POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
22 Ekim 2020 Perşembe - 13:44

MHP İl Başkanı Şahin'den 'askıda ekmek' eleştirilerine yanıt

MHP İl Başkanı Şahin, “Maalesef bazı eleştirilere gülüyor, bazılarına da üzülerek bakıyorum. Yüzlerce yıldır milletimizin dayanışmacı ruhunu temsil eden bir Türk-İslam geleneğini bu kadar seviyesizce eleştirenler, milli köklerden kopuk ve milli değerlerinden yoksun insanlardır.” dedi…

MHP İl Başkanı Şahin den  askıda ekmek  eleştirilerine yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Başkanı Veysel Şahin Genel Başkan Bahçeli’nin başlattığı “Askıda Ekmek Kampanyasını” eleştirenlere seslendi.

MHP İl Başkanı Şahin, “Maalesef bazı eleştirilere gülüyor, bazılarına da üzülerek bakıyorum. Yüzlerce yıldır milletimizin dayanışmacı ruhunu temsil eden bir Türk-İslam geleneğini bu kadar seviyesizce eleştirenler, milli köklerden kopuk ve milli değerlerinden yoksun insanlardır.” dedi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği “Askıda Ekmek Kampanyası” muhalefet partileri tarafından daeleştiriliyor.

Eleştirilere cevap veren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ne üzücüdür ki, “askıda ekmek” geleneğini eleştirenler, Türkiye’de siyasi mekanizmalarda yer tutan, Türkiye’yi yönetme iddiasında olan fakat, Türk’ü, Türk Milletini, İslamı ve Türk İslam hayatının dayanışmacı ruhunu anlamayan gafillerdir. Şimdi onlara sormak isterim; bu kampanyayı eleştirenler acaba bu toprakları vatan yapan atalarımızdan kalma bin yıllık geleneklerimizden haberleri var mı? Milletimizin yüzlerce yıldır yaşattığı esnaf geleneklerinden haberleri var mı? Onlar ne derse desin biz dinimizin ve Türk Töresinin çizdiği sınırlardan dışarı çıkmayacak, “birbirimizle hayırda yarışacağız”… Bunu anlamadan, bilmeden eleştirenler siyasetten önce içinde yaşadıkları milleti iyi tanımalıdırlar. 

Askıda Ekmek Ahi Geleneğidir
Hayasızca bu geleneği eleştirenler keşke tarihimize bakabilseler, gerçekleri okuyup öğrenebilseler. Bunun bir ahilik geleneği olduğunu keşke okumuş olsalar. Ama içlerindeki temelsiz muhalefet anlayışı yüzünden bunu anlayıp kavrayamazlar. Onlar Türk’ten de Türk’ün değerlerinden de uzaktırlar. Biz onların bu tavırları ve hadsiz eleştirileri karşısında hiç de şaşırmadık. 

Bahçeli Yapacak Onlar Konuşacak!
Zillet İttifakının bileşenleri elbette Liderimiz Devlet Bahçeli ne yaparsa eleştireceklerdir. Zaten kendilerinden de başka bir şey beklememek gerekir. Çünkü onlar PKK destekçisi HDP’nin eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la kahvaltı hayalini kuran ve onun affını isteyen zihniyetin temsilcileridir. Devlet Bahçeli yapacak onlar ise ancak konuşacaklardır.

Biz Askıda Milletvekillerini Unutmadık!
Söyleyecek çok sözümüz var ama siyasi ve ahlaki sorumluluklarımız bunu sınırlıyor. Cumhur İttifakı’ iktidarına laf söyleyenler, önce birbirlerine yolladıkları “askıda milletvekilleri” ne bir baksınlar. Ondan sonra Cumhur İttifakına konuşsunlar.

MHP İzmir İl Başkanı Şahin son olarak şunları söyledi; “ bu gelenek yeni icat edilmiş bir uygulama değildir. Yüzlerce yıllık Türk İslam geleneğidir. Bizler bu geleneği yaşatmak için hayırda yarışmak ve milli dayanışmayı canlı tutmak için bu geleneği yaşatacağız. Onlar eleştirsinler, hayırdan uzak dursunlar bizi ilgilendirmiyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak, varlığı yoklukla paylaşma, insanımıza destek olmaktır. Onlar bunu anlayamazlar!

 
Başkan Sandal sahaya indi!
 
Merkez Bankası'ndan flaş karar: Faiz oranı değişmedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko açıkladı: 'Beyaz Vagon' için Bakan'dan müze sözü
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun verdiği cevapta Beyaz ...
CHP’li belediye başkanı halay çekti, AK Parti tepki gösterdi!
Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Sandal’ın muhtarlar günü dolayısıyla ...
Eğridere’yi heyelan yuttu, devlet unuttu!
Afet bölgesi ilan edilen İzmir Eğridere Mahallesi kaderine terk edildi. ...
 
CHP'li Polat: Pakdemirli'nin başarı geçmişi yok!
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’yi sert sözlerle eleştiren Polat, “Genel ...
CHP'de üye raporu: İzmir'de kaç bin kişi var?
CHP'nin "elektronik yolla üyelik kaydı" uygulamasına 143 bin 852 kişi ...
DSP’den tablet kampanyası!
Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, tablet kampanyası başlattıklarını duyururken, ...
 
DEVA İzmir’de Kaya başkanlığındaki yönetim belli oldu!
İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, yönetim kurulunu oluşturdu. Ösen’in 46 ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'askıda ekmek' göndermesi!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "askıda ekmek" kampanyası üzerinden eleştirdiği ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın istişare toplantısına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri