POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
16 Temmuz 2021 Cuma - 18:25

İzmir siyasetinde çok sert 'üslup' tartışması!

MHP’li Osmanağaoğlu’nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’le ilgili sözleri İzmir siyasetinde tartışma yarattı. CHP İl Başkanı Yücel, Osmanağaoğlu’na sert yanıt verirken,  CHP’li Bayır, “İzmir de siyasi üslup hiç bu kadar yerlerde sürünmemişti” dedi. Tartışmaya AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı İnan ve MHP İl Başkanı Şahin de katıldı. İki isim de CHP’li Yücel’in Osmanağaoğlu’na yönelik sözlerine tepki gösterdi.

İzmir siyasetinde çok sert  üslup  tartışması!

GERÇEKİZMİR - MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le ilgili olarak sert ifadeleri, İzmir siyasetinde tartışma yarattı.

YUNAN VATANDAŞI OLSUN

Osmanağaoğlu, Soyer için, “ Tunç Soyer; 100 yıl geç doğduğu için, işgalci bir İngiliz komutanı olma fırsatını kaybetmiştir. Bu yüzden de önündeki tek seçenek Yunan vatandaşlığına geçmek ve Atina'dan belediye başkanı seçilmektir. Öylesi bir durumda istediği iskeleye Agamemnon'un adını verebilecektir. Fakat bunu Hasan Tahsin'in, Zübeyde Hanım'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'inde yapmasına asla izin verilmeyecektir. Tunç Soyer, Yunan vatandaşı olsun!" çıkışında bulunmuştu.

YÜCEL: VAKİT AYIRMAK DAHİ ZİYANDIR

MHP’li Osmanağaoğlu'nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e yönelik söylediği sözlere ilk yanıt CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. CHP’li Yücel, sosyal medya hesabından Mehmet Akif Ersoy'un sözleriyle yanıt verirken,  "Böylesine seviyesiz, ahlak ve terbiye yoksunu sözleri sarf edene, vakit ayırmak dahi ziyandır, israftır. Ne güzel söylemiş Mehmet Akif Ersoy, “Ne ibrettir kızarmak bilmeyen çehren, bırak kardeşim tahsili, Git önce Edep, Haya öğren!" ifadelerini kullandı.

BAYIR’DAN SİYASİ ÜSLUP ÇIKIŞI

MHP’li Osmanağaoğlu’na CHP’den bir tepki de İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan geldi.

Bayır yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“İzmir de siyasi üslup hiç bu kadar yerlerde sürünmemişti. Köklü bir geçmişe sahip olan MHP’nin, 20 sene içinde İzmir’de oy oranında nasıl eridiğini göremeyip, ‘’Acaba bizde hata yapıyoruz’’ demek yerine hem İl Başkanınız hem de kendiniz, Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile ilgili olarak bir takım yakışıksız ifadeler kullanmaktasınız. Çünkü sanıyorsunuz ki, bu ağır ithamları, ne kadar fazla kullanırsanız; partinizin, İzmir’de o kadar oy kazanacağı düşüncesi içerisindesiniz. Her seçimde biraz daha fazla eriyen ve zayıflayan MHP’nin İzmir Milletvekili Sayın Osmanağaoğlu’na; 2002’den bu yana, İzmir’de MHP’nin yerel ve genel seçimlerde aldığı oylara bakmasını ve bunun üzerine kafa yormasını tavsiye ederim.

Sayın Osmanağaoğlu, İzmirliler bu tür üslupları kabul etmezler ve benimsemezler. 20 senedir bu söylemleriniz tutmadı, şimdi de, TUTMAZ. Size bu söylemlerinin tutacağını kim söyledi ise, o aklı aldığınız yerle bir an önce irtibatınızı kesmenizi öneririm.

Yerel seçimlerde;  İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve Mersin gibi büyük illeri almamış olmamızdan dolayı, Cumhur İttifakı olarak büyük bir rahatsızlık duyduğunuzun farkındayız. Bu başarısızlığınızı örtmek için de, bu tür saygıyı aşan ve etik olmayan ifadeler kullanmaktasınız. Yapılan olumlu icraatları görmeyip, yapılan işleri kendinize göre olumsuza çevirip, son derece kötü bir üslupla seçilmiş bir belediye başkanına saldırmak, kabul edemeyeceğimiz bir durumdur.

Kabul ediyorum. Bu zamana kadar, yaptığınız mesnetsiz açıklamalar karşısında, İzmir halkından %6.3 civarında oy alan bir siyasi parti temsilcisine bu oyu verenlere gösterdiğimiz saygıdan dolayı, bugüne kadar sessizliğimizi korudum hatta biraz alttan aldım. Ancak bu demek değildir ki; Sayın Soyer’e ağır ithamda bulunacaksınız ve biz bu söylemler karşısında sessiz kalacağız. Aldığınız oyun 8 kat fazlasını almış bir belediye başkanına hakaret edeceğinize, küçük ortağı olduğunuz iktidarın ülkemizi getirdiği duruma kafa yorun! Biraz vicdan sahibi iseniz tabi ki…

Sayın MHP İzmir Milletvekili, ayrıca; işsizlik, hayat pahalılığı, elektriğe ve doğalgaza yapılan %15’lik zamlar karşısında emekliye veren zamları, gerçekleştirilen liyakatsiz atamalar, Atatürk düşmanlarının devlet kurumlarına yerleştirilmesi, 4- 5 yerden maaş alan bulunmaz Hint kumaşı olan kişiler için kısacası; emeklinin, işçinin, çiftçinin, öğrencinin esnafın sorunları olan Türkiye gerçekleri ilgili konular hakkındaki, düşüncelerinizi de keşke biraz dile getirebilseydiniz. İşte belki o zaman; halkı anlayıp, kısır siyaset anlayışınızdan kurtulabilirsiniz.”

İNAN: KÜFÜRBAZLARLA ÇAY İÇ

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan, MHP İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu’na “seviyesiz” diyen CHP İzmir İl Başkanı Yücel’e sosyal medyadan tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından Yücel’e cevap veren İnan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren bir paylaşımıyla gündeme gelen CHP Karabağlar Meclis Üyesi Dila Koyurga ve İl Başkan yardımcısı Yasin Ergül’e atıfta bulunarak, “Sen ahlaktan, terbiyeden ve seviyeden en son bahsedecek adamsın. Yanı  başındaki küfürbazlara tek bir laf edememiş sorumsuza bak ya... Ahlak abidesi kesilmiş. Sen o imtihandan sınıfta kaldın. Küfürbazlarla çay iç” ifadelerine yer verdi.

ŞAHİN’DEN YÜCEL'E  HDP SALVOSU

CHP’li Yücel’e MHP cephesinden tepki ise mevkidaşı Veysel Şahin’den geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “gördüğümüz kadarıyla CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel son günlerdeki milli ve ulusal söylemlerinden kopmuşunu hızlandırmış, Pagos’çuların etki alanına girmiş, HDP kürsülerine çıkanlara söz bile söylemiş ve kendini kaybetme sınırına gelmiştir. Oysa biz kendisini Ulusal bütünlüğümüze bağlı biri olarak tanıyorduk. O bize edep ve haya öğreteceğine ilk önce örneğini verdiği Milli Şairimiz rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşını yeniden okumalıdır.” dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nu Tunç Soyer’e tepkisini aslında çok iyi anladığını düşündüğümüz CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in böyle bir çıkış yapması son derece düşündürücü diyerek tartışmaya katılan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Atatürk’ün partisiyiz diyorsunuz, Atatürk’ün düşmanlarıyla bir oluyorsunuz, Üniter devlet diyorsunuz tescilli bölücü HDP’nin kürsülerinde sahne alan Tunç Soyer’e destek oluyorsunuz?” ifadelerini kullandı. Türk Milliyetçilerine ve MHP’lilere milli meseleler üzerinden ahkâm kesmeye çalışanların her şeyden önce ulusalcı-millici kimliklerini korumalıdırlar diyerek konuyla ilgili açıklamasını sürdüren İl Başkanı Veysel Şahin, “Atatürk düşmanı bölücülerle bir araya gelmeleri anlaşılacak gibi değil. HDP’liler hala bu tavrını sergiledikleri halde Deniz Yücel gibi ulusalcıların bunu içselleştirmeleri gerçekten düşündürücüdür. Kendisinden ricam ulusalcı hassasiyetlerini sürdürmesi ve milli meseleler söz konusu olduğunda Ülkücü Türk Milliyetçilerine karşı dikkatli ifadeler kullanmasıdır.”

Buyursun Birlikte Bakalım

“Pagos’u, Porta’yı ve daha birçok gayri milli adımı tasvip etmediğini düşündüğümüz CHP’nin sayın il başkanın son aylardaki sert tutumunun da bu yöndeki baskılardan kaynaklandığını düşünüyoruz” diyerek sözleri sürdüren Şahin, “Buyursunlar Sayın Yücel ile birlikte bakalım, Yunanistan’da veya Kıbrıs Rum Kesimi’nde herhangi bir yere Türk ismi veriliyor mu? Yüzyıllarca adaletle yönettiğimiz o topraklarda Türk hatırası yaşatılıyor mu? Ya da dünyanın hangi Üniter yapıya sahip ülkesinde bölücülerle üniterciler aynı kürsüyü paylaşıyor? Kabul edilemeyecek milli hataları yapanlar sonuçlara da eleştirilere de katlanacaktır. Gayrı Milli Tunç Soyer de bunlardan biridir.” Açıklamasını yaptı.

Yunan Hayranlarından Uzak Durmalı

Şahin son olarak, “Milli Şairimiz rahmetli Mehmet Akif Ersoy, satırda kalacak bir değer değil, gönle alınacak ve şuurla yaşanacak bir kıymettir. Bizim kendisine tavsiyemiz baskılar sonucu bize edep ve hayâ dersi vermek yerine bu toprakları bize bırakanların ruhlarını şadetmeli, bölücülerden, onlara destek olanlardan ve Yunan hayranlarından uzak durmasıdır! Bu konuda Akif’in kaleme aldığı İstiklal marşımızı ve diğer şiirlerini çok iyi ve tekrar tekrar okuması çok faydalı olacaktır.

 

 
Dikili'de 'yol' eylemi: Önlem alınsın!
 
Nasır'dan Soyer'e 'kredi' tepkisi, Kaya'dan 'görev' çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Suat İSTANBUL 17 Temmuz 2021 Cumartesi 16:14

Bunlarınseviyesizce yaptıkları saldırılara cevap vermek sadece zaman kaybıdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liderlerin bayram programı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, Kurban Bayramı'nı Kıbrıs ...
CHP'de 2 ilçede kongre kulisleri: Sandık öncesi 'eski başkan' sancısı!
CHP’de Ağustos ayında Menemen ve Kınık’ta kongre yapılacak. Geçici yönetimin ...
Sürekli'den Soyer'e 'Körfez' ve 'trafik' çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
CHP Karşıyaka'da 'yedek üye' krizi: İl'e itiraz yapıldı, başkan ne dedi?
CHP Karşıyaka’da ilçe sekreteri Hülya Erbil’in istifası sonrası yedek ...
CHP'de Yücel'den Lider'e ziyaret, Lider'den İzmir Örgütü'ne mesaj!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Ankara'da CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ...
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı!
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala her ne kadar normalleşmeye geçilse ...
 
''Cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz''
TBMM'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
Sındır o santrali Meclis'e taşıdı: İzmir’de kent yaşamı yeni tehditler altında!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Laka Köyünde mevcut ...
DEVA İzmir'de bir kadın başkan daha!
Kadın genel başkan yardımcısının onur konuğu olduğu, divan başkanlığını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri