POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
4 Ağustos 2020 Salı - 13:44

Korkutan tatil: Kontrol ve yaptırım yok!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle tatil yörelerinde artan kalabalığa dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, “Pandemi kurallarına dikkat edilmediği, kontrol ve yaptırımların uygulanmadığı bir gerçek” dedi.

Korkutan tatil: Kontrol ve yaptırım yok!

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü mart ayından bu yana pandemiyle mücadele konusunda her gün uyarılar yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı dolayısıyla sahillerde yaşanan doluluğa dikkat çekmişti. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı uyarıda virüsün sahillerde yayılma ihtimalinin arttığını vurgulayarak “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım” demişti. Salgınla mücadelede oluşan rehavete dikkat çekmek için bir açıklama da İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı’dan geldi.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre normalleşme sürecinde toplumun büyük kısmının Kovid-19 öncesi dönemdeymiş gibi davranmaya başladığını söyleyen Çamlı, kontrol ve denetimlerin ise yetersiz olduğunu vurgulayarak, “Sahil yörelerine yapılan seyahatlerde yoğunluk nedeniyle pandemi kurallarına uyulmadığı, uçakların full kapasite yolcu taşıdığına dair duyumlar var. Pandemi kurallarına dikkat edilmediği, kontrol ve yaptırımların uygulanmadığı bir gerçek” ifadelerini kullandı.

DUYUMLAR OLGULARIN ARTTIĞI ŞEKLİNDE
Haziran ayından itibaren salgınla mücadele kapsamında girilen normalleşme sürecini hatırlatan Çamlı, “Şeffaflıktan uzak bir şekilde yönetilmeye çalışılan pandemi süreci ile ilgili olarak ülkeyi yönetenlerce vatandaşlara başarı hikayesi anlatılmış ve sonrasında sanki pandemi geçti, artık normalleşme zamanı gibi bir algı oluşturulmuştur.  Bilimsel verilerden çok ekonomik kaygılarla başlatılan bu açılım ile pandemi tedbirleri tüm bölgelerde aynı anda kademesiz olarak gevşetilmiş ya da ortadan kaldırılmıştır. Gelinen noktada açılım süreci ile yaşanan rehavet sonrası olgu sayıları tekrar artmaya başlamış, yoğun bakım hastalarında artışlar ortaya çıkmıştır. Her ne kadar hala ilimizde COVID-19 yapılan test ve saptanan olgu sayıları, yatan hasta, yoğun bakımdaki hastalara ait veriler odamızla ve kamuoyu ile paylaşılmazken, aldığımız duyumlar olguların arttığı şeklindedir. Sadece İzmir’de değil başta Güneydoğu Bölgesi’ndeki iller olmak üzere birçok ilde olgu artışı ile ilgili haberler medyada yer almaktadır” diye konuştu.

?YETKİLİLER NE YAPTI?
Kurban Bayramı tatili nedeniyle sahil yörelerinde yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Çamlı, şunları söyledi: “Bu yörelere yapılan seyahatlerde yoğunluk nedeniyle toplu taşımlarda pandemi kurallarına uyulmadığı, uçakların full kapasite yolcu taşıdığı duyumlarımız var. Sahil yörelerimizde yaşanan bu yoğunluğa karşın plajlarda, restoran ve eğlence merkezlerinde fiziksel mesafe ve maske kuralına uymayan vatandaşlarımızın görüntüleri medyada yer aldı. Birçok yerde pandemi kurallarına dikkat edilmediği, bunların kontrol edilmediği ve yaptırım uygulanmadığı bir gerçek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım’ şeklinde bir açıklama yaptı. Peki bunun olmaması için yetkililer ne yaptı? Mayıs ayında Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı varken,  şimdilerde vaka sayılarında düşüş değil artış yaşanırken bayram süreci ile ilgili ne gibi tedbirler alındı? Bu tedbirler ne ölçüde kontrol edildi? Süreçte yaşanan vaka artışını sadece vatandaşların kurallara yeterince uymaması ile açıklamak doğru değil. Asıl önemli sorun pandemi sürecin iyi yönetilememesi, şeffaflığın olmaması,  bilimsel verilere göre alınması zamanında alınması gereken gerekli tedbirlerin alınmaması ve alınan tedbirlerin uygulanmasında kontrollerin ve yaptırımların yetersizliğidir.”

 
Malatya 5,2 büyüklüğünde deprem!
 
Çeşme'de bayram tatilini uzatanlar Ilıca Plajı'nı doldurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşı çalışmaları: Almanya'dan 'çok iyi haber'
Alman Paul-Ehrlich Enstitüsü Başkanı Cichutek, "Son haftalarda aldığımız ...
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 Ağustos 2020 günlük corona virüs tablosunu ...
Virüsü yenen İzmirli çift yaşadıklarını anlattı
İzmir'de, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) kurtulan avukat Çisem ve ...
 
Kalbi bir günde 127 kez duran hasta özel yöntemle sağlığına kavuştu
İzmir'de kalp ritminde meydana gelen bozulmadan dolayı kalbine bir günde ...
Aşı çalışmalarında yeni gelişme
ABD'li ilaç devi JohnsonJohnson Covid-19 aşı adayının klinik denemelerine başladı.
Bakan Koca verileri açıkladı ve ekledi: Kaygı verici!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2 Ağustos 2020 günlük corona virüs tablosunu ...
 
"Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli ...
DEÜ'li Ana Bilim Dalı Başkanı'nın acı sonu
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı ...
Türkiye'de virüsten son 24 saatte 19 can kaybı
Sağlık Bakanlığı, Corona virüse ilişkin 1 Ağustos verilerini açıkladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri