POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
8 Şubat 2020 Cumartesi - 09:13

O ilçede başkanın 50 milyonluk kredi talebine meclisten veto!

Menemen Belediye Meclisi’nde Başkan Aksoy’un 50 milyon TL’lik kredi yetkisi talebi ret edildi. AK Parti ve MHP’nin yanı sıra İYİ Parti ve CHP’li 3 meclis üyesi önergeye ret oyu verdi.

O ilçede başkanın 50 milyonluk kredi talebine meclisten veto!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Menemen Belediye Meclisi Şubat ayı olağan birinci oturumunda gergin anlar yaşandı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, mecliste Cumhuriyet’in 100. Yılına özel bir projenin tanıtımını yaptı.

Aksoy, çeşitli projelerin yapılması işlerinde kullanılmak üzere meclisten 50 milyonluk kredi yetkisi talep etti.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin yanı sıra (MHP) İYİ Parti ve CHP’li 3 meclis üyesi önergeye ret oyu verdi. Ayrıca Başkan Aksoy ve AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu ile CHP’li Gürkan Develi arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

50 MİLYON TL KREDİ YETKİSİ TARTIŞMA YARATTI
Plan bütçe komisyonundan oy çokluğu ile meclis gündemine gelen; Sosyal tesisler, üst yapı, asfalt, yol düzenleme, yaya üst geçidi, park, peyzaj, sıfır atık yönetimi projesi, güneş enerji santrali yapımı işlerinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş. veya yurtiçi yurtdışı bankalarından toplam 50 milyon TL kredi kullanılmasına ilişkin işlemler için belediye başkanına yetki verilmesine hakkındaki önerge tartışma yarattı.  

BAKANLIKTAN ONAY GEREKİYOR!
Önergeyle ilgili komisyon raporunda belediyenin borç stoğunu aşmasından dolayı kredi yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına tabi olduğu belirtildi.

CHP’Lİ DEVELİ’DEN ÖNERGEYE RET ÇIKIŞI
Önergeye AK Parti Grubu ret verirken CHP’li Meclis Üyesi Gürkan Develi de projeye karşı duruş sergiledi. Develi şu açıklamayı yaptı: “Kentlerin sosyal harcamaları sosyal projelere yapması gerekiyor. Hele hele belediyenin mali yönden sıkıntıda olduğu kredi çekemediği bir koşulda böyle bir projeye, işçilere ücret ödeyemediği koşullarda para istemesi çok gerçekçi gelmiyor. Yasal olarak hakkımız neyse bu tarz daha küçük miktarda gerçekleştirilebilir krediler alıp öncelikle belediyemizin iç problemlerini çözmekte daha fayda olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda bu kadar büyük miktarda paranın talep edilmesini uygun görmüyorum.”

AKSOY: SİYASETİ BİLMEMEK BÖYLE BİRŞEY!
CHP’li Develi’nin açıklamalarının ardından Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Başka söz almak isteyen bir arkadaşımız var mı? Siyaseti bilmemek işte böyle bir şey” dedi.

AK PARTİ İLE BAŞKAN AKSOY ARASINDA GERGİNLİK
Aksoy’un ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu’nun, “Siyaseti kısmen bildiğimi düşünüyorum” demesi üzerine Başkan Aksoy, “Sözüm size değildi. Her şeye cevap vermek zorunda değilsiniz” yanıtını verdi. Bunun üzerine AK Partili Demircioğlu ile Başkan Aksoy arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Demircioğlu’nun ‘Üzülüyorum’ demesi üzerine Aksoy, ‘Üzülmene gerek yok! Her şeye cevap vermek zorunda değilsin’ dedi.

GÜZEL PROJE AMA ÖNCELİĞİMİZ DEĞİL!
Demircioğlu da, “Bize 40 bin küsür oy verenler bize bu görevi verdi. Dün konuştuk, bugün de konuşacağız, yarın da konulaşacağız. Pazaryeri tamamlanmamışken, belediye personellerinin maaşları halen yatmamışken bizim önceliğimiz bu olmamalı! Çok güzel bir proje ama önceliklerimiz arasında değil” diye konuştu.

BAKANLIKTAN ONAY İSTEYECEĞİZ, REDDEDECEK BİRŞEY YOK!
Başkan Aksoy da, “Bir defa bu raporda ne diyor.‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayına sunulmak üzere’ diyor. Bakanlığın onayıyla biz bu krediyi alabiliriz. Onay vermezse zaten alamayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşülmek üzere bir yetkidir bu! Ben bakanla gidip görüşeceğim, bürokratlarımız gidip görüşecek. Onay verirlerse bu krediyi alacağız.  Bakanlık da olsa herhangi bir banka da olsa bir teminat ister. Esnaf arkadaşlarımız bilirler. Burada raporda açık ve net bir şekilde bakanlığın onayıyla yapılabileceği belirtiliyor. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay almaya gidiyoruz. Reddedecek bir şey yok! Öyle çok fazla agresif olmaya da gerek yok! Bakanlıktan onay isteyeceğiz. Olay basit. Bunu oylayacağız. Meclis üyeleri diyecek ki; ‘Belediye başkanı gitsin bakanlığın’ onayını almaya çalışsın’ diyeceğiz. Plan ve bütçe komisyonundan gelen raporda oy çokluğuyla kabul edilmiş” açıklamasını yaptı.

CHP’DEN SAVUNMA
CHP'li Meclis Üyesi Hasan Ünal da, ilgili hükmün çok açık olduğunu dile getirerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay alındığı takdirde bir sorun olmadığını dile getirdi. Ünal, “Aslolan bu kurumun devamlılığıdır” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Ali Yılmaz da, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin alınması çok önemli… Bakanlığının rantable olmayan bir kredi talebine cevap vermeyeceğini düşünüyoruz.  O nedenle bakanlığından kredi talep etmek üzere size yetki vermek istiyoruz. Komisyondan gelen raporun olduğu gibi oylanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ VE CHP’Lİ 3 MECLİS ÜYESİ DE RET VERDİ
Tartışmaların ardından önerge meclisin onayına sunuldu. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve CHP’li 3 meclis üyesi önergeye ret oyu verdi. Mecliste olan 16 tane CHP’li meclis üyesinin 13’ü olumlu oy kullanırken, Düzgün Küçük, Deniz Karakurt ve Gürkan Develi önergeye olumsuz oy verdi. Önerge oy çokluğuyla ret edildi.

 
CHP İzmir'de 'şaşırtan sonuç'la ikinci Yücel dönemi!
 
Hasfırtına'nın kaderi 'keçi Taner' ile değişti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderesliler Ankara’da katı atık tesisi gezdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes ilçesinde kurulması planlanan katı ...
Başkan Selvitopu muhtarları dinliyor!
Karabağlar Belediyesi’nin, mahallelerin sorunlarını yerinde belirlemek ...
CHP'li Büyükşehir Başkanları Adana'da toplandı!
CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Adana'da "Bereketli Topraklar Üzerinde ...
 
Genç solistler için ödül töreni
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet ...
Başkan İduğ'un makam aracı gelin arabası oldu!
Bornova Belediyesi evlilik yolunda ilk adımlarını atan gençlere destek ...
Çeşme'de bir tarih ayağa kalkıyor: 500 yıllık hamam hizmete açılıyor!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin en önemli tarihi yapılarından ...
 
Ödemiş ve Kınık'ta karla mücadele seferberliği!
Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın Ödemiş’in yüksek kesimlerinde ...
İduğ'dan ASKF'ye aday olan Keser’e tam destek
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçedeki amatör kulüplerinin ...
Gaziemir'de anne adaylarına spor kursu
Gebelik sürecinde ve doğumdan sonra annelere ve bebeklere sağlık hizmeti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri