POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
20 Mart 2018 Salı - 09:55

İzmir'deki korkunç cinayette 'o indirim' kalktı!

Menemen ilçesinde boşandığı bir çocuk annesi Filiz Aktaş'ı (25) öldüren Hayri Özel'e (55) verilen ceza, Yargıtay tarafından iki kez bozuldu. Daha önceki kararlarında 'iyi hal' indirimi uygulayan yerel mahkeme, sonunda Yargıtay'ın kararına uydu, Hayri Özel'in cezası 20 yıldan 24 yıla çıktı.

İzmir deki korkunç cinayette  o indirim  kalktı!

Olay, 6 Ekim 2011 tarihinde, İzmir- Çanakkale karayolu üzerinde meydana geldi. Menemen'in Emiralem Mahallesi'nde oturan Filiz Aktaş, muhasebe biriminde çalıştığı Koyundere'deki tekstil atölyesine gitmek üzere sabah evden çıktı. Aktaş, karayolu üzerindeki Menemen yaya üstgeçidi önüne geldiğinde, 4 yıl evli kalıp 2010 yılı Mayıs ayında boşandığı Hayri Özel önünü kesti. Afyonkarahisar'da, 1992 yılında Peyami Yıldırım'ı öldürdüğü için tutuklu bulunduğu cezaevinden 2002 yılında Şartla Salıverme Yasası ile çıkan Özel, genç kadını tabancayla vurarak öldürdü.

Kaçmak isteyen Hayri Özel, peşine düşen polisle de çatışmaya girdi. Olayda polis memuru Mustafa Gönen Yılmaz (47), ayağından yaralandı. Vurularak yaralı yakalanan Özel'in üzerinden 2 tabanca, 9 dolu şarjör, susturucu ve sahte nüfus cüzdanı çıktı.

Tedavisinin ardından tutuklanan Hayri Özel hakkında, Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Filiz Aktaş'ı tasarlayarak öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, polis memuru Mustafa Gönenç Yılmaz'ı yaralama, resmi belgede sahtecilik, dört polis memuruna karşı görevi yaptırmamak için direnme, ruhsatsız silahla ateş etme suçlarından da 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MAHKEME KARARINDA DİRENDİ
Mahkeme heyeti, sanık Hayri Özel'e eski eşini öldürdüğü için önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Ancak, öldürdüğü Filiz Aktaş'ın, olaydan 1.5 yıl önce çocuğuna karşı kötü muamelede bulunduğu iddiasını haksız tahrik kabul edip, duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alarak, Özel'in cezasını 20 yıl hapse indirdi. Özel, ayrıca polis memurunu yaralamaktan ve diğer suçlardan da 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YARGITAY 'HAKSIZ TAHRİK'İ KABUL ETMEDİ
Filiz Aktaş'ın ailesinin temyiz başvurusunda bulunduğu Yargıtay, cinayetten 1.5 yıl önce yaşandığı öne sürülen dayak olayının, 'haksız tahrik' sayılamayacağını belirtip, kararı bozdu. Yargıtay'ın bozma kararı üzerine yeniden yargılama yapan Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Filiz Aktaş ve ailesinin 1.5 yıl önceki dayak olayından dolayı para cezası alıp hükmün ertelenmesinin geri bırakılmasını bir kez daha 'haksız tahrik' saydı ve ilk kararında direndi, sanık Hayri Özel'e yine aynı cezayı verdi.

YARGITAY İKİNCİ KEZ BOZDU
Filiz Aktaş'ın ailesinin itirazı üzerine Yargıtay, dosyayı ikinci kez inceledi. Yüksek mahkeme bu kez de dosyayı, kadın cinayeti olmasından dolayı başka bir gerekçeyle bozdu. Öldürülen Filiz Aktaş'ın eski eşinin kurbanı olmasından dolayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil olup olmayacağına dair görüşünün alınması gerektiği belirtilerek karar bozuldu.

İNDİRİM KALKTI, CEZA ARTTI
Dosya, Yargıtay ile yerel mahkeme arasında iki kez gidip gelirken, Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi bu kez Hayri Özel'e, 'iyi hal indirimi' uygulamadan ceza verdi. Böylelikle Hayri Özel'in daha önceki iki karardaki 20 yıllık hapis cezası, 24 yıla çıktı. (DHA)

 
Urla'da 'ot bayramı' heyecanı!
 
Farkındalık gününde Bornova farkı: 'Çok özel' bir kutlama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de terör operasyonu: 17 gözaltı
İzmir'de, terör örgütü Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi/Kaldıraç (DSİH) ...
Türkiye için büyük tehlike: Zebra midyesi!
ABD'nin savaşmak için yılda 5 milyar dolar harcadığı zebra midyeleri, ...
7 ilde 'Çiftlik Bank' operasyonu: 4 tutuklama
Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Bursa, Çanakkale, Manisa'da gözaltına ...
 
639 milyonluk dev vurgun!
Şırnak’ta, Maliye Bakanlığı’nca Beytüşşebap Mal Müdürlüğü’ne gönderilen ...
Diyarbakır'dan İzmir'e ateş düştü!
Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen ...
Kaptan Pilot Beril Gebeş'in cenazesi ne oldu?
İran'da 11 kişinin hayatını kaybettiği jetin kaptan pilotu Beril Gebeş'in ...
 
İzmir'de tencereli-tavalı pazarcı isyanı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde mahkeme kararıyla kapatılan Özkanlar semt ...
PKK'lı teröristler köylülere saldırdı: 1 ölü, 4 yaralı
Bitlis'te terör örgütü PKK'nın odun toplayan vatandaşlara yönelik saldırısında ...
Alaçatı Ot Festivali stant başvuru şartları açıklandı
İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri