POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
24 Mayıs 2018 Perşembe - 12:37

İzmir'de 'ikinci Çiftlik Bank' vakası: Hesaplara bloke konuldu!

Çiflik Bank benzeri bir sistemin bu kez İzmir’de kurulduğu anlaşıldı. 4 bine yakın üyeden, yüksek kâr payı vaadi ile milyonlarla lira para toplandı. Üyelerden toplanan paraların bir bölümü ile Ankara Bala’da 5 bin hayvan kapasiteli çiftlik kurulacağı açıklandı. Şirket hakkında soruşturma başlatıldı. MASAK’ın talebi ile hesaplara bloke konuldu.

İzmir de  ikinci Çiftlik Bank  vakası: Hesaplara bloke konuldu!

Türkiye genelinde 132 bin 222 kişiden 1 milyar 140 milyon lira toplayan Çiftlik Bank’a benzer bir sistemin İzmir’de kuruldu anlaşıldı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre 4 bine yakın üyeden, yüksek kâr payı vaadi ile milyonlarla lira para toplandı. Üyelerden toplanan paraların bir bölümü ile Ankara Bala’da 5 bin hayvan kapasiteli çiftlik kurulacağı açıklandı. Şirket hakkında soruşturma başlatıldı. MASAK’ın talebi ile hesaplara bloke konuldu. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kaynakları, Hurriyet.com.tr’nin sorusu üzerinde şirketin inceleme altına alındığını belirtti. 

Şirket CEO’su Tamer Budak ise, yaptığı açıklamada “Hesaplara bloke konulunca üye alımını durdurduk. Kaçmak gibi bir niyetimiz yok. Üyeleri 1 Haziran’da ödeme yapacağız” dedi.

SAFİR 8, ZÜMRÜT 32 BİN TL!
Sisteme dâhil olmak için 5 bin TL ile 60 bin TL arasında fiyatı değişen paketlerden birinin alınması gerektiği kaydedildi. "Akik", "Kuvars", "Yakut" "Zümrüt" adı verilen paketlerden birini alanların günlük, aylık ve yıllık kazançlarının ne kadar olacağı belirtiliyor. Safir adı verilen paket için 8 bin, Zümrüt için 32 bin TL'lik bedel belirlenmiş. Sisteme üye kazandırmak için faaliyetlere başlandı. Sisteme yeni üye kazandıranların da belli bir komisyon alacağı açıklandı. Geçen Temmuz ayından itibaren para toplanmaya başlandı. Toplanan paraların bir bölümü ile konut yapımına başlandı.

5 BİN HAYVAN KAPASİTELİ
Söz konusu projeler devam ederken, geçen yılın sonunda Ankara Bala’da 480 dönüm üzerine kurulu çiftlik yatırımı yapıldığı açıklandı. 5 bin hayvan kapasiteli tesise 27 milyon liralık yatırım yapılacağı açıklandı. Ancak çiftliğe 50 kadar hayvan getirildikten sonra, buradaki faaliyetin durdurulduğu anlaşıldı.

CEO BUDAK'TAN AÇIKLAMA
Çiftlik Bank vakasının oluşturduğu olumsuz algıyı dikkate alarak durdurduklarını belirten Fons A.Ş. CEO'su Tamer Budak, "Ponzi benzeri bir yapılanmayla çalıştığımız şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır ve bu konu hakkında hukukun bize verdiği tüm haklarımızı kullanacağız. Biz tamamen reel ticaret yapıyoruz. Çiftlik projesini, kamoyunda oluşan algı sebebiyle askıya aldık" diye konuştu.

'17 MİLYON TL TOPLADIK, 23-24 MİLYON TL DAĞITTIK'
Kendileriyle ticaret yapmak isteyen yatırım ortaklarına teminat olarak, arsa tapusu verdiklerini belirten Budak, "Hesaplarımıza bloke konulmadan önce tüm ortaklarımıza paralarını ödüyorduk. Yaklaşık 1.5 aydır ödeme yapamıyoruz ama bunun sebebi paramızın olmaması değil, dediğim gibi hesaplarımıza bloke konulması. Ortaklarımıza sesleniyorum, kimsenin burnu kanamayacak, kimse mağdur olmayacak. Şimdiye kadar, ortaklarımızdan yaklaşık 17 milyon TL topladık ve 23-24 milyon TL civarında geri dönüşüm sağladık" dedi.

Yalova'da Osmangazi Köprüsü'nün açıldığı yerde, işçilerin konaklaması için 9.5 dönümlük bir arsa aldıklarını ve 4 milyon 800 bin TL'lik yatırım yaptıklarını belirten Budak, "Bu arsanın üzerinde inşaata devam ediyoruz ve sosyal tesisler de yapıyoruz. Temmuz ayında burayı işçi konaklama tesisi olarak faaliyete alıyoruz. Dikkatinizi çekerim, otel değil. Benim burada aylık getirim 400 bin TL olacak, üstelik işçiler de 25 TL'ye sıcak suyu, banyosu olan bir tesiste kalacak. Bizim yaptığımız ticaret işte bu" diye konuştu.

'HOLOGRAM TEKNOLOJİSİYLE REKLAMCILIĞA GİRİŞ YAPTIK'
Budak, ellerindeki mevcut insan kaynağının çok önemli olduğunu ve her anlamda nitelikli bir insan kaynağına sahip olduklarını vurgulayarak, "Bir dostumuz, bize hologram teknolojisinden bahsetti. Biz araştırdık, incemelerimizi yaptık ve HoloGo isimli ürünle, Türkiye'de yepyeni bir reklam mecrası yarattık. Yakında, tüm mağazaların vitrinlerinde bu ürünler kullanılacak ve bu ürünün satın alım hakkı sadece bizde. Enerji ve elektrik konusunda da çalışmalar yaptık ve elektrikler kesildikten sonra şarj bataryası sayesinde 4 saat daha yanabilen ampuller satmaya başladık. Bu ticaretlerin hepsi belgeleriyle mevcut. Ponzi, yapılmayan ticareti yapılıyormuş gibi gösterip üzerine para oyunları yapmaktır. Bizim ticaretimiz var mı var, belgelerimiz var mı var" dedi.

Budak, ortaklarına seslenerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Tüm düzeninin İzmir'de kurulu olduğunu vurgulayan Budak, "Hiçbir yere kaçmıyorum, ben ve ekibim buradayız. Gocunacak bir yaramız yok" ifadelerini kullandı. (Hürriyet, DHA)

 
Sındır'dan 'kiraz' çıkışı: Üretici bir avuç tüccarın insafına terk edildi!
 
İYİ Parti Adayı Hablemitoğlu'ndan çarpıcı mesaj: Kadınlar siyasette ancak...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgener'e yemek kartı teşekkürü
Kafe ve restoranların yemek kartlarındaki yüksek komisyon oranlarına yönelik ...
Ve bakanlık imar affı için düğmeye bastı!
Bakanlık imar affı tarifesini hazırladı. Buan göre vatandaş ilk adım olarak ...
Faiz artışı sonrası dolar ve euroda son durum!
Merkez Bankası'nın dünkü 3 puanlık faiz artışı sonrasında gece boyu düşen ...
 
Tavukta kriz: Üretim yüzde 80 azaldı!
Beyaz et üretiminin yüzde 75’inin karşılandığı Sakarya, Düzce, Bolu, Kocaeli ...
Merkez Bankası faiz arttırma kararı aldı!
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulunu topladı. ...
AK Partili Dağ açıklandı: Kentin tarihi tatil köyü turizme dönüyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Türkiye'nin ilk tatil köylerinden ...
 
Bakan Zeybekci'den döviz açıklaması
Ekonomi Bakanı Zeybekci, dövizdeki hareketlilikle ilgili olarak, "Sağlıksız ...
Dolar ve euro rekor üstüne rekor kırıyor!
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Dolar bankalararası ...
İzmir'de taksi-dolmuşları kurtaran 'T' formülü!
Konak Tramvayı nedeniyle Konak-Alsancak, Kahramanlar ve Yenişehir hattında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri