki olacak. Kreşlerden tutun sosyal tesislere, kültür alanlarına kadar tamamını halkın hizmetine sunacağız. Bunu yaparken de belediye başkanı olan arkadaşımız öncelikli sıralama yapacak, halkın taleplerini dinleyecek onun üzerinden yürüyecek. Temel ihtiyaç neyse öncelikli sıraya göre yapacak. Türkiye genelinde büyükşehir dahil olmak üzere kimseyi yerinden işinden etmeyeceğiz” diye konuştu.

SOYER İZMİRCE KONUŞUYOR, ZEYBEKCİ İSE…
Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer ve Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Nihat Zeybekci hakkında değerlendirmede bulunan İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar şunları söyledi:

Sayın Zeybekci geçmiş dönemde belediye başkanlığı yapmış, ekonomi bakanlığı yapmış başarılı bir insan olabilir. Ama Sayın Soyer “İzmirce” konuşuyor. Sayın Zeybekci ise başka bir şey anlatıyor. İzmir, “İzmirce”den iyi anlar.Bende 59 yıllık bir İzmirli olarak İzmirce’yi iyi bilirim. İddia sahibi iddiasının arkasında durur. Ancak iddia ettiğiniz şey İzmir’in temel problemlerini çözmekten uzaksa sizi şuraya götürür; İstanbul’da 25 yıldır AK Parti’li belediyelerin geldiği nokta ve AK Parti geleneği… 1994 yılında büyükşehir belediye başkanlığına seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey olmak üzere kullandıkları ifadeler 25 yılın sonunda şu;” Biz hata yaptık, biz bu şehre ihanet ettik” diyorlar. Gelin İzmir’e; Aziz Kocaoğlu Bey’den, “ Ben İzmir’e hata yaptım” diye bir söz duydunuz mu? Yok! O yüzden Sayın Tunç Soyer geçmiş dönemde Seferihisar Belediye Başkanlığı’ndaki yaptıklarının gördük, gözlemledik. Dolayısıyla hem tarımsal kalkınma anlamında hem bu şehrin Akdeniz çanağında yarışacağı ve işbirliği yapacağı şehirlerle İzmir’de yeni bir atmosfer yaratılabilir. Hem sanat, hem spor, hem kültür hem tarımsal kalkınma anlamında çok güzel projeleri var. Tüm cemre toplantılarına katıldım. Bunlarda beni en çok cezbeden kooperatifçilik anlayışıdır. Sayın Zeybekci’nin bu konudaki değerlendirmelerini de TV programlarında izledim; İzmirce konuşmuyor!

 
AK Partili Gençtürk'ün afişlerine saldırı!
 
Zeybekci: Kadınlar her alanda güçlü temsil edilmeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Gençtürk'ün afişlerine saldırı!
AK Parti Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk'ün fotoğrafları ile parti ...
Batur'dan gençlerle okuma mesaisi!
Gençler Kitap okuma etkinliğinde bir araya gelen Batur "Gençlerle bir ...
Erdoğan: Kızgınlık, küskünlük başka...
Düzce'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçmene sandığa gitme çağrısı ...
 
CHP'li Bayır: Patatesin üzerinde yerli yazısı var!
CHP İzmir Milletvekili Bayır, "Paranın bereketi kalmadı. Bir zamanlar ...
İzmir'de 'kara propaganda' krizi: Bu gazete kimin/neden PTT yüz binlercesini dağıtıyor?
PTT'nin 490 bin adet Millet İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
MHP'den yaylım ateşi: Osmanağaoğlu'ndan Soyer'e sert sözler, Şahin'den Yücel'e 30 ilçe yanıtı!
MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, Millet İttifakı Büyükşehir Belediye ...
 
"Kınık'ta 5 yıllık emaneti geri alacağız"
Sındır, “5 yıllık emaneti geri alacağız. Kınık’ta CHP Bayrağımızı yeniden dalgalandıracağız” dedi.
CHP'li Sertel: 150 yataklı hastane olacak dediler...
CHP İzmir Milletvekili Sertel: Yıktılar, 150 yataklı hastane olacak dediler, ...
CHP'li Durmaz'dan belediyeye 'bütçe' salvosu!
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Aliağa Belediyesi’nin 2018 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri