POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
17 yaşındaki çocuk baba katili oldu!
17 yaşındaki çocuk baba katili oldu!
Bakan açıkladı: İliç'te 2 cenazeye daha ulaşıldı!
Bakan açıkladı: İliç'te 2 cenazeye daha ulaşıldı!
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Pençe Kilit bölgesinde bir asker şehit!
Pençe Kilit bölgesinde bir asker şehit!
24 Ocak 2018 Çarşamba - 09:38

İYİ Parti İzmir Başkanı Ulupınar Gerçekizmir’e konuştu: O parantezi yıkacağız!

Gazeteci Sercan Avcı’ya konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, 17 Şubat’ta Genel Başkan Meral Akşener’i İzmir’de ağırladıktan sonra sahaya ineceklerini söyledi. Ulupınar, “ İzmir’in siyasetinden memnun olan iki parti var. AK Parti ve CHP… Ülke geneli içinde böyle. Bunlar bir araya gelmişler. Bir parantez açmışlar kendilerini sokmuşlar. Kimseyi içine almak istemiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’de özellikle İzmir’de İYİ Parti gerçeği var. Parantezi yıkacağız” dedi.

İYİ Parti İzmir Başkanı Ulupınar Gerçekizmir’e konuştu: O parantezi yıkacağız!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar gazeteci Sercan Avcı’ya konuştu.

İl başkanlığı koltuğunda 3 ayı geride bırakmaya hazırlanan Ulupınar, kongre takviminden, Genel Başkan Meral Akşener’in İzmir programına, İzmir siyasetinden, 2019’daki aday kriterlerine kadar bir çok konuda özel açıklamalarda bulundu.

Ulupınar, 17 Şubat’ta Genel Başkan Akşener’i İzmir’de ağırladıktan sonra sahaya ineceklerini söyledi.

AVCI: İYİ Parti ülke genelinde kongre kararı aldı. İzmir’de kongre takviminiz belli mi?
ULUPINAR:
Genel Merkez kongre kararı aldı. Kongrelerimiz yapacağız. İzmir’de 10-11 Şubat’ta planladık. Daha sonra Genel Başkanı İzmir’de ağırlayacağız. İlerleyen tarihte de il kongresi yapacağız.

AVCI: Genel Başkanınızı ilk kez İzmir’de ağırlayacaksınız. Nasıl bir program oluşturdunuz?
ULUPINAR:
17 Şubat’ta Genel Başkanımız gelecek. Ciddi bir coşkulu kalabalık olacak. İl binamızın önünde miting yapacağız. Binanın çevresindeki yerlere LED ekran koyacağız. Genel Başkanımızı aynı gün Kemeraltı’na götürmeyi planlıyoruz. Akşam da 2 bin 500 kişilik yemek vereceğiz teşkilata. 30 ilçemiz ve yönetimlerimizle yaklaşık bin kişiyiz. Eşleriyle beraber iki bini bulacağız. Medyayı davet edeceğiz. Özel davetlerimiz olacak. Genel Başkanımız bu yemekte teşkilata seslenecek. Bu yemekten sonra alana ineceğiz. 17 Şubat’tan sonra sokağa çıkacağız.

AVCI: 17 Şubat’tan sonra sahaya ineceksiniz. Muhalefet anlayışınız nasıl olacak?
ULUPINAR:
Türkiye kavga dilinden bıktı. Türkiye birbirini öteleyen aynı düşüncede olmadığı için birbirlerine günaydın demeyen bir ülke oldu. Biz bundan uzak olacağız ve bunu tamir edeceğiz. Kimse bizi korkuyoruz sesleri çıkmıyor zannetmesin. Biz sadece bir tespit üzerine bunu söylüyoruz. İyi bir dil kullanacağız. İnsanları birleştiren dil kullanacağız. Eleştiri elbette yapacağız. Biz iktidara damga vuracak bir parti kurduk. İzmir’de yerel seçimlerde 30 ilçe ve Büyükşehir’i almak, Genel seçimlerde de Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak için çalışacağız. Benim için genel seçimlerde en önemli konu Türkiye’de insanların ayrışması. Bunu önemsiyorum çünkü bu terörden de işsizlikten de tehlikeli. Ülkede birlik beraberlik olmazsa dışarıya karşı başarılı olamazsınız. Toplumsal barışı sağlamak önemli. Terörün üstünden geliriz zamanla işsizliği aşarız ama önce toplumsal barış. Bizim tüm amacımız ülkeyi normalleştirmek. Yerel seçimlerde 30 ilçe ve Büyükşehir’e talibiz. Sokağa çıktığımda vatandaştan halktan aldığım mesaj bu. Yerel seçimlerde İzmir’de ciddi noktada olacağız.

AVCI: İzmir siyasetini nasıl görüyorsunuz, nasıl yorumluyorsunuz?
ULUPINAR:
İzmir’in siyasetinden memnun olan iki parti var. AK Parti ve CHP… Pozisyonlarından memnunlar. Ülke geneli içinde böyle. Bunlar bir araya gelmişler. Bir parantez açmışlar kendilerini sokmuşlar. Kimseyi içine almak istemiyorlar. Kendi içlerinde kayıkçı kavgasındalar. Bugün CHP’nin İzmir’de kazanmasının en temel sebebi AK Parti’nin var olması. Geçmişte sağ partiler İzmir’de birinci partiydi. İzmir seçmeni analiz yapmasını iyi bilen seçmen. Bayrak sevgisi Atatürk sevgisi Cumhuriyet sevgisi çok ayrı. İzmirli seçmenin duruşuyla bizim duruşumuz birbiriyle örtüşüyor. İzmir Türkiye genelin de İYİ Parti açısından lokomotif olacak. Bana farklı kentlerden arkadaşlarım İYİ Parti’nin  ayak izleri İzmir’den duyuluyor diyor. Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de parantez içinde CHP AK Parti var. Kayıkçı kavgasındalar. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’de özellikle İzmir’de İYİ Parti gerçeği var. Parantezi yıkacağız.

AVCI: 2019’daki seçimlerde adaylarınız nasıl belirlenecek? Kriterler ne olacak?
ULUPINAR:
Türkiye’de umut olmuş bir siyasi partiyiz. Yanlış yapma şansımız yok. Eşimizi dostumuzu yandaşımızı koruma şansımız yok. Sadece bana,  Genel Başkan’ ve  genel başkan yardımcılarına yakın diye aday yapma şansımız yok. Bizim bir tek mecburiyetimiz var doğruyu yapmak. Bizi insanlar umut haline getirdi. Bu umudu boşa çıkartamayız. İlçesinde sevilen sayılan, geçmişinde leke olmayan, kamu yoklamalarında çıkan  arkadaşları aday yapacağız. Vatan haini değilse, ülkeye ihanet etmediyse, ülkeye hizmet aşkıyla yanıyorsa aday yapacağız. Buna ben de dahilim. Ben de elekten geçirilmeye dahilim.

AVCI: İl binanız ne durumda. Tam olarak hazır mı?
ULUPINAR: 2-2,5 aydır tadilat vardı. İl binamızı tamamladık. Evimizin içini döşüyoruz artık. Bu tadilat sürecinde bile İYİ Parti’yi sevenlerin akınına uğradık. Her gün 500-600 kişi geldi. Ülkenin problemlerini, İzmir’in problemlerini konuştuk. Bu süreç bize çok şey kattı. Odalarımız bu hafta tamamlanacak. İl binamız Tam teşekküllü hazır olacak.

AVCI: 29 ilçede başkan belli… Sadece Bergama kaldı. Geniş bir zamana yayarak ilçe başkanlarınızı atadınız. Nasıl belirlediniz. Zorlandınız mı? Kriterler neydi?
ULUPINAR: Seçmekte çok zorlandım. Talep çoktu. Her kesimden insanın kendisini bulacağı siyasi platform yaratmak lazımdı. Buna dikkat ettik. Bir grubu daha fazla anımsatmaması adına ince eleyip sık dokuduk. Bunu yaparken vatan sevgisine, heyecana, liyakata dikkat ettik. Yavaş davranmamızın sebebi bu ince eleme sık fokumaydı.

 
Fi-Çi ne zaman final yapıyor?
 
Başkan hediyesi: Karneyi getir, Nutuk'u götür!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Doğan Kocaoğlu’na seslendi: Kemeraltı metroya benzemesin!
Tarihi Çarşı’nda yaklaşık bir yıl süreceği duyurulan proje çalışmalarını ...
CHP İzmir'de flaş çıkış: Kılıçdaroğlu seçilirse istifa edeceğim!
CHP İzmir’de Kurultaya yönelik en flaş çıkış, Büyükşehir Meclis Üyesi ...
CHP'de gözler o 8 ilçede: Adaylık için kimlerin adı geçiyor?
CHP İzmir’de gözler 2014 seçimlerinde kaybedilen 8 ilçede... Bu ilçelerde ...
 
CHP İzmir’de ‘disiplin’ o isme emanet
CHP İzmir’de 9 kişilik disiplin kurulu ilk toplantısını yaptı. Eski hakim ...
Erdoğan: Üç beş soysuza bu sınırlarda...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak, "Bizi sınırlarımızda ...
CHP'li Yiğit'ten TDK'ya 'vazalak' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Yiğit, Türk Dil Kurumu’nda yer alan bazı sözcüklerin ...
 
CHP’li Bayır ‘hastalıklı et skandalı’nı Meclis’e taşıdı!
Türkiye’nin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile Bosna ...
İYİ Parti İzmir’de kongre heyecanı: Takvim netleşti
Genel Merkez’in seçimler öncesi açık kapı bırakmama adına kongre kararı ...
O ilçede esnafın seçim CHP içi yarışa döndü: Kazanan…
Kiraz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Olağan Kongresi CHP’de 2019 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri