POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
14 Ağustos 2022 Pazar - 16:14

İzmir'de günden o ağaç kesimi: Bakan Kurum'dan da tepki geldi, Büyükşehir ne yanıt verdi?

Şemikler Mahallesi Ordu Bulvarı'ndaki çalışmalar sırasında yolun ortasında kalan yarım asırlık çam ağacın kesilmesi tepkilere yol açtı. Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan da Büyükşehir'i eleştiren mesajlar gelirken, Hemşehri İletişim Merkezi'nce konu ile ilgili açıklama yapıldı. Bakan Kurum'un Büyükşehir'e eleştirisi sonrası, CHP İl Başkanı Yücel, Kurum'a set sözlerle yüklendi.

İzmir de günden o ağaç kesimi: Bakan Kurum dan da tepki geldi, Büyükşehir ne yanıt verdi?

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Şemikler Mahallesi Ordu Bulvarı'ndaki çalışmalar sırasında yolun ortasında kalan yarım asırlık çam ağacı, belediye ekiplerince kesildi.

DAĞ: YAZIKLAR OLSUN! 
Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan Büyükşehir'e tepki geldi. AK Partili Dağ, "Anladık hizmetten, icraat ve projeden bi habersiniz. Anladık ortaya elle tutulur, gözle görülür bir eser koyamıyorsunuz. Anladık bir fidan bile dikemiyorsunuz. Anladık, anladık da bari olanı yıkmayın. Hangi projenize engel oldu o yarım asırlık çınar? Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı. 

BAKAN KURUM DA TEPKİ GÖSTERDİ 
Ağaç kesimine bir tepki de bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi.  Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yönettikleri hiçbir yerde yeşil yatırımı olmayan CHP yine şaşırtmadı! İzmir’de bir ağacı kurtaramayıp, katletmişler. Lafta en ‘çevreci’ kendileri, ama iş icraata gelince ağaçlara kıyıyorlar! Biz onları kurtarırız, yenilerini dikeriz. Siz sosyal medya belediyeciliğine devam!" ifadelerini kullandı. 

YÜCEL'DEN KURUM'A: SİZİN YEŞİL SEVDANIZ AMERİKAN DOLARINDAN İBARET

Bakan Kurum'un Büyükşehir'e eleştirisi sonrası, CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi. Yücel, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Takiyeciler yine iş başında. İzmir'e 900 bin ton Asbest yüklü zehir gemisini inatla getirmeye çalışan, altın uğruna Kaz dağlarını, İzmir'de izin verdikleri taş ocakları uğruna on binlerce ağacı katleden AKP zihniyetinin çevre bakanı yeşil sevdalısıymış Sizin yeşil sevdanız, Amerikan dolarından ibarettir. İzmirli bunu iyi bilir.

İzmir büyükşehir belediyemiz, Karşıyaka Ordu bulvarı yol yapımının tam ortasında kalan ağacı kesmemek için tüm yolları denemiş, ancak konumu ve altından geçen orta gerilim hatları sebebiyle taşınması mümkün olmamıştır. O çalışmada bir çok ağaçta kurtarılmıştır.

Orman Genel Müdürlüğünden izin alınarak kesilen ağaçla ilgili, İzmirlilerin tüm tepkilerini kabul ederiz. Ama Gezi parkı için direnenlere etmedikleri hakaret kalmayanların, yandaşlarına yol,köprü, kanal ihalesi vermek uğruna doğayı katledenlerin yüzsüzlüğünü de yüzlerine vururuz."


MAHALLE SAKİNLERİ BELEDİYEYİ ELEŞTİRDİ 
Mahallede yaşayan vatandaşlar, ağacın kesilmesi nedeniyle belediyeyi eleştirdi.

Gazi Türksal, AA muhabirine, 51 senedir mahallede yaşadığını, her gün gördüğü ağacın kesilmesinden duyduğu üzüntüyü anlattı. Ağacın kesildiğini sonradan öğrendiğini kaydeden Türksal, "Çok üzüldüm. Evladımı kesmiş gibi, o kadar zoruma gitti. 1971 yılından beri buradayım. O zamandan beri duruyor. 50-55 senelik ağaç." ifadelerini kullandı.

Mehmet Avgat da 70 yaşında olduğunu, 53 yıldır Şemikler'de yaşadığını, ağacın çok yaşlı olduğunu söyledi. Avgat, "Camiden çıktıktan sonra arkadaşlar söyledi. 'Kesmişler' dedi ağacı. 'Koca ağacı kesmişler' dedik. Öyle deyince gözlerimiz doldu." dedi.

Belediyenin ağacı kesmesine anlam veremediğini ifade eden Avgat, "Alıp götürülebilirdi. Başka bir yere dikebilirlerdi. İmkanları var onu yapmalarına. Benim ciğerlerim gidiyor. Ciğerlerim mahvoluyor. Belediyenin yaptığı ayıp bir şey." diye konuştu.

Şemikler'de 35 yıldır yaşadığını kaydeden 68 yaşındaki Nesibe Kılıç ise yol yapımında asfalt atıldığı sırada ağacın korunduğunu görerek sevindiklerini ancak daha sonra kesilmesiyle acı yaşadıklarını ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA: ZORUNLU KESİLDİ 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi'nce konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada, "Şemikler 6286/8-6276 sokak arasında açılacak yolun ortasında kalan çam ağacının taşınmasının mümkün olmadığı anlaşılmıştır. Trafik güvenliği için Karşıyaka Belediyesi'nin başvurusu, Orman Bölge Müdürlüğü'nün onayının ardından ağaç zorunluluktan kesilmiştir" denildi. (DHA)

 
Dron destekli uygulamada firari hükümlü yakalandı
 
İzmir'deki kadın cinayetinde yeni gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dron destekli uygulamada firari hükümlü yakalandı
Karşıyaka ilçesinde dron destekli trafik uygulaması sırasında 4 yıl 2 ...
Ev sahiplerine uzmanından uyarı: Boş daireye perde takın
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, dolandırıcıların boş gördükleri ...
İzmir'de ehliyetsiz sürücünün çarptığı tamirci hayatını kaybetti
Bornova ilçesinde oto kurtarma aracını tamir eden kişi, ehliyetsiz sürücünün ...
 
EGM'den 'PAEM sınavı' açıklaması
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) sınavıyla ...
İzmir'deki damat dehşetinde kritik gelişme!
Gaziemir ilçesinde iki akrabasını pompalı tüfekle öldüren, bir akrabasını ...
Tarihi Çarşı'da alacak tartışması cinayeti: İş yerinde öldürüldü
Konak ilçesinde, İbrahim Karaaslan, iş yerine gelen R.Y. tarafından alacak ...
 
Konteyner kent yine diken üstünde: 'Sokakta yaşamak istemiyoruz'
Haziran ayı sonunda yaşanan tebligat krizinin ardından devreye giren Vali ...
İzmir'deki deprem sonrası o fay hakkında korkutan uyarı!
Kuşadası Körfezi açıklarında meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme ...
MİT'ten Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon!
Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina'daki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri