POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
20 Mart 2021 Cumartesi - 13:54

İzmir siyasetinde 'meymenetsiz' tartışması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye’nin, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına, sosyal medyadan yaptığı videolu açıklamasına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan sert sözler geldi. Dağ'ın Kılıçdaroğlu'na " Meymenetsiz" demesine ise CHP'li vekillerden ve İl Başkanı Yücel'den tepki geldi.

İzmir siyasetinde  meymenetsiz  tartışması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına, sosyal medyadan yaptığı videolu açıklama ile tepki gösterdi.

“İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek. İstanbul Sözleşmesi geri gelecek” diyen Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:

Sevgili halkım; bir devlet, gece yarısı kararnameleriyle yönetilemez. Bir gece yarısı kararnamesiyle 42 milyon kadının hakkı, hukuku onların elinden alınamaz.

Bu videomu izleyen bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum: Haklarınıza sahip çıkınız, hukukunuza sahip çıkınız, sizin hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz. Çocuklarınızın, kız çocuklarınızın hakkına, hukukuna sahip çıkınız. Ben söz veriyorum.

Her zaman, her yerde, her ortamda bütün kadınların hakkına, hukukuna sahip çıkacağım. Adalet neredeyse orayı arayacağım. Adaletten yana olacağım. Sizden yana olacağım. Sizin hakkınızdan, hukukunuzdan yana olacağım. Sizin hakkınızı, hukukunuzu her yerde, her platformda sonuna kadar savunacağım.

DAĞ’DAN SERT SÖZLER

CHP Lideri’nin İstanbul Sözleşmesi mesajına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan çok sert tepki geldi. Dağ, Kılıçdaroğlu’nun videolu mesajı şu sözlerle paylaştı;

“Partisindeki tacizleri bile soruşturmayan meymenetsiz! Senin de siyasi ömrünün bitmesine az kaldı, İlk seçimlerde dostlarınla beraber çöplüktesiniz."

Dağ ikinci yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı;

"Gerek ortaya koyduğumuz siyasi irade gerekse de Türkiye'deki mevcut yasalar kadınlarımızın ve ailemizin korunmasına büyük bir önem vermektedir. Bu konuda, bu toplumun değerlerini referans almayan herhangi bir uluslararası anlaşmaya tabii olmanın gerekliliği bulunmamaktadır.

Aileyi geri planda tutan, milletimizin değerleriyle bağdaşmayan, eşcinselliğin yaygınlaşmasının önüne açan ve kadın ve erkeği birbirine ötekileştiren İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması yerinde bir karardır.

Aile modern yaşamda bir karargahtır. Milli ve manevi değerlerimizin korunması ve sağlıklı bir neslin yetişmesi için aile dimdik ayakta durmalıdır."

CHP'LİLERDEN DAĞ'A TEPKİ

Dağ'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik 'meymenetsiz' demesine CHP'li vekillerden ve İl Başkanı Yücel'den tepki geldi. 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Dön bir aynaya bak. Senden ala meymenetsiz olur mu? Karabasan gibi çöktünüz ülkenin üzerine. İlk seçimde yüce milletimiz sandıkta hak ettiğiniz yanıtı vererek, sizi tarihin çöplüğüne gömecektir!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin önlenmesine izin vermemek için hukuksuz kararname çıkaran tek adam ve onun ahlak yoksunu sürüsü... Yaptıklarınız yanınıza kalmayacak, bu devran dönecek YARGILANACAKSINIZ!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Bu ülkenin, bu Cumhuriyetin başına tarih boyunca gelmiş geçmiş tek meymenetsiz iktidar AKP’nin ta kendisidir. Sn.Hamza Dağ ve partidaşları meymenetsizliğin tezahürünü görmek istiyorlarsa hep birlikte aynaya bakmaları yeterlidir!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel:  Sahibinin sesine göre kişneyerek, ahlâksızca Sayın Genel Başkanımıza hakaret edenler bilsin ki, iplerini elinde tutan güçle birlikte, millete hesap vereceğiniz gün çok yakın. Ama bu, terbiyeden nasibini almamış lümpenler, istanbul sözleşmesini savunanlara ettikleri hakaretin muhataplarından birinin, kapısında kulluk ettikleri sarayın sahibinin kızı olduğunun farkında bile değiller. Siz, korkularınız ve hakaretlerinizle kendi karanlığınızda boğulacaksınız. Biz, kadınlarla, gençlerle ve dostlarımızla özgür, eşit ve adaletli bir Türkiye inşa edeceğiz.

 
Bekir Coşkun Heykeli'ne çirkin saldırı: Soyer'den kınama, Kılıç'tan 'yenileceğiz' mesajı!
 
Aracıyla kaza yapan eski başkan ameliyat edilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye 'Selçuk' kontrası: Belki o pankartlara...
Efes Selçuk ilçesinde AK Parti tarafından konulan 'Love Erdoğan' afişlerinin ...
İzmir'de ihraç kararı verilen başkan adayının cezası kaldırıldı!
CHP Gaziemir’de son ilçe kongresinde başkan adayı olan ve il disiplin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB yetkilileriyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyon Başkanı von der Leyen ve AB Konseyi ...
 
AK Partili Sürekli'den sert 'Selçuk' mesajı: Bu hadsiz ve kısıtlı çıkışlarına...
Efes Selçuk ilçesinde AK Parti tarafından konulan 'Love Erdoğan' afişlerinin ...
CHP'de olaylı kongrede flaş gelişme... YDK son sözü söyledi: 7 ihraç!
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nin sonuçlarının açıklanmasından ...
Erdoğan: Putin çok akıllı bir cevap verdi!
ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin arasındaki ...
 
CHP’de Yücel ve Özuslu ilk kez birlikte sahaya indi!
CHP İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Özuslu Bayındır'da ...
CHP'li Bayır zincir marketlerin o satışlarını sordu!
CHP'li Bayır, yasak sebebiyle kapalı olan dükkânlarda yer alan ürünlerin ...
Gazeteciler Avcı ve Çakır İzmir’de siyasi gündemi değerlendirdi
Ege TV’de Politika Durağı programında gazeteciler Avcı ve Çakır, CHP’de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri