POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Ege Denizi'nde korkutan deprem
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
25 Haziran 2021 Cuma - 16:58

Kılıçdaroğlu'ndan Tarım Fuarı'nda Soyer'e büyük övgü: Koskoca bakanlığın yapamadığını...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir'de kentteki üretici ve çiftçilerle bir araya geldi. Talep ve önerileri dinleyen Kılıçdaroğlu, Sasalı'da açılışı yapılan İklim Duyarlı Tarım Merkezi'ni örnek göstererek, "Koskoca Tarım Bakanlığı'nın yapamadığını sizin seçtiğiniz büyükşehir belediye başkanı tek başına yapıyor. İzmir'de hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Çiftçiyi hiç kimseye avuç açar hale getirmeyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan Tarım Fuarı nda Soyer e büyük övgü: Koskoca bakanlığın yapamadığını...

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 tane yatırımının açılışını yapmak için kente geldi.

Ödemiş, Bornova, Çiğli ve Gaziemir'de törenlere katılan CHP Lideri, Tarım Fuarı Katılımcısı Köylülerle Buluşma ve Fuar Ziyareti' programına da imza attı. Buluşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşma yaptı. Daha sonra ise talep ve önerilerin iletilmesi için üreticilere söz hakkı tanındı.

MECLİS GÖREVİNİ YAPTI HÜKÜMET ÇİFTÇİYE PARA VERMEDİ
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Kısa bir konuşma yapacağım. Çünkü sizin sorunlarınızı sizin dilinizden dinlemek istiyorum. Sabah Ödemiş'e gittik, bir kahveye uğradık. Yem, gübre, su ve elektrik fiyatlarında çok artışlar var denildi. Bunlara zam geliyorsa sattığımız ürüne de zam gelmesi gerekiyor. Eğer kar edemiyorsak neden uğraşalım dediler. Söyledikleri doığru mu? Doğru! Çiftçi kardeşlerim, aklı başında olan tüm herkes tarıma önem verir. Tarım sektörü stratejiktir ve dünyanın bütün ülkelerinde destek verilir. TBMM üstüne düşen görevi yaptı. Her yıl en az milli gelirin yüzde 1'i oranında çiftçiye destek verilecektir denildi. 2006 yılından bu yana hiçbir zaman bu kanun maddesi tam uygulanmadı. Para verilmedi. Sizin hakkınız olan size teslim edilmedi. Parlamento, vekiller görevini yapmış, kanunu çıkarmış. Kanun bu desteği hükümetin uygulamasını istemiş ama hükümet bunu uygulamadı. Demek ki sizin ve bizim ortak dil geliştirmemiz lazım. Çiftçiyi her dönem desteklemek zorundayız. Bu sadece bizim görevimiz değil bu ülkeyi düşünen herkesin ortak görevi olmalı" dedi.

NİYE İTHALAT YAPIYORUZ?
Kılıçdaroğlu, "İthal edilmeyen hiçbir şey yok. Oturup düşünmemiz lazım. Bizim bereketli topraklarımız varken suyumuz, Güneş'imiz varken niye dışarıdan getiriyoruz? Çiftçi neyi ekeceğini bilecek, satıcı kaça satacağını bilecek. Hiç kimsenin zarar etmediği, herkesin kazandığı bir sistemle tarımı ayağa kaldıracağız. Bir siyasetçinin yapabileceği en güzel şey toplumun bu güzel ülkede huzur içinde yaşamasıdır. Bunun yolu da herkesin alın terinin bedelini kazanmasıdır. Çiftçi kazanamıyor. Ama size sözüm söz birlikte kazanacağız. Ürettiğiniz ürünleri dünyanın her yerine taşıyacağız" açıklamasında bulundu.

KOSKOCA TARIM BAKANLIĞI'NIN YAPAMADIĞINI SEÇTİĞİNİZ BAŞKAN YAPIYOR
Sasalı'da açılışı yapılan İklim Duyarlı Tarım Merkezi'ni örnek gösteren Kılıçdaroğlu, "Koskoca Tarım Bakanlığı'nın yapamadığını sizin seçtiğiniz büyükşehir belediye başkanı tek başına yapıyor. İzmir'de hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Bizim belediyelerimizin olduğu yerde çiftçiler zarar etmeyecek. Onların ürünlerine sahip çıkacağız. Çiftçiyi hiç kimseye avuç açar hale getirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.  

BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN, BUNU HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Yoksulluk ve yolsuzluk üzerinden açıklamalarda bulunan Soyer, "Hani derler ya paçalardan akıyor diye. Gerçekten yolsuzluk paçalardan akıyor. Kırsal üretim yapmak iyice güçleşti. Yem fiyatları, girdi maliyetleri yükseldi. Bu tabloda insanın umutsuzluğa kapılmaması çok zor. Ama yaşadığımız bu durum bir kader değil. Başkası mümkün. Başka bir tarım mümkün. Bunu hep birlikte başaracağız" dedi. 

 
İzmir'de Kılıçdaroğlu ile açılış maratonu: 4 büyük yatırım yola çıktı!
 
Kredi davasında maaştan kesilen para iade edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Kılıçdaroğlu ile açılış maratonu: 4 büyük yatırım yola çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 944 milyon liralık yatırımla kente kazandırdığı ...
Ve Havuz İzmir kapılarını açtı... Soyer: Söz vermiştik, bir yenisini ekliyoruz!
Bornova Aşık Veysel Yarı Olimpik Yüzme Havuzu (Havuz İzmir) kapılarını ...
Foça'da ders deniz sporları!
Foça’da Ortaokul öğrencilerine rüzgar sörfü, yelken ve deniz kanosu eğitimleri verildi…
 
Ve Karaburun'da cezaevi arazisinin yeni sahibi belediye!
İlçe merkezinde bulunan ve imar planlarında “kamu kurumu alanı” olarak ...
Seferihisar'da uluslararası resim çalıştayı
Sanatçı Sinan Yasdıman küratörlüğünde Seferihisar Belediyesi Uluslararası ...
Buca’da çalışanlara sağlık taraması
Buca Belediyesi, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında ...
 
İlk hasat Başkan Karakayalı'dan: Atalık karakılçık Kemalpaşa'da can buldu
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Belediyesi’ne ...
Atatürk’ün Karşıyaka’ya gelişi coşkuyla kutlandı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka ziyareti ve Karşıyaka ...
Efes Selçuk'un sesi İstanbul'dan duyuldu
Efes Selçuk bu yıl beşinci kez düzenlenen Kültürel Miras Fuarı Heritage İstanbul’a katıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri