POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
15 Ocak 2021 Cuma - 19:46

Mecliste Kültürpark sunumu: Yeni süreçte neler planlanıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, Kültürpark için hazırlanan yeni plana dair sunum yaptı. Fuarın envanterinin çıkarıldığını belirten Şahin önemli bilgiler verirken, “Ekolojik yapıya hassasiyetler işlendi. Hayvan türlerinin gece konaklamasına kadar analizler yapıldı” dedi.

Mecliste Kültürpark sunumu: Yeni süreçte neler planlanıyor?

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleşti. Oturumda Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, Kültürpark için hazırlanan yeni planlarla ilgili sunum yaptı.

Geçmiş yıllarda Kültürpark için hazırlanan taslak projelere değinen, bölge planlamasının yakın tarihine dair parantez açan Şahin önemli bilgiler verdi.

GECE HAYVAN KONAKLAMALARINA KADAR ANALİZLER YAPILDI
Şahin şunları söyledi: Kültürpark bitki florası için envanterler düzenlendi.  Fauna için de ayrı bir envanter çıkarıldı. Yapı envanteri çıkarıldı, tek tek elden geçirildi. Uzman ekipler ve hocalarla varsa eksikler giderildi. Alandaki bütün heykellerin envanteri hazırlandı. Bölgenin Alsancak için doğal afetlerde toplanma alanı olduğunu biliyoruz, tek tek düzenlemeler, detaylı bilgilendirmeler yapıldı. 12 ay boyunca odalardan gelen taleplerle tüm sistem revize edildi. İlave raporlar da elde edildi. Süreci TMMOB ile yürütüyoruz. Kültürpark Komisyon Değerlendirme raporu oluşturdular. Görüşmelerle 40 maddeye indirgendi. Bir kısmını plan notlarına, bir kısmını kentsel dönüşüm projelerine ortaklaştırarak bir koruma amaçlı imar planı oluştu. Alana ilişkin temel kullanım kararları üzerinde netlikler oluşturuldu. Ekolojik yapıya hassasiyetler işlendi. Hayvan türlerinin gece konaklamasına kadar analizler yapıldı. İleride yapılacak her türlü inşaat, faaliyet için bu alanlara nasıl dikkat edilmesi gerektiğine kadar işaretlemeler yapıldı. Yeşil koridorların fazlalaşmasına dair öneriler getirildi. Sert zeminlere kadar azaltmanın nasıl yapılacağına dair senaryolar yazıldı. Tüm bu raporları komisyon üyelerimize aktarıyoruz. Bu ay devam edecek. Kültürpark tek sınırdır. A-B bölgesi gibi bir sınıra gerek yok. Yapılar ölçeğinde bu yapılaşmayı oluşturalım denildi. Bize de yanlış gelmedi. 3 holden oluşan 27 bin metrekare alanı 12 bin metrekareyle sınırlandırdık. Zeminde yarısından fazla bir alanı fuara yeşil alan olarak kazandırmayı hedefliyoruz. 35 bin yapı artı yüzde 5 emsal toplam yüzde 5’e indirgendi. Tescilli yapıların korunması hedefleniyor. Bunlar önceden söz ve raporlarda vardı. Yeni süreçte yönetim ve işletme modeli isteyerek plan notlarına koyduk. Bu plandan sonra belediye, kurul olarak oturulacak ve senaryolar oluşturulmak zorunda. Fuara bir anda çok insanın girip çıkmasıyla ilgili taşıma kapasitesiyle ilgili kaygı vardı. Orada bir faaliyet olacaksa öncelik öne alınarak yapılacak. Etkinliklerin yapılma şekli ve olasılığı da işletme modeli içinde belirlendi. Bu notlar fuarı korurken yaşamasıyla ilgili de farklı plan notlarını yerleştirmiş oluyor. Bizce bunlar önemli unsurlar. Kentin yeşil dokusuyla birleşmesi önemli. 

 
O ilçede 'muhtarlık binası' gerginliği: Belediyenin tahliye girişimine halk seti!
 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur’dan o eleştirilere yanıt: Felaket tellallığı yapıyorlar!
Konak Belediye Başkanı Batur, yaşanan sel felaketinin ardından AK Parti ...
Nazım Hikmet Çiğli’de anılacak
Türk Edebiyatının duayen isimlerinden olan Nazım Hikmet 119. doğum yıl ...
CHP'li Nazlıaka'dan İzmir mesaisi, 'iktidar' mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı ...
 
Büyükşehir’den sokak sanatçılarına ve müzisyenlere pandemi desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde zor günler geçiren kültür ...
Büyükşehir ilk hizmet binasına döndü: 130 yıl sonra yeniden!
30 Ekim’deki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet ...
Bornovalı şampiyon zabıtanın hedefi Avrupa!
Zabıta Memuru olarak görev yapan Ali Bilgin, kick boksta Türkiye Şampiyonasına ...
 
Bayraklı'da deprem dayanışması: 20 yeni yuva!
Deprem sonrası evleri ağır hasar gören vatandaşlara destek amacıyla Bayraklı ...
Karaburun'dan çağrı: Nergisimiz çöpe gitmesin
Başkan Erdoğan, "Karaburun’da halen 160 üreticinin elinde on binlerce ...
Konak’ta imzalar çevre için atıldı
Konak Belediyesi, çevre ve iklim değişikliği, insan hakları, ekolojik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri