POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
12 Mayıs 2018 Cumartesi - 12:16

İYİ Partili Doğruyol: Adil olacağız

İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayı Ahmet Doğruyol, 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde memurun borç batağına sürüklendiğini ve itibarsızlaştırıldığını, özellikle sağlık iş kolu olmak üzere şiddete maruz kalan memur sayısının da her sene arttığını söyledi.

İYİ Partili Doğruyol: Adil olacağız

Özveriyle görevlerini yapan memurların daha rahat bir yaşamı hak ettiğini kaydeden Doğruyol, "İYİ Parti iktidarında işçimizin, memurumuzun, emeklimizin maaş artışları sözde enflasyon üzerinden değil, reel enflasyon üzerinden yapılarak, huzur payı artışları yapılacaktır. 'Önce insan' diyerek koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilerek, güçlendirilmiş aile hekimliği sistemi oluşturulacak" dedi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayı Ahmet Doğruyol, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, memurların sorunlarını anlattı, çözüm önerilerini sıraladı. 16 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin bugüne kadar sabit ücretlilere verdiği sözleri tutmadığını belirten Doğruyol, "Sözde enflasyon oranlarında verilen zamlar yetersiz kalmış, hükümet yetkililerinin ifadesiyle 3 bin 500 dolarlardan 11 bin 500 dolarlara çıkan GSMH'den sabit ücretlilere pay verilmemiş ve sabit ücretlilerin alım gücü her geçen gün düşmüştür. Aylık gelirleri sabit olan ücretliler AK Parti iktidarı döneminde borç batağına sürüklenmiş, borçlu yaşamak hayatlarının ayrılmaz bir parçası olmuştur. İktidara gelirken işçiyi, memuru, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz diyenler, asgari ücretten vergiyi kaldıracağız diyenler, asgari ücretliler için 4 kişilik bir ailenin üç öğün çay ve simit yiyerek öğünlerini geçirdikleri takdirde bile yetmeyeceğini söyleyenler, 16 yıllık iktidarları döneminde kendi sözlerinin altında kalmışlardır" dedi.

İş güvencesi olmazsa olmaz
Doğruyol, "657 Sayılı Devlet Memurları kanununda değişiklik yapılmasıyla memurun iş güvencesinin kaldırılması defalarca dillendirilmiştir. Devlet memurunun güvencesi olmazsa olmazdır. Devletin somut varlıkları devlet memurlarıdır. Memurun güvencesi olursa memur kimseden çekinmeden korkmadan işini düzgünce yapar. Memurun güvencesi olmaz ise, devletin memuru değil, hükümetlerin memurları olurlar. AK Parti iktidarı döneminde memur itibarsızlaştırılmış, özellikle sağlık iş kolu olmak üzere her geçen gün memura şiddet artmış, ölümle sonuçlanan şiddet vakaları yaşanmıştır. Sağlık çalışanlarımızın fiili hizmet (yıpranma) zamları, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, gibi pek çok temel sorun defalarca söz verilmesine rağmen yıllardır yerine getirilmemiştir" ifadelerini kullandı.

Rant aracı oldu
Sağlık hizmetlerinin siyasi rant devşirme aracı olarak kullanıldığını belirten Doğruyol, "Sağlık hizmetleri sunumu vatandaşa kolay ulaşılabilir kaliteli, ihtiyaca ve gerekliliğe göre sağlık hizmeti sunmak yerine, vatandaş memnuniyeti odaklı siyasi rant devşirme aracı olarak kullanılmıştır. Sağlık ticarileştirilmiş Devlet Hastaneleri dahi para kazanma derdine düşmüştür. Ülkemizde yıllardır görülmeyen kızamık gibi bulaşıcı hastalıklar yeniden hortlamıştır. Hemen her kamu kurumunda liyakatten uzaklaşılmış binlerce liyakatsiz atama yapılmış, çalışanların çalışma huzuru bozulmuştur. Kamu kurumlarında ötekileştirme ayrıştırma hat safhaya ulaşmıştır. Memur alımında tam olmasa da, kısmen adaleti sağlayan KPSS'nin yanına bir de mülakat getirilmiş, haksızlıkların, hukuksuzlukların, ayrıştırmaların önü açılmıştır. Biliniz ki kamu da mülakatla memur alımı, KPSS'de soru çalmaktan daha vahim bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yaşayan, dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi her ne olursa olsun bu vatana ihanet etmeyen herkes bizim vatandaşımızdır. Devletin imkânlarından eşit yararlandırılmalıdır" diye konuştu.

Adil olacağız
İYİ Parti iktidarında tüm sıkıntıların çözüme kavuşacağını belirten Doğruyol, "AK Parti iktidarı döneminde; başta hukuk sistemimiz olmak üzere, eğitim sistemimiz, sağlık sistemimiz, tarım politikalarımız çökmüştür. İYİ Parti iktidara geldiğinde öncelikle hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilecek, vatandaşlarımız arasında ayrıştırma, ötekileştirme yapılmayacaktır. İşçimizin, memurumuzun, emeklimizin maaş artışları sözde enflasyon üzerinden değil, reel enflasyon üzerinden yapılarak, huzur payı artışları yapılacaktır. 'Önce insan' diyerek koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilerek, güçlendirilmiş aile hekimliği sistemi oluşturulacak. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Hakça paylaşacağız. Adil olacağız. Adaleti sağlayacağız. Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farkındalıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız. İyi bir Türkiye için yola çıktık" dedi.

 
İzmir'in turistik ilçesi sallandı
 
CHP İzmir'i yasa boğan ölüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ’dan teşkilata ‘anket’ uyarısı: İtibar etmeyiniz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Dağ teşkilata, aday ...
İYİ Parti'de Certel kolları sıvadı: Harıl harıl SKM mesaisi!
İYİ Parti İzmir’de SKM’nin dümenine geçen Certel, hızlı şekilde yol almaya ...
"Akşener'e yardımcı olurum" sözüne açıklık getirdi
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ikinci tura kalması halinde ...
 
AK Parti İzmir kampta: Teşkilat yeşil sahada ter dökdü
AK Parti İzmir Teşkilatı, 24 Haziran seçimleri için stratejilerini, çalışma ...
İYİ Parti İzmir'de 'liste' kulisleri!
İYİ Parti'de gözler partinin iddialı olduğu kentlerin başında gelen İzmir'de ...
Seçim kurullarının görev ve yetkileri belirlendi
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla il, ...
 
CHP İzmir'de 'genelge' trafiği: Başkanların telefonu susmadı!
CHP’de ilçe örgütlerinden aday listelerinde olmasını istedikleri isimlere ...
Kocaoğlu'ndan 2019 için 'doğal aday' çıkışı!
Kocaoğlu, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan röportajında 2019'daki yerel ...
CHP'de Yücel'den kritik 'Ankara mesaisi' ve 'genelge' raporu!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, 2 günlük kritik Ankara mesaisiyle ilgili Gerçekizmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri