POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
16 Temmuz 2021 Cuma - 20:11

Nasır'dan Soyer'e 'kredi' tepkisi, Kaya'dan 'görev' çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Nasır, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, CHP Lideri ile birlikte depremzedelerle yaptıkları toplantıda topluma yanlış ve yanıltıcı söylemlerde bulunduklarını ifade etti. AK Parti İzmir Milletvekili Kaya ise, sosyal medya hesabından Özdere'de deniz suyu görüntülerini paylaşarak Gediz Nehri inceleme turunda olan Soyer'e yüklendi, "Başka illerde gezip akıl vereceğine, görevini yap, gel de Menderes’e bak” çağrısında bulundu.

Nasır dan Soyer e  kredi  tepkisi,  Kaya dan  görev  çağrısı!

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, depremzedelerle yaptıkları toplantıda topluma yanlış ve yanıltıcı söylemlerde bulunduklarını ifade eden Nasır, “Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame bir açıklama yaparak, ‘İzmir depremi sonrası, deprem ile ilgili bir kredi anlaşması imzalanmadı’ dedi. Deprem gibi siyaset üstü olması gereken önemli bir konuda, siyasi bir yaklaşımla İzmirli hemşerilerime ve kamuoyuna yanıltıcı bilgi verilmesini şiddetle kınıyorum” dedi.

Hükümet her türlü desteği verdi

Milletvekili Necip Nasır; “30 Ekim İzmir depreminden sonra hükümet, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeleri ve millet ile birlikte tek yürek halinde depreme müdahale etmiş, deprem travması yaşamış vatandaşlarımıza maddi manevi anlamda her türlü destek verilmiştir. Cumhurbaşkanımızın bizzat talimat ve bilgileri dahilinde, Dünya’ya ve toplumlara örnek olacak şekilde, sosyal devletin gerekleri en iyi şekilde yapılmıştır ve yapılmaya da devam ediyor. İzmir Milletvekillerimize, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a, İzmir’de proje alanlarını gezerken depremzede vatandaşlarımız hissiyatlarını dile getirerek, muhalefet partisinin mensubu olduklarını belirtip, bu başarılı çalışmalarından dolayı şahsında Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür etmektedirler. İzmir’deki bu başarıyı gölgelemek için bazı kesimler farklı söylem ve çalışmalar içine girmişlerdir. 25 Haziran 2021 Tarihinde, Bayraklı’da, İzmir Deprem Dayanışma Derneği'nde depremzedelerle toplantı yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; depremden zarar gören vatandaşlarla yaptığı konuşmada, hasar gören yapılar için, İzmir Büyükşehir Belediyesince Dünya bankası ile sözleşmelerin yapılıp imzaların atılarak kredi alındığını, ancak bu sözleşmelerin 2 aydır Cumhurbaşkanımızca onaylanmadığını söylemiştir. Aynı toplantıda, Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer de vatandaşlara, Dünya Bankası’ndan 330 Milyon Dolarlık, 7.000-10.000 konut yapabilecek kredi aldıklarını, 2 aydır Cumhurbaşkanımızın önünde bekletildiğini ve bu krediyi onaylamadığını ifade etmiştir” diye konuştu.

Kredi anlaşması imzalanmadı

Konunun açıklığa kavuşması için İzmir Milletvekili olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdiğini kaydeden Nasır; “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Bankası’ndan aldığı söylenen kredinin akıbetini sordum. Söz konusu soru önergesinin basına ve kamuoyuna yansıması sonucu; Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame bir açıklama yaparak, ‘İzmir depremi sonrası, deprem ile ilgili bir kredi anlaşması imzalanmadı’ dedi. Deprem ve afetler gibi toplumun duyarlı olduğu, siyaset üstü bir konuda yapılan yanlış ve yanıltıcı açıklamalar deprem travması yaşamış vatandaşların mağduriyetini daha fazla artırmaktadır. Siyaset üstü deprem gibi önemli bir konuda siyasi bir yaklaşımla kamuoyuna yanlış ve provoke edici ve yanıltıcı bilgi verilmesini şiddetle kınıyor, yanlış ve yanıltıcı bu söylemleri, İzmirli hemşerilerim ve kamuoyunun taktirlerine bırakıyorum” dedi.

KAYA'DAN FOTO SALVO: GEZECEĞİNE, GÖREVİNİ YAP

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya,Özdere'de deniz suyu görüntülerini paylaşarak Gediz Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla inceleme turuna çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef aldı.

Sosyal medyadan video paylaşan ve Menderes’te deniz suyuna fosseptik karıştığını belirten Kaya, “Burası Menderes, Özdere, Çukuraltı Sahili… Foseptik ve kanazilasyon denize akıyor. CHP’li Soyer kendi görevini yapmayarak sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de çevrenin kirlenmesine sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

 
İzmir siyasetinde çok sert 'üslup' tartışması!
 
Soyer'den Buca Metrosu için 'son aşama' duyurusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir siyasetinde çok sert 'üslup' tartışması!
MHP’li Osmanağaoğlu’nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’le ilgili ...
Liderlerin bayram programı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, Kurban Bayramı'nı Kıbrıs ...
CHP'de 2 ilçede kongre kulisleri: Sandık öncesi 'eski başkan' sancısı!
CHP’de Ağustos ayında Menemen ve Kınık’ta kongre yapılacak. Geçici yönetimin ...
 
Sürekli'den Soyer'e 'Körfez' ve 'trafik' çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP Karşıyaka'da 'yedek üye' krizi: İl'e itiraz yapıldı, başkan ne dedi?
CHP Karşıyaka’da ilçe sekreteri Hülya Erbil’in istifası sonrası yedek ...
CHP'de Yücel'den Lider'e ziyaret, Lider'den İzmir Örgütü'ne mesaj!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Ankara'da CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ...
 
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı!
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala her ne kadar normalleşmeye geçilse ...
''Cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz''
TBMM'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
Sındır o santrali Meclis'e taşıdı: İzmir’de kent yaşamı yeni tehditler altında!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Laka Köyünde mevcut ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri