POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
5 Ocak 2019 Cumartesi - 08:54

İzmir'de büyük gün: Ve Erdoğan ittifakın 30 adayını açıkladı

Halkapınar Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törende Cumhur İttifakı'nın 30 ilçe belediye başkan adayı açıklandı. İttifak İzmir'de sandığa 25+5 formülüyle gidecek. İşte büyük coşkuya sahne olan törenin tüm detayları...

İzmir de büyük gün: Ve Erdoğan ittifakın 30 adayını açıkladı

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Türkiye 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için geri sayıma geçerken, ülke siyasetinin gözü bugün İzmir'deydi... 

- FOTO GALERİ: KARE KARE BÜYÜK BULUŞMA... 

AK Parti'nin İzmir adayları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenecek tanıtım toplantısında vitrine çıktı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından partinin MHP ile yaptığı ittifakın 30 ilçe belediye başkan adayı açıkladı.

Cumhur İttifakı kapsamında İzmir’de 25 ilçede AK Parti adayı seçime girecek. Aliağa, Çeşme, Foça, Narlıdere ve Dikili’de ise AK Parti aday çıkarmayacak ve MHP’nin adayına destek verecek.

İŞTE CUMHUR İTTİFAKI’NIN 30 İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Aliağa: Serkan Acar (MHP) (Mevcut Belediye Başkanı)
Balçova: Evrim Özen
Bayındır: Uğur Demirezen
Bayraklı:  Ali Aslan
Bergama: Hakan Koştu
Beydağ: Ogün Asil Aydoğdu
Bornova: Reşat Gençtürk
Buca:  Mustafa Arslan
Çeşme: Sema Aydın (MHP)
Çiğli:  Okan Korkmaz
Dikili:  Buğra Akın (MHP)
Foça:  Serdar Mersin (MHP)
Gaziemir: Nazmi Yılmaz
Güzelbahçe: Burcu Dereci
Karabağlar: Bilal Doğan
Karaburun: Ferhan Eroğlu
Karşıyaka: Ayda Maç
Kemalpaşa:  Arif Uğurlu (Mevcut Belediye Başkanı)
Kınık: Sadık Doğruer (Mevcut Belediye Başkanı)
Kiraz: Saliha Özçınar (Mevcut Belediye Başkanı)
Konak: Melek Eroğlu
Menderes: Bülent Soylu (Mevcut Belediye Başkanı)
Menemen: Durmaz Bayraktar
Narlıdere:  Süleyman Kocabıyık (MHP)
Ödemiş: Münir Bezmez
Seferihisar: Hamit Nişancı
Selçuk: Osman Başterzi
Tire: Selman İçelli
Torbalı: Adnan Yaşar Görmez (Mevcut Belediye Başkanı)
Urla: Adıgüzel Demirel

Ödemiş ve Selçuk’ta değişim 
AK Partili mevcut 7 belediye başkanından 5’i yeniden aday gösterildi. Ödemiş’te Mahmut Badem  sağlık problemleri nedeniyle kendi isteğiyle aday olmak istemedi. AK Parti Selçuk’ta ise değişime gitti. Zeynel Bakıcı yerine ilçe eski başkanı Osman Başterzi aday gösterildi. MHP’nin kentteki tek belediye başkanı Serkan Acar da Aliağa’da aday gösterilen isim oldu.

Karabağlar sürprizi 
Partide iki son dakika sürprizi yaşandı. Daha önce MHP’ye bırakılacağı açıklanan Urla AK Parti’ye kaldı. Parti burada Urla Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Adıgüzel Demirel’i aday gösterdi.
Karabağlar’da ise bir gün önce eski Kaymakam Sadık Tunç’un aday gösterileceği parti kulislerine düşmüştü. Flaş bir değişiklik yaşandı ve 24 Haziran’da 1. Bölge’den Milletvekili Adayı gösterilen ancak seçilemeyen Bilal Doğan partinin Karabağlar Adayı olarak açıklandı.


BÜYÜK GÜN RAPORU: NELER YAŞANDI/KİM NE MESAJ VERDİ? 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, büyük buluşma için havayoluyla İzmir'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adnan Menderes Havaalanı'ndan direkt olarak Halkapınar Spor Salonu'na geçti. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan salonda büyük sevgi gösterileriyle karşılanırken, törene Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve AK Parti İzmir Milletvekilleri de katıldı.



ERDOĞAN SALONA 'ERTAŞ'IN DİZELERİ'YLE SESLENDİ, ÇÖP TESİSİ MÜJDESİ VERDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan salonda yaptığı konuşmada çok önemli mesajlar verdi. Kalabalığa ünlü halk ozanı Muharrem Ertaş'ın dizeleriyle seslenen Erdoğan ayrıca AK Parti'nin Büyükşehir Adayı Zeybekci'nin Belediye Başkanı seçilmesi durumunda kentin çöp sorununa nokta koyacak projenin hayata geçeceğini söyledi. 

- ERDOĞAN'DAN İZMİR MESAJLARI: GEÇME DERLER... 



YILDIRIM'IN DUYGU YÜKLÜ ANLARI
Halkapınar Spor Salonu'ndaki buluşmada TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için hazırlanan film izletildi. Film izlediği sırada Yıldırım'ın zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yıldırım'ın törende yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: 
İzmir’de başlattığımız yürüyüşü 31 Mart’ta Nihat Zeybekçi ve 30 ilçe başkanımızla beraberle tamamlamaya var mısınız? Bizim yol arkadaşlarımız hiçbir şeyi yarım bırakmazlar…

İzmir’de ekilen tohumlar meyveye dönecek ve 1 Nisan’sa İzmir’de AK Parti hizmet belediyeciliği ile buluşacak diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilecek adaylarımızın her biri seçimleri kazanacak çok değerli arkadaşlarımız.

Belediyecilik konusunda İstanbul’da çığır açan lider olarak zatıalinizin vizyonu bizler için rehber olacaktır.

85 gün sonra elde edeceğimiz başarılı sonucun müjdesini bu salondan alıyorum. İçinizde taşıdığınız sevgi ve samimiyetin dalga dalga yayıldığı İzmiri kucaklayacağına inanıyorum. İzmir’de zafere yürekten inanıyorum. Şengül ve arkadaşlarına çalışmalarından dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum.  Önce ülkem ve milletim diyen MHPli kardeşlerimizle alacağımız neticenin İzmirli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

İzmir, Recep Tayyip Erdoğan’ı otoyollarla, hızlı trenlerle, İZBAN’la, Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havalimanı’ndan, Konak Tüneli’nden, Sabuncubeli Tüneli’nden, hastanelerden bilir. İzmir bizii samimiyetimizi, sevgimizden, 35 Proje 35 İzmir’den bilir. Vakit İzmir’de Nihat Bey’in vaktidir.



ZEYBEKCİ: MAZARET YOK, YOLA DEVAM! 
Aday tanıtım töreninde kürsüye çıkan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci oldu. Zeybekci sık sık partililerin tezahüratlarıyla konuşmasında önemli mesajlar verdi. 

AK Parti'nin Büyükşehir Adayı Zeybekci şunları söyledi: 
İzmirimiz doğuştan dünyanın en güzel kentlerinden biri olarak yaratılmıştır. Ama maalesef bugün hak etmediği bir yerdedir. Artık dünyada şehirlerin yarışı var. Sizin desteğinizle İzmir bu yarışta hak ettiği yere mutlaka ulaşacaktır. 31 Mart İzmir için tarihi bir dönüm noktası olacaktır. Dünyanın bu denli değiştiği ve geliştiği günlerde İzmir bu çizgiyi mazeretlerle ve bahanelerle ıskalamıştır. İzmir’de bugün itibariyle mazaretler dönemi bitecektir. İzmir’de sloganımız, 'Mazaret yok, yola devam!' dır. 

Gönüller yapmaya geldik! 
Bu bahanelerin, mazaretlerin ve beceriksizliklerin İzmir’in önünden çekildiğini hep beraber göreceğiz.  Yunus’un dediği gibi biz İzmir’e gönüller yapmaya geldik. Köprüler, yollar yapmadan önce gönüller yapacağız. Ayrıştıran değil birleştiren olacağız. İnsanın gönlünün yapılmadığı işten hayır gelmez. Gönül kırmayacağız. 

3 altın kural! 
İzmirimiz'de hayat felsefimizi sürdüreceğiz ve 3 altın kural üzerine bina edeceğiz. Asla yalan söylemeyeceğiz. Söz verdik mi canımız pahasını tutacağız. Emanete ihanet etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. 

Şahlandıracak projeler hazır! 
İzmir’de 1.5 aylık çalışma sonunda tüm eksikleri tespit ettik, 100’lerce arkadaşımızla çalışmalara başladık. İzmir’i şahlandıracak projelerimiz hazırdır. Ocak ortasında bunu İzmir’e paylaşacağız. 

İzmir’i Anadolu’ya Türkiye’ye küstürdüler. Kimse beceriksizliklerini ideolojik kılıflarla örtmesin. Kimse İzmir’e gölge etmesin! İlk günden söylediğimiz gibi İzmir’i almaya değil, İzmir’in kalbine girmeye geldik. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusu, muasır medeniyet yolculuğumuzun ilk lideridir. Muasır medeniyet yolculuğumuzun şimdi ki yanı son lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. 

Zeybekci konuşmasını salona "31 Mart akşamı Gündoğdu'da zeybek oynamaya var mıyız" diye seslenerek bitirdi. 

ZEYBEKCİ TÖREN ÖNCESİ NE MESAJ VERDİ? 
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ilçe adaylarının tanıtılacağı tören öncesi de canlı yayında önemli mesajlar verdi.

Zeybekci şu mesajları verdi: Öncelikle bugünkü törenimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hassas bir süreç yaşandı. Bilimsel tüm yöntemler uygulandı. Teşkilatımız eğilimine bakıldı. Bütün bu sürecin ardından partimize taşındı. En son olarak Cumhurbaşkanımızla 3 saatlik görüşmenin ardından karar verildi. Yüzde 100 doğru mudur, değildir belki ama en iyisini yapmaya çalıştık.

6 kadın aday olacak
Şimdi gerek Denizli'deki başkanlığım döneminde ve Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanlığımda kadınları hep öne taşımaya çalıştık. Kadınlarımıza fırsat tanındığında, bu işleri en az erkekler kadar iyi yapabileceğine inanıyorum. Bu nedenle 30'da 6 kadın adayımızla yola başlıyoruz.

İzmir'in altyapı sorunu var! 
İzmir'in istismar edilmişliğine inanmasaydım bu yola çıkmazdım. İzmir'in altyapı sorunu var. Su kanalizasyon, trafik, raylı sistemler gibi bir çok alanda İzmir'in elden geçirilmesi gerekiyor.

5 ilçe MHP'ye
30 ilçeden 25'inde biz aday göstereceğiz, 5'ini MHP'ye bırakacağız. Bu sayıların önemi yok. Bu sayılar bir şey ifade etmiyor. Burada önemli olan Cumhur İttifakı ve İzmir. Güçlü işbirliğimiz devam edecek.

ŞENGÜL'DEN CHP'YE SALVO! 
Törende kürsüye ilk çıkan isim AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül oldu. Şengül yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Yüzyılın kahramanı" ifadesini kullanırken, CHP'li yerel yönetimleri topa tuttu. 

- Şengül'den Erdoğan, Yıldırım ve Zeybekci'ye övgü seli, CHP'ye salvo!...



SALONDAN NOTLAR 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adayları açıklayacağı toplantı için Halkapınar Spor Salonu'nun dört bir yanı bayraklar ve pankartlarla süslendi. Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı büyük pankartta “İzmir’in efeleri Reis’i ile 2023’e yürüyor” ifadesi yer alırken, Büyükşehir Adayı Zeybekci'nin fotoğrafının yer aldığı pankarta ise “Gönüller yapmaya geldik” sloganı yazıldı. 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir adayı olan önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye adayı gösterilen Binali Yıldırım da unutulmadı. Yıldırım’ın fotoğrafının yer aldığı pankartta, “İzmir senin uğurun, sen İzmir’in gururusun” yazısı dikkat çekti.
Sahnede ise AK Parti’nin 2019 yerel seçimlerdeki sloganı olan, “Tevazu, samimiyet, gayret ile önce millet, önce memleket” yazısı yer aldı.  



- Sahne bölümüne 2 dev LED ekran konulan salonun  tribünlerinin üzerinde 15 Temmuz Şehitleri'nin isimleri ve fotoğrafları da yer aldı.

- AK Parti ve Türk Bayrağı ile donatılan salon partililer tarafından öğlen saatlerinden itibaren doldurulurken, Erdoğan'ın ismini açıklayacağı adaylar da kendilerine ayrılan özel bölümde yerini aldı. 



- AK Parti'nin Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci salona büyük sevgi gösterileri eşliğinde girdi. Salon Zeybekci'yi "İzmir burada, Zeybekci'nin yanında" sloganıyla bağrına bastı. 

 
İzmir'in sanat arenasında iki özel konser
 
Latife Hanım Köşkü'ne ziyaretçi akını
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramazan 6 Ocak 2019 Pazar 12:09

Bugün bütün siyasi partilerde mardinlilerin bir yaptırım gücü yok ise bunun tek sebebi mardin derneklerinin ve yöneticilerin tutarsız söylemleri ve ilkesiz duruşları ve bireysel menfaat düşünüşleridir bu demode olmuş fikir ve siyası köylülükten vaz geçip adam gibi düşünsünler özelikle vakıf

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den teşkilata seçim genelgesi
MHP lideri Bahçeli, parti teşkilatına gönderdiği seçim genelgesinde ''Cumhur ...
CHP'de 4 büyükşehir adayı belli oldu
CHP'de Mersin, Bursa, Kahramanmaraş ve Van büyükşehir belediyeleri için ...
Bilgi kirliliği havuzunda CHP'nin 'Büyükşehir' meselesi!
CHP’de gündem İzmir... Büyükşehir Adayı kim olacak merakla bekleniyor.
 
AK Parti İzmir büyük buluşmaya hazır: Şengül'den önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek ...
AK Parti'de 'Karabağlar' belirsizliğine nokta: O isim aday gösterilecek
AK Parti’de merakla beklenen soru yanıtını buldu.  Karabağlar Belediye ...
CHP'li Serter’den içmimarlara destek sözü
TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili ...
 
İşte CHP-İYİ Parti’nin uzlaştığı bölgeler
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yazısında, "Eğer üzerinde müzakere ...
AK Parti İzmir'de Zeybekci'den aday adaylarına: Yoklama yapacağım!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Erdoğan'dan terörle mücadelede iş birliği mesajı
Iraklı mevkidaşı Salih ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri