POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
12 Nisan 2019 Cuma - 21:16

Karşıyaka ve Çiğli'de ilk meclis: Komisyona kimler seçildi?

Karşıyaka ve Çiğli'de 2019-2024 döneminin ilk meclis toplantısı yapıldı. Her iki meclis toplantısında belediye başkan vekilleri, divan üyeleri, grup başkan vekilleri, encümen üyeleri, komisyon üyeleri ve birlik üyeleri gizli oylamayla seçildi.

Karşıyaka ve Çiğli de ilk meclis: Komisyona kimler seçildi?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Karşıyaka Belediye Meclisi yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. 31 Mart’ta Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşen toplantıda belediye başkan vekilleri, divan üyeleri, grup başkan vekilleri, encümen üyeleri, komisyon üyeleri ve birlik üyeleri gizli oylamayla seçildi.

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İlçe Başkanı Akif Yılmaz da katıldı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay, seçim sonuçları tartışması nedeniyle ülke gündemine oturan İstanbul ile ilgili de mesaj verdi. Ayrıca CHP Grup Başkan Vekili Sevim Kipriksiz oldu. AK Parti yeterli sayıda meclis üyesi çıkaramadığı için grup kuramadı.

İSTANBUL VE DEMOKRASİ MESAJI
Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Tugay, İstanbul ve demokrasi mesajı verdi. Başkan Tugay şunları söyledi: “İzmir’in incisi ve Türkiye’nin gözbebeği Karşıyaka, geçmişte olduğu gibi yarınlarda da örnek bir kent olacak, ülkemize umut ve cesaret verecektir. Atatürk’ün ve Zübeyde Hanımın Karşıyaka’sına da bu yakışır. Bunları birlikte başaracağız. Bunun için çok çalışacağız” diyen Tugay, “Ülkemizin yaşadığı koşullarda, ‘Tek varlığımız Cumhuriyetimizdir, tek dayanağımız demokrasidir, tek kaygımız daha güzel ve yaşanır bir Karşıyaka’dır’ diyerek ve yalnızca halkımıza güvenerek bir seçim sürecinden çıktık. Bu süreç devam etmekte, özellikle İstanbul’da yaşanan sıkıntılar gündemi meşgul etmektedir. Gerçek demokrasilerde tek belirleyici, halkın iradesidir. Umuyor ve diliyorum ki, yaşanan sıkıntılar bu gerçeğe duyulacak saygı ile aşılacak, sıra bu ülkenin yaşadığı gerçek sorunların konuşulmasına ve çözülmesi için çalışılmasına gelecektir. Daha fazla kaybedecek zamanımız ve harcayacak kaynağımız yoktur. Karşıyaka’da bu bilinç ve duyarlıkla çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu ve kaygısı olmamalıdır. Karşıyaka Belediye Meclisi, Karşıyaka Belediyesinin en üst organıdır. Burada göstereceğimiz performans, daha yaşanır, daha çağdaş ve daha mutlu bir Karşıyaka için olacaktır. Sizleri bir daha kutlarken, bu uğurda harcayacağınız emeğe şimdiden teşekkür ediyor, sonuçların kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçmişte bu idealler uğruna ter dökmüş, eserler ortaya koymuş ve tarihteki onurlu yerlerini almış herkesi bir kere daha minnetle anıyor, rahmet diliyor, yaşayanlara esenlik dolu bir yaşam dileğimle teşekkür ediyorum.”

ORTAK AKIL VURGUSU
Ortak aklın önemine vurgu yapan Başkan Tugay, “Elbette hepimiz partilerimizin dünya görüşüne ve öngörülerine, kişisel duruş ve söylemlerimizi ekleyerek hemşerilerimizin huzuruna çıktık ve seçildik. Ama şimdi ve bu mecliste bizim partimiz Karşıyaka’dır, muhatabımız yediden yetmişe tümüyle Karşıyakalı hemşerilerimizdir. Stratejimizi çizen ve çizecek olan, bu kente ait aşkımız; bilime, akla, mantığa olan inancımızdır. Bu kentin tarihine, doğasına, kültürüne, sanatına ve birikimlerine olan saygımızdır. Yöntemimiz şeffaflık, dürüstlük, yansızlık ve çağdaşlıktır. Böyle başlıyoruz ve böyle sürdüreceğiz. Ortak akılda buluşmayı, tüm görüş, düşünce ve önerilerden yararlanmayı, hemşeri memnuniyetini ve çağdaş kentlilik bilincini asla unutmayacağız, ertelemeyeceğiz, ihmal etmeyeceğiz. Geçmişin birikimlerinden esinleneceğiz, dersler çıkaracağız, güncelleyeceğiz ve yol haritamızı birlikte çizip, birlikte yürüyeceğiz. Güzellikleri çoğaltacak, zamanımızı ve kaynaklarımızı örseleyen hatalardan vaz geçecek, ya yeni yollar bulacak ya da yeni yollar yaratacağız. Her aşamada, her birinizin görüşlerine, düşüncelerine ve önerilerine ihtiyacım olduğunu ve olacağını lütfen unutmayınız” diye konuştu.

TARİH BİZİ UTANDIRMASIN
Ayrıca Tugay, “Bugün, olabildiğince kısa sürede aşmayı düşündüğüm bir süreçten geçiyoruz. Önce belediyemizin ve kentimizin envanterini çıkaracağız. Kendimize bir boy aynası tutacak, bu tavrımıza denk düşecek kadrolarımızı oluşturacak, ortak coşku ve kararlılıkta buluşarak yola koyulacağız. Kamunun ve Karşıyaka’nın çıkarlarının, her türlü makam, ilişki ve duygunun üstünde olduğunu asla unutmayacağız. Bu tavrımı paylaşan herkesle, önümüzdeki beş yılı üretken ve bize duyulan güveni sarsmayacak biçimde yürümeye kararlıyım. Sizleri ve hemşerilerimi, tüm sivil toplum kuruluşlarını ve 
yüreği bu ülke ve bu kent için atan herkesi, onurlu, üretken, mutlu, huzur dolu bir yolculuğa davet ediyorum. Bir kez daha hepinizi saygıyla selamlıyor, “söz bitti, artık eylem” diyor, sevgili hemşerilerime en içten dileklerimi sunuyorum. Tarih bizi utandırmasın” ifadelerini kullandı.

FAALİYET RAPORU BİR SONRAKİ TOPLANTIDA TARTIŞMAYA AÇILACAK
Faaliyet raporu önergesi kısmında AK Parti Grubu söz alarak, “Faaliyet raporu incelememize göre 2018 yılından 58 milyon 224 bin borç, Kent A.Ş’nin ise 18 milyon civarı zararı var. Bu sizin ve bizim suçumuz değil. Kamuoyunda bir bilgi kirliliği var, bunun giderilmesi açısından bir sonraki mecliste faaliyet raporunda borç ve zarar ile alakalı bilgilendirme yaparsanız bizi büyük bir yükten kurtaracak” ifadelerini kullandı. Başkan Tugay ise “Bir sonraki toplantıda detaylı olarak okunacak ve tartışmaya açılacak” dedi.

AK PARTİLİ ENGELLİ MECLİS ÜYESİ BARAN’DAN YENİ KOMİSYON TALEBİ
AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran Engelli ve Yaşlılar Komisyonu kurulmasını talep etti. Başkan Tugay ise bu alanla ilgili çalışmaların sosyal işler komisyonunda yürütüldüğünü söyleyerek ikinci bir komisyonun gerekli olmadığını belirtti. Bunun ardından Ak Partili Baran, “Sosyal işler komisyonu içerisinde bir engelliye ve yaşlıya hizmet üretildiğini görmedim. İzmir’in 30 ilçesi içinde en çok yaşlı nüfusa sahip olan ilçeyiz. Ayrıca kıyı kesim ve iç kesimlerde yaşayan engellilere hizmet oranında uçurum var. Sosyal işlerden ayrılıp tek başına yaşlı ve engelli komisyonu kurulmasını talep ediyoruz” dedi. CHP grubu ise teklifin gündeme alınmasını ve bir sonraki toplantıda karara bağlamasını önerdi. Konu bir sonraki meclis toplantısında görüşülecek.

BELEDİYEDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
Belediyedeki görevlendirmede değişikliğe gittiklerini söyleyen Başkan Tugay, Yurdanur Akgün’ün Yeni Mali Hizmetler Müdürü, Şebnem Güncü’nün Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Özlem Ceylan’ın Spor İşleri Müdürü,  Fatma Bozan’ın Sosyal Yardım İşleri Müdürü, Özcan Pamuk’un Fen İşleri ve Ulaşım Müdürü olarak değiştiğini açıkladı.

BAŞKAN VEKİLLERİ KİMLER OLDU?

Meclis birinci başkan vekili Atilla Baysak, ikinci başkan vekili ise Yaşar Özcan oldu.

Divan üyeleri asil listesinde Fatih Diniz, Hülya Polat ve Mehmet Gemici yer alırken, yedek listesinde ise Murat Öğüt, Suat Okal ve Deniz Aydoğan seçildi.

Encümen üyeleri; Mustafa Özuslu, Murat Aydın ve Saadet Çağlın oldu.

KOMİSYOLARA KİMLER SEÇİLDİ?

İmar Komisyonu: Nilüfer Bakoğlu Aşık,Yaşar Özcan, Adem Şahin, Faris Dikçe, Belma İnam

Hukuk Komisyonu: Faris Dikçe, Yaşar Özcan, Murat Öğüt, Atilla Baysak, Mehmet Gemici

Plan ve Bütçe Komisyonu: Birgül Sural Üner, Emine Çağatay, Belma İnam, Mithat Salepçioğlu, Hülya Polat

Sağlık ve Çevre Komisyonu: Kaan Akacun, Serdar Aktop, Suat Okal, Saadet Çağlın, Mehmet Gemici

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu: Atilla Baysak, Şevket Balla, Fatih Diniz, Murat Aydın, Adem Öztürk

Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu: Belma İnam, Gamze Uğurlu, Birgül Çağrı, Seher Dikmen, Hüsniye Dalkılıç

Esnaf, Sanatkarlar ve Pazar Yerleri Komisyonu: Mithat Salepçioğlu, Deniz Aydoğan, Murat Öğüt, Faris Dikçe, Ali Ekber Güneş

Sosyal İşler Komisyonu: Cemil Yüm, Gamze Uğurlu, Hülya Polat, Aydın Kızılkaya, Ahmet Uğur Baran

Eğitim Komisyonu: Sevim Kipriksiz, Birgül Çağrı, Hayati Doğan, Hülya Polat, Hüsniye Dalkılıç

Kültür ve Turizm Komisyonu: Ahmet Diker, Emine Çağatay, Deniz Aydoğan, Şevket Balla, Murat Ilgın

Sosyal Konutlar Komisyonu: Cemil Yüm, Muzaffer Karayılanoğlu, Faruk Yıldırım, Aydın Kızılkaya, Suat Okal

Mahalle Sınırları Tespit Komisyonu: Faruk Yıldırım, Ali Ekber Güneş, Adem Şahin, Hayati Doğan, Mustafa Yıldız

Gençlik ve Spor Komisyonu: Kaan Akacun, Fatih Diniz, Murat Ilgın, Suat Okal, Serdar Aktop,

Yerel Gündem 21 Komisyonu: Birgül Sural Üner, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Sevim Kipriksiz, Ahmet Diker, Muzaffer Karayılanoğlu

Ege Belediyeler Birliği asil üyeliğine Murat Aydın yedek üyeliğine ise Hayati Doğan seçildi.

Türkiye Belediyeler Birliği asil listesinde; Atilla Baysak, Muzaffer Karayılanoğlu, Murat Öğüt, Mehmet Gemici, Aydın Kızılkaya, yedek listesinde ise Birgül Çağrı, Gamze Uğurlu yer aldı.

Kent Orman Danışma Kurulu’nda asil üye Yaşar Özcan yedek üye ise Murat Öğüt oldu.

Sağlıklı Kentler Birliği’nde Nilüfer Bakoğlu Aşık ve Kaan Akacun yer aldı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nde asil üye olarak Kaan Akacun, Deniz Aydoğan, Emine Çağatay, yedek olarak ise Şevket Balla, Mithat Salepçioğlu ve Suat Okal yer aldı.

İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği asil listesinde Ali Ekber Güneş, Yaşar Özcan, Ahmet Diker, yedek olarak ise Faruk Yıldırım ve Murat Ilgın seçildi.

Satış Komisyonunda asil üye Belma İnam, yedek üye ise Saadet Çağlın yer aldı.

ÇİĞLİ’DE DE İLK MECLİS YAPILDI!

Öte yandan Çiğli Belediyesi’nde de yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı. Çiğli Belediyesi’nin yeni başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında gerçekleşen toplantıda Meclis Başkan Vekilliğine CHP’li Ali Rıza Koçer getirildi. Ayrıca CHP Grubunun Başkan Vekili Mustafa Avdan, AK Parti Grubunun Başkan Vekili ise Hüsnü Boztepe oldu.  Bensu Gürel ve Nimet Ergün ise asil katip üyeliği görevine getirildi. Encümen üyeliklerine CHP’den Sebahattin Uçar, İbrahim Karabulut ve Mustafa Avdan önerildi. AK Parti grubu öneri getirmedi. CHP’li 3 isim seçilmiş oldu.

HANGİ KOMİSYONA, KİMLER GİRDİ?

Hukuk Komisyonu

Hüseyin Çetin

Özgür Özcan

Ali Üstün

Bensu Güler

Özgür Kaner

İmar Komisyonu

Barbaros Kiriş

Ali Gül

Deniz Bektaş

Erdal Mansuroğulları

Özgür Kaner

Yerel Gündem 21 Komisyonu

Özgür Özcan

Ali Üstün

Bensu Güler

Kubilay Kesgin

Mecit Bozkurt

Esnaf Komisyonu

Deniz Çıtak

İmam Kocadağ

Eylem Özdemir

Nimet Ergün

Harun Dursun

Mahalle Bölünmesi Komisyonu

Özgür Özcan

İbrahim Karabulut

Ali Rıza Koçer

Kubilay Kesgin

Şenol Malkoç

Turizm Tanıtım ve Kültür Komisyonu

Rifat Bıçak

Kubilay Kesgin

Aynur Çelik

Sebahattin Uçar

Hüsnü Boztepe

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu

Aynur Çelik

Burhan Suat Çağlayan

Edibe Tokmak Yılmaz

Sebahattin Uçar

Harun Dursun

Plan Bütçe Komisyonu

Mustafa Avdan

Hüseyin Çetin

İbrahim İncesu

Rifat Bıçak

Nedim Aslan

Çevre Komisyonu

Mustafa Avdan

Hüseyin Çetin

İbrahim İncesu

Rifat Bıçak

Mustafa Yıldız

Sağlık Komisyonu

Burhan Suat Çağlayan

İbrahim Karabulut

Aynur Çelik

Edibe Tokmak Yılmaz

Mecit Bozkurt

Sınır Tespit Komisyonu

İmam Kocadağ

Eylem Özdemir

Deniz Çıtak

Nimet Ergün

Sezgin Özgen

Eğitim Kültür Spor ve Yardımlaşma Komisyonu

Ali Üstün

Bensu Güler

İbrahim İncesu

Edibe Tokmak Yılmaz

Hüsnü Boztepe

Engelliler Komisyonu

Eylem Özdemir

Nimet Ergün

İmam Kocadağ

Deniz Çıtak

Abdullah Barkın Durmuş Çelebi

Kentsel Dönüşüm Komisyonu

Barbaros Kiriş

Ali Gül

Erdal Mansuroğulları

Deniz Bektaş

Mecit Bozkurt

 
AK Parti İzmir'de flaş gelişme: İl Başkanı istifa etti!
 
O Başkan'ın 'Mazbata yemeği'nde 71 kişi hastanelik oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer, makam aracına aparat taktırdı... İşte nedeni!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, makam aracının arkasına, ...
Urla Belediye Başkanı Oğuz görevi devraldı
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Urla Belediye Başkanı seçilen ...
İzmir'de O Başkan'dan ilk talimat: Merdiveni söktürdü!
Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı, Başkan Yardımcısı ...
 
Başkan Gümrükçü: Eğitim önceliğimiz
Eğitimci bir ailenin çocuğu olan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ...
Bornova'da greve bir gün kala mutlu son!
Bornova Belediyesi şirketlerinden Bornova Belediyesi Personel A.Ş.'de ...
AK Partili Başkan büyük sağlık projesi için ilk adımı attı!
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, mazbatasın aldıktan sonra ilçeye ...
 
Başkan açıkladı: Karşıyaka'ya iki özel havuz geliyor
Seçim öncesi katılımcı yönetim anlayışıyla çalışacağını taahhüt eden Karşıyaka ...
Batur: Emniyet'in her zaman yanındayız
Konak Belediye başkanı Abdül Batur, Türk Polis Teşkilatı'nın 174.Kuruluş ...
Başkan Sandal'a 'ilk icraat' sonrası ziyaretçi akını!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilk icraat olarak belediye kapılarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri