POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
20 Nisan 2018 Cuma - 11:29

O ilçede cemevi tartışması: AK Parti ile CHP karşı karşıya!

AK Parti’nin Narlıdere’de cemevi yapmak için düğmeye basması ilçe siyasetinde tartışma yarattı.

O ilçede cemevi tartışması: AK Parti ile CHP karşı karşıya!

GERÇEKİZMİR – AK Parti İzmir’den Narlıdere’de Alevi açılımı geldi.

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’ün ilçe kongresinde  "Cemevi yapın her türlü desteği verelim" önerisinin ardından İlçe Teşkilatı düğmeye bastı.

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi Cemevi projesi hakkında ilçe kaymakamıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bilgi, kaymakamlığın Narlıdere’ye ikinci cemevi yapılması için yer arayışına girdiğini belirtti.

AK Parti Narlıdere’nin cemevi hamlesine CHP’den tepki geldi. CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ilçede cemevi yokmuş gibi bir algı yaratıldığının altını çizerek, “Zaten Narlıdere’de Cemevi var. Gelsin kendisini gezdireyim” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Fırat’a yanıt veren AK Parti İlçe Başkanı Bilgi de  “Biz Cemevi yapalım diyoruz bu zihniyet ona bile engel olmaya çalışıyor. Narlıdere’de yaşayan 20 bin Alevi vatandaşımız var. Biz 2’inci Cemevini yapmak için harekete geçiyoruz CHP ilçe başkanı çıkıp Cemevi var gelsin gezdireyim diyor. Ben Narlıdere’de kaç Cemevi var iyi biliyorum. Nerede olduğunu da biliyorum. Yer arayışımızı sonuçlandıralım CHP ilçe başkanını bizzat çağırıp 2’nci Cemevini nereye yapacağımızı ben ona göstereceğim. Bunların 2’nci Cemevi’ni düşünmeye kapasiteleri yetmez. Onların düşünemediğini biz Narlıdere’mizde hayata geçireceğiz. İnşallah en yakın zamanda yer arayışımızı neticelendirip, projelendirme çalışmalarına başlayacağız” ifadelerini kullandı.

PROJE YAPMADIKLARI GİBİ YAPANLARA ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYOR
Alevilerin yıllardır siyasi olarak sömürüldüğünü ifade eden Bilgi, “Bizim Narlıdere’ye Cemevi yapmamız CHP’li başkanı neden bu kadar rahatsız etti anlamış değilim. Ben kendisinden teşekkür bekliyordum. Alevi vatandaşlarımızı düşünmeniz çok güzel, bizim de elimizden gelen bir şeyler varsa birlikte yapalım, Alevi vatandaşlarımızın başka sorunları varsa onları da çözelim demesini bekliyordum. Narlıdere’de 20 bine yakın Alevi vatandaşımız var. Tek Cemevi yetmeyeceğini düşünüp bir Cemevi daha kuralım diyoruz, ilçe başkanı Cemevi var gel gezdireyim diyor. Akla ziyan bir açıklama. Yıllardır yerelde iktidarsınız. Alevi vatandaşlarımız için ne yaptınız? Hadi proje üretmiyorsunuz bari üretenlere engel olmayın. Yıllarca Alevi vatandaşlarımız siyasi olarak sömürdüler. Hiçbir hizmette bulunmadıkları gibi sürekli siyasi kışkırtmayla kutuplaştırmaya çalıştılar. Şimdi bizim Alevi vatandaşlarımız için Cemevi yaptırmamız kendi oyunlarını bozmuş olmalı ki buna bile karşı çıkıyorlar” dedi.

PROJELERİ TOZLU RAFLARDAN KALDIRDIK
CHP’li belediyenin yıllardır bekleyen projelerini sürekli dile getirdikleri için belediyenin projeleri tozlu raflardan kaldırıp yapmak zorunda kaldığını belirten Bilgi, “Belediyenin 3 dönem 15 yıl boyunca seçim beyanında yer alan Demokrasi meydanı ve otopark düzenlemesi vardı. Biz bunu defalarca gündeme taşıdık anca başlayabildi. Muhalefet yapmasaydık çıkıp meydan yapacağız, otopark yapacağız diye 4. Dönemde de oy isteyeceklerdi. Parklarda kafe ihtiyacı olduğunu söyledik yapmaya başladılar. Kentsel dönüşüm konusunda Atilla Kaya vekilimiz ile gittik belediye başkanına, bizim üzerimize düşen ne varsa yapalım dedik. Orayı da harekete geçireceğiz inşallah. Biz tozlu raflarda bekleyen projeleri raflardan kaldırdık. Bunu yaparken hiçbir zaman siyasi bir söylem kullanmadık. Hep seviyeli bir üslup kullandık. Yeter ki Narlıdere’li vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak projeler hayata geçsin anlayışındayız” diye konuştu.


CHP’DEN DETAYLI AÇIKLAMA
Bilgi’nin açıklamaları sonrası CHP’den bir detaylı açıklama daha geldi. CHP Narlıdere İlçe Başkanı Fırat, bu konuların hassas konular olduğunu altını çizerek, “Kimsenin inanç merkezleri yapılmasıyla ilgili tereddüdü olmaz ancak sanki Narlıdere’de cemevi yokmuş gibi bir algı yaratılıyor. İlçedeki mevcut cemevi sosyal tesislerinden gasilhanesine kadar tam donanımıyla tüm ihtiyacı karşılıyor. Ayrıca Atatürk, İnönü ve Çatalkaya Mahalleleri’ni kapsayan dönüşüm planında da iki tane daha cemevi projesi yer alıyor. Oy devşirmek adına ihtiyaç fazlası hamlelere gerek yok… Bu ifadelerin sağduyu çerçevesinde değerlendirilsin. ‘CHP cemevine karşı çıkıyor’ gibi bir algı yaratılmasın. Yapılan her şey iyidir ama ihtiyaç varsa yapılması gerekir. Mesela Narlıdere’de öğrenci sayısı 5 bin ama 15 bin kişilik okul yapılıyor. Bunun yerine ihtiyaç hedefli hamleler yapılması lazım” dedi.

 
CHP'de Cumhurbaşkanlığına sürpriz aday!
 
İzmir'deki pazaryeri krizinde odadan 3 başkanlı zirve çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de Cumhurbaşkanlığına sürpriz aday!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu ...
CHP İzmir'de 'erken seçim listesi' kulisleri: Kimlerin adı geçiyor?
24 Haziran’daki erken seçimde en çok terleyecek parti CHP… Zaman darlığı ...
Erdoğan'dan teşkilata 'mühür hatası' uyarısı!
AK Partili vekillere 24 Haziran milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı erken ...
 
Kafe Siyaset'te Avcı ve Dobrucalı'dan çarpıcı değerlendirmeler: Masada erken seçim!
Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset ...
AK Parti'den '100 bin imza' açıklaması
Uyum Komisyonu toplantısı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati ...
Kılıçdaroğlu'dan 'ön seçim' mesajı: Eğer ittifak olacaksa...
CHP Genel Başkanı, "Tabi bizim tüzüğümüze göre eğer ittifak olacaksa siyasal ...
 
Erken seçim teklifi komisyondan geçti!
AK Parti ile MHP’nin 24 Haziran’da erken seçim yapılmasına ilişkin teklifi ...
Feyzioğlu'ndan 'adaylık' sorusuna ilginç yanıt
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığına ...
YSK Başkanı'ndan 'İYİ Parti yazısı'yla ilgili flaş açıklama
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Sosyal medyada, Adalet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri