POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
6 Kasım 2018 Salı - 12:47

Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Elitaş'tan iddialı sandık çıkışı: Yüzde 50 artı 1

CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kemal Elitaş, Kafe Siyaaset programında iddialı bir çıkışa imza attı. Aday olması halinde rekor oyla seçileceğini iddia eden Elitaş, “ Yüzde 50 artı 1 “ hedefi ortaya koydu.

Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Elitaş tan iddialı sandık çıkışı: Yüzde 50 artı 1

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kemal Elitaş, Gerçekizmir’de Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

ŞEFFAF, ÇALIŞAN, ÜRETEN BELEDİYECİLİK
Aday gösterilip seçimi kazanması halinde nasıl bir belediyecilik hayata geçirmek istediğine yönelik soruya yanıt veren Elitaş, “  Belediye başkanının adı şehri emin. Şehrin en güvenilir insanı olmanız gerek. İsminiz Allah'a şükür kentte pırıl pırıl kaldı. Kenti yönetirken kentin şehri emini olarak o pozisyonu koruyarak şehrin en güvendiği insan, verdiği kararların toplumun yararına olduğuna inanılan bir insan olmak ve güven ortamını yaratmak istiyorum. Şeffaf belediyecilik yapacağız. Çalışan üreten belediyecilik yapacağız. En alt kademeden en üst kademeye özgür düşünebilen bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. Bu memleketin kuruluşuna ve kurtuluşuna imza atanların vizyonunda bir yerel yönetim anlayışı yapmak istiyoruz. Bir Cumhuriyet Hikayesi yazmak istiyorum” dedi.

CHP’Lİ BİR BAŞKAN OLDUĞUMU GÖĞSÜMÜ GERE GERE SÖYLEYECEĞİM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarından beklentisini örnek gösteren Elitaş, “ Bizim liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu 2 şey bekliyor belediye başkanlarından. ‘Her kim olursa olsun hangi partiye oy verirse versin tüm yurttaşlara gidin parti programını anlatın oy isteyin’ diyor. ‘Seçildikten sonra da ayrımcılık yapmayın herkese eşit hizmet edin’ diyor. İkinci olarak şeffaf belediyeciliği tesis etmemizi istiyor. Ali Kemal Elitaş belediye başkanı olursa parti rozeti şekil olarak yakasında olmasa bile CHP’nin bir belediye başkanı olduğumu, partinin kuruluş ilkelerine programına bağlı kalarak siyasetimi hizmetimi yürütecek, gittiği her yerde CHP’li bir belediye başkanı olduğumu göğsünümü gere gere söyleyeceğim. Sergilediği tavırla dürüstlüğü ile şeffaflığıyla bütün topluma eşit hizmetiyle CHP’ye kaktı koyacak bir profilde olacağım. Cumhuriyetin ışığını Atatürk devriminin aydınlığını topluma ulaştırmak istiyorum” dedi.

TARIM TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ VAADİ
Menemen’de özellikle tarım ve hayvancılığın gelişmesine öncelik vereceklerini ifade eden Elitaş şunları söyledi:
Menemen için yapmak istediğim ilk şey tarım ve hayvancılığa yönelik. Benim rehberim kuruluş ve kuruluşun önderi...O harap ve bitap düşmüş ülkeyi bir sürü derdi olan ülkeyi 10 yıl içinde bize hala 10. Yıl Marşını söyletecek seviyeye taşıdı. Önderimizin yaptıkları ortada. Nasıl başardığı önümüzde duruyor. Samimi bir tavıra, cesarete, bilgi ve emeğe ihtiyaç var. Biz bunları birleştirerek öncelikle tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar yapacağız. Birbirinden değerli kurumlar var. En çok dirsek temasını Ziraat Odası ile yapacağım. Menemen’de köyler boşalıyor. Metropolün dibinde Menemen’in güzel köylerinde niye köy terk edilsin. Göçü engellememiz lazım. Köylerde sadece yaşlıların kaldığı değil gençlerin ürettiği çalıştığı çocuk seslerinin geldiği okulların kapanmadığı açıldığı bir vizyonu ortaya koymak istiyoruz. Menemen’de köyde ekonomi canlanırsa kentin ekonomisine kaktı sağlanır. Kooperatifleşme herkesin dilinde. Ben şuan İzmir’de kurulan Türkiye’ye de örnek olan İzmir Çağdaş Eğitim Kooperatifini kuran kurucular kurulu üyesiyim. Yani sözle değil eylemle diyorum. Eğitim gönüllüleriyle bir çalışma yapıyoruz Kooperatif adı altında. Menemen yaş sebze ve meyve kooperatifi kurmak istiyorum. Türkiye’de kendi alanında en iyi olanlarla Menemen’de tarım ve hayvancılıkta başarı hikayesi yazacağız. Menemen’de tarımda ve hayvancılıkta devrim yapacağız. Bu doğrultuda anlaştığımız bir vakıf üniversitesi müjdem var. Hollanda’da kendi alanında dünya üçüncüsü olan fakültenin birebir aynısını kuracak. Tarım Teknolojileri Fakültesi...Sayın Rektör ile görüştük. Menemen’in kendileri için doğru bir yer olduğunu söyledi. Bu üniversitenin Menemen’de tarımda devrim yaptıracağını söyledi. Biz de bu çalışmanın içinde olmanın kıvancını yaşıyoruz.”

YÜZDE 50 ARTI 1
Menemen’de CHP’nin ivmesini giderek yükseldiğini ifade eden Elitaş iddialı bir çıkışa imza attı. Elitaş, “ Ben aday olmam halinde  rekor oyla seçileceğimi düşünüyorum. Benim derdim ve kavgam Menemen’de 50 artı 1 ile seçilmek. Her iki kişiden birinin bir fazlasının oy verdiği noktaya getirmek, sonra da Menemen’de yaptığımız çalışmalarla genel iktidara yürüyüşte kaktı sağlamak istiyorum. İddialı bir rakam 50 artı bir. Emekle samimiyetle bilgiyle cesaretle alınabilir” dedi.

 
Sepil: Çok güzel bir lig oluyor
 
İzmir Körfezi yeşile büründü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 6 Kasım 2018 Salı 16:47

Ali Kemal Elitaş bir markadır. Evet söylediklerinin altına imzamı koyarım.Menemeni Bir Marka şehri yapacağına inancım var. Devlet memuruyken yaptığı hizmetler küçümsenmeyecek kadar çok. Boşuna Menemenliler söylememiş. Halkına dost vatandaşa yoldaş Ali Kemal Elitaş.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de kritik görevin yeni sahibi belli oldu
MHP'de Erhan Usta'nın yerine yeni grup başkanvekili Sakarya Milletvekili ...
Bahçeli: Andımızın okunmasını istemek...
Andımız konusundaki tartışmalara değinen ve eleştirilerde bulunan MHP ...
CHP İzmir'de o ismin aday adaylığı askıya alındı
Narlıdere ilçesinden belediye başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunan ...
 
CHP İzmir Milletvekili Beko'dan 'mücadele' mesajı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, her hafta farklı bir ilçede ve farklı ...
Akşener'den 'FETÖ' çıkışı: Siyasi ayağının...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Mesela bu FETÖ'nün hiç milletvekili ...
CHP'li Polat sordu, Bakan Dönmez yanıtladı: Türkiye'nin santral bilançosu!
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın Türkiye’de ...
 
CHP İl Başkanı Yücel’den Başkent'te 3 kritik mesai!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Ankara’ya gitti. Yücel, dün CHP Lideri ...
CHP'li Kaya rotasını, vizyonunu ve projelerini anlattı: Karabağlar'ı hep birlikte yöneteceğiz!
CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı avukat ve işadamı Heval Savaş ...
Bakan Turhan'a Wikipedia ve WhatsApp soruları
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a, 2019 Yılı Bütçesi Plan ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri