POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
1 Ekim 2019 Salı - 16:27

İzmir'in meclislerinde gündem 'kınama': CHP'den 'ortak metin', AK Parti'den önerge!

İzmir'de Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda AK Parti tarafından verilen önergenin gündeme alınmaması sonrası 'PKK'yı kınama' tartışması patlak vermesinin ardından iki partiden flaş hamle geldi. AK Parti yine önerge hazırladı, CHP ise ortak metin hazırladı. CHP grup başkan vekilleri söz alarak PKK’yı ve diğer tüm terör örgütlerini kınadı. AK Parti'nin önergesi gündeme alınmadı. CHP mecliste siyasi bir kararın alınmayacağını savundu.

İzmir in meclislerinde gündem  kınama : CHP den  ortak metin , AK Parti den önerge!

GERÇEKİZMİR - İzmir siyasetinde son Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda AK Parti tarafından verilen önergenin gündeme alınmaması sonrası 'PKK'yı kınama' tartışması patlak verdi. 

AK Parti'nin büyük İzmir yangınını terör örgütü PKK'nın üstlendiği iddiasının ardından Büyükşehir Meclisi'ne getirdiği 'kınama' önergesi CHP'li üyelerin reddiyle gündeme alınmamış, kararın ardından AK Parti cephesinden sert eleştiriler gelmişti. CHP cephesi ise 'PKK'yı kınama' üzerinden yapılan eleştirilere aynı sertlikte cevap vermiş ve itirazın esasa değil usule olduğunun altını çizmişti.

Tartışmaların ardından iki cepheden de flaş hamleler geldi. CHP'de İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde gerçekleşen başkanlar zirvesinde ortak metin kararı çıkarken AK Parti de 'PKK'yı kınama' önergesini 30 ilçede meclislere sunmayı kararlaştırdı. 

CHP KINADI AK PARTİ'NİN ÖNERGESİ GÜNDEME ALINMADI

CHP grup başkan vekilleri söz alarak PKK’yı ve diğer tüm terör örgütlerini kınadı. AK Parti'nin önergesi gündeme alınmadı.

CHP'NİN OKUYACAĞI METİN
Buna göre CHP'de grup başkanvekilleri şu ifadeleri içeren metni meclis oturumları açılışında okuyacak: 
Bizler, bu meclis çatısı altında, parti kimliklerimizin de üstünde Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve İzmir halkı için sorumluluk almış, halkımızdan vekalet alarak bu koltuklara oturmuş meclis üyeleriyiz. Kuruluş amacı cumhuriyetimizi yıkmak, devletimizin bekasına, askerimizin, polisimizin ve halkımızın canına kast etmek olan, toplumsal birliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu hedef alan hangi terör örgütü varsa İzmir adına, halkımız adına kınamak ve lanetlemek bizlerin gurur duyacağı, onur duyacağı ilkeli bir harekettir.

Bunun içindir ki, bu tür hain terör örgütlerinin her eyleminde, mensubu olduğumuz   Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğiyle, partimiz ve  ............... Belediyesinin birer üyesi olan bizler bu alçak terör örgütlerini her dönem lanetlemiş ve kınamışızdır.
Bu  alçak örgütlerden, daha 1 hafta önce 2 Mehmetçiğimizi Şehit eden PKK, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastetmiş, asker, polis, sivil, kadın, çocuk demeden 10 binlerce vatandaşımızı katletmiş, alçak ve hain bir terör örgütüdür. Bizim CHP olarak bu konuda hiç bir zaman kafa karışıklığımız yada tereddütümüz olmamıştır 

İzmir'de ve Ege Bölgesinde çıkan orman yangınları, inanıyoruz ki bu çatı altında birlikte çalıştığımız her meclis üyemizin yüreğini yakmıştır.  İzmir'in ormanları, o bölgede yaşayan binlerce canlı yok olmuş, insanlarımızın malları zarar görmüş ve yerine belki de on yıllarca geri koyamayacağımız bir flora yok olup gitmiştir. Terör örgütünün sebep olduğu anlaşılan bu yangınlarda, doğamızı, canlılarımızı, İzmir'imizin ve çocuklarımızın geleceğini kundaklayan terör örgütünü, CHP Grubu olarak bir kez daha lanetliyor, bu türden alçak eylemlerle bizleri yıldıramayacaklarını, korkutamayacaklarını meclisimiz ve kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz. 
 
Aslında bugünkü konuşmamızda, kimlerin iktidarlarını korumak uğruna terör örgütleri ile pazarlıklar yaptığını, ortaklıklar kurduğunu, gizli anlaşmalar yaptığını, valilere teröristlere karışmayın talimatları  verdiğini, seçimlerden önce terörist başının mektubunu devlet televizyonlarında okutturarak medet umduğunu uzun uzun anlatabiliriz. 

Ancak ne bu konular üzerinden, ne de orman yangınları üzerinden meclisimizde gerginlik yaratmak, kavga etmek, meclisimizin yetkisinde ve gündeminde olmayan konular üzerinden siyasi bir rant sağlamaya çalışmak, bizim işimiz değil. Eğer birbirimizi terör üzerinden suçlayarak, birbirimizi yaralayarak, ortak bir yol bulmak yerine siyasi tartışmalarda kaybolursak, bu kente ve halkımıza en büyük zararı bizler vermiş olur ve terör örgütlerinin yaratmak istediği ortamı da birbirimize yaşatmış oluruz.  

Terör, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar hassas bir konudur. Siyasi rant sağlamak için bir dönem terör örgütleriyle pazarlıklar yapmak, başka bir dönem tüm muhalefeti terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışmak bu ülkeye zarar verir. Siyaset uğruna ülkede kavga ve çatışma ortamı yaratır.  

Biz CHP Belediye Meclis Grubu olarak çağrıda bulunuyor ve son söz olarak diyoruz ki;
Belediye meclisimiz tüm üyeleriyle birlikte, adı ister PKK ister İŞİD yada FETÖ veya her ne olursa olsun, tüm terör örgütlerini amasız fakatsız lanetleme konusunda aynı noktadadır. İzmir halkı bizlerden tartışma, kavga ve suçlama değil hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle, CHP grubu olarak, meclisimizde yer alan diğer siyasi parti gruplarıyla birlikte kentimize ve ilçemize hizmet etmek için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.


AK PARTİ'DEN ÖNERGE
AK Parti tarafından 30 ilçede meclislere sunulmak için hazırlanan önerge ise şöyle:
“18 Ağustos 2019 tarihinde Karabağlarda çıkan yangın rüzgarın etkisi ile Menderes ilçemiz içerisindeki ormanlara da sıçramış ve yüzlerce hektarlık orman  alanı içinde yaşayan canlılarla beraber kül olmuştur. 40 yıldır 8500 den fazla asker , polis ,korucu ve kamu görevlisi ile 7500 den fazla sivil vatandaşımızı   şehit eden eli kanlı terör örgütü PKK şimdi de İzmir'İn ormanlarının da dahil olduğu 27 Orman yangınını  kendisinin çıkardığını itiraf etmiştir. Kurtuluş Savaşın’da Hasan Tahsin’in düşmana ilk  kurşunu atması ile İzmirlilerin gönlünde yanan bir meşale olan ‘’Vatan Sevgisi’’ bugün daha güçlü bir şekilde tüm İzmirlilerin kalbinde yer almaktadır. İzmir’in önemli bir parçası olan vatan sever insanlarını temsilen Belediye Meclisimizin İzmir’in her karış toprağını, ormanlarını, maddi ve manevi tüm değerlerini korumaya hazır olduğunu belirtmek ve  bu konuda ki kararlılığımızı vurgulamak  için PKK terör örgütünün aşağıda belirtilen metin ile  Karabağlar ve Menderes bölgesinde çıkardığı yangınlarla Ormanlarımızı  içindeki yüzlerce canlı türü ile birlikte yakan eli kanlı PKK terör örgütünü  ve  bu örgütü destekleyen tüm siyasal parti , kurum –kuruluş , STK ve basın organları ile bu örgütü kullanan uluslar arası güçler ile yabancı devletleri meclis olarak lanetliyoruz. Kınanmasını öneriyoruz”

 
20 bin yaya geçidinde nöbet tutulacak!
 
Faciadan dönüş: 9 araç hasar gördü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan TBMM açılışında çarpıcı mesajlar!
Meclis'te milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Terörle ve ...
CHP'de takvim açıklandı, söz başkanlarda: Hangisi 'Varım', hangisi 'Yokum' diyor?
CHP’de olağan kongre takvimi belli oldu. Maratonda gözler 'partinin kalesi' ...
Bahçeli TBMM açılışına katılamayacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin doktor tavsiyesi ...
 
Sertel TRT hakkındaki o iddiayı Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un TRT'nin ...
Tüm detaylarıyla CHP'de parti içi yarış takvimi!
CHP'de MYK toplantısında alınan karar kapsamında 8 Kasım 2019'da mahalle ...
Meclis'in ilk mesaisi yargı paketi!
Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama dönemi çalışmalarına bugün başlıyor. ...
 
MGK Bildirisinde 'Güvenli Bölge' vurgusu
MGK Bildirisinde, Türkiye'nin Suriye'de Güvenli Bölge'nin hayata geçirilmesine ...
Ve CHP’de merakla beklenen takvim açıklandı: Parti için yarış ne zaman başlayacak?
CHP’de merakla beklenen kongre takvimi belli oldu.
CHP korkutan görüntü için düğmeye bastı: Suç duyurusu ve Bakan Kurum'a 11 soru!
CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Murat Bakan, Foça ve Aliağa ilçelerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri