POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
24 Şubat 2020 Pazartesi - 13:05

Maratonİzmir vitrine çıktı: Deparlar fidan olacak!

10-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan Maratonİzmir’i tanıtan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İzmir, maratonuyla gelecek yıllarda çok daha fazla konuşulacak bir şehir haline gelecek. Bu güzel kentte 7’den 70’e herkesi bu maratona davet ediyoruz” dedi. Maraton parkurunun dünyanın en düşük eğimli parkuru olduğunu belirten Soyer, maratona katılacak her kişi için bir fidan dikileceğini de ifade etti.

Maratonİzmir vitrine çıktı: Deparlar fidan olacak!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ilk kez düzenlenecek olan maratonun heyecanı İzmir’i sarmaya başladı.

Uluslararası organizasyon ve fuarlarla kentin marka değerini daha da arttırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spordaki en önemli projelerinden biri olan Maraton İzmir’i adidas ana sponsorluğunda ve Yalı Spor desteğiyle hayata geçiriyor. İzmir’de ilk kez koşulacak maraton 12 Nisan 2020 Pazar günü yapılacak. İzmir tarihinin ilk maratonu, Kültürpark-Alsancak-Karşıyaka-Konak-İnciraltı güzergahında Körfez hattı boyunca 42 kilometrelik bir parkurda atletler yarışacak.

Maraton İzmir’in tanıtım toplantısı Kültürpark’da  gerçekleşti. Programa; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, büyükşehir belediyesi bürokratlarının yanı sıra Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Adidas Pazarlama Direktörü Hande Çelenkler, Atletizm Federasyonu Has Başkanı Ali Aksu, çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN SOYER 35 NUMARAYLA YARIŞACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 12 Nisan Pazar Günü gerçekleşecek koşuda ‘35’ numarayla yarışacak.

DÜNYANIN EĞİMİ EN DÜŞÜK MARATON PARKURU OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR
Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu organizasyona destek olacak tüm kurumlara, kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum. Başta Adidas, Pınar, Yükseliş olmak üzere birçok grup, birçok destekçimiz var. Onlarla beraber bu organizasyon gerçekleşecek. Aynı şekilde federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Maratonlar dünyanın her yerinde kentleri öne çıkaran organizasyonlar… Birçok kent dünyada maratonuyla anılıyor. İzmir’in dünyaya söyleyeceği çok önemli bir söz var. Dünyada eğimi en düşük maraton parkuru olma özelliğini taşıyor. Rekor denemesi yapmak isteyenlere de ev sahipliği yapacak. İzmir, maratonuyla gelecek yıllarda çok daha fazla konuşulacak bir şehir haline gelecek. Maraton demek dünyanın her yerinden insanları buraya davet etmek demek. İzmir olarak bu organizasyonun altından kalkacak her türlü potansiyele ve zenginliğe sahibiz. Bu maraton vesilesiyle çocuk koşusu da olacak. Çocuklarımız da farklı yaş kategorilerinde rekabet edecekler, spor ve koşunun güzelliğiyle buluşacaklar. Maratona eşlik edecek güzel bir etkinlik olacak. Burada çok renkli bir sahne yaşanacak.10-12 Nisan çok görkemli spor ve eğlence şölenine dönüşecek. Bu organizasyonun bu noktaya gelmesinde çok büyük emeği olan spor dair başkanımıza ve kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum. 11 Nisan’daki çocuk koşusu bu yıl 23 Nisan 100.yıl kutlamalarına bir altlık hazırlayacak, o kutlamaları da büyütecek” diye konuştu.

DÜNYA KENTİ VURGUSU
İzmir’in dünya kenti olmasına vurgu yapan Başkan Soyer, “İzmir’in dünya kenti olması meselesini İzmir’in tüm sorunlarının yanında çok önemsiyoruz. Çünkü dünya kenti olması, halletmeye çalıştığımız sorunları için de çok büyük bir anlam ifade ediyor. Dünyayı kente, kenti dünyaya taşırsanız sorunlarla başa çıkma gücünü arttırmış oluyorsunuz. Şöyle bir şey yok; ‘Bütün meseleleri çözelim sonra dünyaya pazarlayalım’ yok! Şuanda sahip olduğu potansiyel ve zenginliklerle İzmir’in dünya kenti olarak kabul edilmesini sağlamakla yükümlüyüz. Tüm dünyayı İzmir’e davet edeceğiz. Aynı zamanda kendi içimizdeki de eksiklikleri gidereceğiz. İzmir maratonu tam da bu nedenle hedeflediğimiz bir girişim oldu. Yani biz bir yandan inovasyon, uluslararası organizasyonlara ev sahibi olması için bir ekosistem yaratmaya çalışıyoruz. Attığımız her adımda bunu perçinleyecek girişim olacak” açıklamasında bulundu.

SOYER, 7’DEN 70’E TÜM İZMİRLİLERİ DAVET ETTİ
7’den 70’e tüm İzmirlileri Maraton İzmir’e davet eden Soyer, Bu güzel kentte 7’den 70’e herkesi bu maratona davet ediyoruz. 12 Nisan’da çok şahane bir hava olacak. Maraton İzmir’in hayırlı olmasını diliyorum. Herkesi Maraton İzmir’e davet ediyorum” dedi.

MARATONDA YARIŞACAK HER KİŞİ İÇİN 1 FİDAN
Başkan Soyer ayrıca koşuya katılacak her kişi için bir fidan dikileceğini belirterek, “İzmir’imize yeni ormanlar kazandırma hedefimizden vazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.

İZMİR TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATILACAK
12 Nisan’da maraton, 5 ve 10 kilometrelik koşularla birlikte yapılacak. 11 Nisan’da da Fuar Kültürpark içinde çocuk koşusu düzenlenecek. Böylece İzmir, iki gün boyunca 7’den 70’e herkesin katılımına ile maraton coşkusunu yaşayacak. 8 Eylül 2019’da yedincisi düzenlenen AIMS sertifikalı Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu’nun ardından Maraton İzmir için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez hattı boyunca ilerleyen 42 kilometrelik maraton koşusuyla İzmir tarihinde bir ilke imza atmış olacak.

İŞTE DETAYLAR:

İki günde dört koşu
İki gün yapılacak çocuk, 5 kilometrelik, 10 kilometrelik ve 42 kilometrelik maratona yaklaşık 10 bin kişinin katılması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Maratonİzmir’i üç yıl içinde marka olacak uluslararası bir organizasyona dönüştürmek en büyük hedef olarak belirlendi.

Maraton festival havasında
Maraton coşkusu, 10 Nisan’da başlayacak. 10-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak Maraton Festivali şehri harekete geçirecek. Lozan kapısı girişine kurulacak festival sahnesi, üç gün boyunca heyecanı canlı tutacak. Burası aynı zamanda iletişim alanı olarak kullanılacak. Etkinlik alanında çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sponsor firmalar da olacak. Eğitim, seminer ve konser etkinlikleri yapılacak.

Orman için kayıt olun
12 Nisan’da düzenlenecek Maratonİzmir için kayıtlar tüm hızıyla devam ediyor. Şimdiye kadar 2 bin civarında kayıt yapılan Maratonİzmir’de herkes için bir fidan dikilerek Maraton Ormanı oluşturulacak. Kayıt için “maratonzimir.org” adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Çocuk Koşusu da var
11 Nisan’da Kültürpark içinde Pınar ana sponsorluğunda yapılacak İzmir Çocuk Koşusu ise, bu yıl 100. yılı kutlanan 23 Nisan kutlamalarının önemli bir ayağını oluşturacak. Yaklaşık beş bin çocuğa ulaşılması hedeflenen etkinlikle İzmir’in farklı sosyal çevrelerinden çocuk ve ailelerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor. 8-10, 10-12 ve 12-14 yaş grupları için Kültürpark Lozan Kapısı girişindeki havuzun etrafında yapılacak koşu alanında tüm çocuklar, üzerinde 35 yazan formalarını giyecek. Aynı tarihlerdeki kitap fuarından katılımcı çocuklara alışveriş yapmaları için hediye çeki dağıtılacak.

KOŞU GÜZERGAHLARI

42 kilometre maraton
12 Nisan’daki yapılacak 3 koşunun başlangıç ve bitiş noktası  Lozan Meydanı’nı olacak.  Pazar günü saat 08.00’de başlayacak 42 kilometrelik maraton koşusunda sporcular Lozan Meydanı Meydanı’ndan start alacak. Alsancak Gar, Bayraklı ve Altınyol’dan geçen sporcular, Karşıyaka girişindeki Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları  Anıtı’ndan geri dönecek. Bayraklı ve Alsancak’tan tekrar geçecek olan koşucular, Konak ve Göztepe’yi güzergahından İnciraltı Kent Ormanı’na ulaşacak. İnciraltı’daki bu noktadan geri dönecek olan sporcular, Göztepe, Konak, Alsancak’ı geçip finiş noktası Lozan Meydanı olacak.

10 kilometre koşusu
10 kilometrelik koşu, Lozan Meydanı’nda saat 08.15’te başlayacak. Sporcular Alsancak Gar’ını geçip Arkas binası önünden dönüp, Alsancak-Lozan Meydanı güzergahında bitiş noktasına ulaşılacak.

5 kilometrelik koşu
12 Nisan’da 08.30’da başlayacak 5 Kilometrelik Halk Koşusu da Lozan Meydanı’ndan start verilecek. Vasıf Çınar Bulvarı- Cumhuriyet Meydanı-Kordon Otel arkası dönüş-Kordon Boyu-Şair Eşref Bulvarı parkurunu geçecek olan sporcular, yarışı Lozan Meydanı’nda noktalayacak.

Çocuk koşusu
Kültürpark Lozan Kapısı girişindeki havuzun etrafında yapılacak koşu alanında tüm çocuklar, üzerinde 35 yazan formalarını giyecek.

PARKURLAR 





 
İZSU'da 'doğrudan teminler'de online dönem
 
Engel tanımayan dansçı şampiyonlar yetiştirecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'da 'doğrudan teminler'de online dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü doğrudan temin yöntemiyle ...
Başkan Gürbüz'e anlamlı kutlama
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün doğum günü, anlamlı bir bağışla kutlandı. 
Bayraklı'da sosyal kooperatifçilik zamanı
Bayraklı Belediyesi Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Müdürlüğü ile İhtiyaç ...
 
Menderes'te binlerle deve güreşi şöleni
Menderes Belediyesi tarafından 5.’si düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri ...
Karşıyaka’da fidan dikim şenliği!
Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir Avni Yelkenbiçer Parkı’nda düzenlenen ...
Başkan İduğ 7 ayda 41 tapu aldı!
Kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak daha fazla yatırım yapmayı hedefleyen ...
 
Hasan Ali Yücel Gaziemir’de anılacak
Köy Enstitülerinin kurucusu, Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Âli Yücel ...
Karabağlar'da AKUT eğitimi
Karabağlar Belediyesi’nin Arama Kurtarma Derneği’yle (AKUT) yaptığı protokol ...
Çiğli Ata'nın izinden yürüyor!
“Atatürk’ün İzinde Adım Adım İzmir” projesi kapsamında birçok tarihi ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri