POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
13 Mart 2024 Çarşamba - 17:45

Özel Menderes’te iktidarı hedef aldı: Kodamanlara para var, garibanlara yok!

CHP Lideri Küçük Menderes çıkarması kapsamında Ödemiş, Tire ve Bayındır’ın ardından Menderes’te halka seslendi. İktidarı ekonomi ve tarım yatırımları üzerinden eleştiren Özel, “Bizde kanuna göre çiftçilere verilmesi gereken destekleme 263 milyar lira ama 85 milyar lira verilmiş. 178 milyar lira alınmış, çalınmış. Kodamanlara para var, emeklilere, çalışanlara, garibanlara gelince para yok. Böyle düzene yazıklar olsun” dedi.

Özel Menderes’te iktidarı hedef aldı: Kodamanlara para var, garibanlara yok!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir programının ikinci günündeki Küçük Menderes çıkarması kapsamında Ödemiş, Tire ve Bayındır’ın ardından Menderes’te de bir mini miting gerçekleştirdi. 

- Özel'den Ödemiş mesajları: İktidara ekonomi, 'Vahdettin' ve 'HÜDA PAR' salvosu!

- Özel Tire'de anketi açıkladı, talimatı verdi: Malvarlığı kapıya asılacak!

- CHP Lideri Özel Bayındır’dan seslendi: Cumhur İttifakı karşısında Türkiye ittifakı var!




"MENDERES GÜLECEK, İZMİR GÜLECEK, TÜRKİYE GÜLECEK"

Menderes Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen buluşmada vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Özel alanı dolduran kalabalığı, “Kimi yerde ıslandık, kimi yerde üşüdük şimdi Menderes’te aynı 1 Nisan’da olacağı gibi kara bulutlar dağıldı, mavi gökyüzü ortaya çıktı. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nı koyu gri gölgesi Türkiye’nin üzerinden kalkacak, yüzler gülecek, Menderes gülecek, İzmir gülecek, Türkiye gülecek” sözleriyle selamladı. 

"İLKAY'A VERİN BÜYÜKŞEHİR'i, VERİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NI ORAYI DA YÖNETİR"
CHP Genel Başkanı, “2019 yılında Menderes’te Mustafa Başkanımızla belediyeyi kazandık, ardından AK Parti birçok ilçemizde olduğu gibi burada da bize huzur vermedi, ardından görev değişiklikleri yaşandı halen daha bir vekil belediye başkanımızla göreve devam ediyoruz. Ben her ikisine de yürekten teşekkür ediyorum ve 1 Nisan’daki bayrak değişiminden sonra görevi devralacak olan, Menderes’in yüzünü güldürecek olan, hakkını arayacak olan, gönlü zengin, bileği güçlü, iradesi güçlü, çok değerli Başkanım İlkay Çiçek’i sizlere emanet ediyorum. İlkay Başkanının başvurusunu bizzat inceleyen arkadaşlarımızla çalıştım. Enteresan bir hayat hikayesi var, Menderes’in bir evladı. Yakasında bir partinin rozeti, arkasında bütçesi, teşkilatı olmadan Menderes’te muhtar seçilmiş, yetmemiş muhtarlar derneği başkanı seçilmiş, il kent konseyinde göreve gelmiş, fark yaratan muhtarlar yarışmasını kazanmış, yetmemiş atıl bisikletleri tamir edip yoksul çocuklara dağıtan projesiyle, atık yağların toplanması projelerini ödül almış, kimi okulu dışarıdan bitirmiş, üniversitede halen okuyor. İnanılmaz bir emek, gayret ve azim var. Geçen gün birisi ‘İlkay Bey muhtarmış acaba belediyeyi yönetir mi?’ dedi, dedim ki ‘İlkay’ı tanımıyorsunuz değil Menderes Belediyesi’ni İzmir, İstanbul Büyükşehir Belediyelerini, verin İçişleri Bakanlığını yönetir’…” diye konuştu. 

"O EKİBİN BAŞINDA BÜYÜKERŞEN VAR"
Özel şöyle devam etti: CHP’li belediyeler seçildiklerinde bütün Türkiye’de daha önceki belediye başkanlarının birer özetini, ardından detayını, ardından eğitimini alarak hızla şekilde işe adapte oluyorlar. Bu ekibin başında olacak, adım adım takip edecek, çalışacak, eğitim verecek, eşgüdüm yapacak ve en nihayetinde çok güçlü bir koordinasyon ekibi var, başında da Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen var. Bundan sonra İlkay’ın en büyük destekçisi Yılmaz Hoca olacak. 

"FAİZLERİ İNDİRDİ, FİYATLAR FIRLADI!"
Maalesef hepimizin hayatına en şiddetli vuran şey enflasyon ve hayat pahalılığı. Pandemi sonrası bütün ülkelerde enflasyon yükseldi, bütün ülkeler de enflasyona faiz silahını kullanarak tedbir aldılar. AB ülkelerinde yüzde 2-3 olan enflasyon 6’ya kadar çıktı oradan döndü, ABD’de yüzde 9’dan döndürdüler ama Türkiye’de kimseleri dinlemeyen, her şeyi ben bilirim, ekonomiyi de ben bilirim diyen birisi ‘Faiz sebeptir, enflasyon sonuçtur’ dedi. Bütün dünya faizleri enflasyonun biraz üzerine koyup paranın başka yere kaçmasını engelleyip, doların artışını engellemek için 1-2 puan yukarıda faiz verirken, bir baktık bizimki inadına faizleri indirdi. O faizleri indirdi, dolar fırladı, o faizi indirdi, fiyatlar fırladı, ev fiyatları, kiralar fırladı ve seçime kadar yapılan o işlerin bedelini en çok da yoksullar, emekliler, emekçiler, çiftçiler ödedi. Dün açıklanan rakamlara göre Türkiye’de konut fiyatlarında İzmir en çok artışın olduğu illerden bir tanesi. Son 1 yılda yüzde 135. Ortalama kira ilçesine göre 15 bin lira ile 20 bin lira arasında değişiyor. Oysa asgari ücret zaten 17 bin lira. Yani bir kişinin asgari ücretle çalışması ve kirada oturması bile mümkün değil. 

"HER AY 5.5 ÇEYREK ALTINI ERDOĞAN YÜZÜNDEN KAYBEDİYORLAR"
Emeklilerimiz çok ciddi sıkıntıda. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. 3 Kasım 2002’de Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı 1.5 asgari ücretti. Yani Tayyip Erdoğan hiç bu düzeni bozmasa, emekliyle uğraşmasa bugün en düşük emekli maaşı 26 bin lira olacaktı. Bu hesabı bütün emeklilere anlatın, Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alabiliyordunuz, bu sene alabildiğiniz 2.5 çeyrek altın. Emekliler her ay ceplerinden 5.5 çeyrek altını Recep Tayyip Erdoğan yüzünden kaybediyor. 

Sırası gelmişken bir selamlayalım. Kimin sayesinde alıyorsunuz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun… 2015’te Kemal Bey dedi ki, ‘2 bayramda birer emekli maaşı’… ‘Veremezsin’ dediler, 1 Haziran’da sandıkta emekliler mesajı verdi, Kasım’da yeniden seçime giderken, ‘Biz de vereceğiz’ dediler. 2015’te söz verdiler, 2018’de bin lira verdiler. O beğenmedik, o bin lirayla tam 24 kilo dana kıyma alıyordu. Bugün 3 bin lira veriyor, 6 kilo dana kıyma alıyor. Arada 18 kilo kıyma farkı var. Sadece bayram ikramiyesiyle Ramazan’da dolabınızdan, sofranızdan geçecek 18 kilo dana kıymayı eksilttiler. Eksiltenin adı Recep Tayyip Erdoğan, başkası değil. 

"KODAMANLARA PARA VAR, GARİBANA YOK!"
Sadece emekliyle uğraşmıyor. Burada bir de çiftçiler var. Birinci Cumhurbaşkanı çiftçiye, köylüye ‘Milletin efendisi’ diyordu. Atatürk’ün milletin efendisi dediği köylüyü perişan ettiler. Avrupa Birliği her 2 euroluk 1 eurosunu çiftçiler için ayırıyor, bizde kanuna göre çiftçilere verilmesi gereken destekleme 263 milyar lira ama 85 milyar lira verilmiş. 178 milyar lira alınmış, çalınmış. Kime verilmiş? Kur korumalı mevduata para koyan zenginlere 152 milyar lira verilmiş, köprülerin geçiş garantilerine 162 milyar verilmiş ama çiftçi istediği zaman ona destekleme verilmemiş. Kodamanlara para var, emeklilere, çalışanlara, garibanlara gelince para yok. Böyle düzene yazıklar olsun. 

Köylünün, çiftçinin derdi bitmez. Daha geçen mayısta ‘Oyu verin, fiyatları düşüreceğim’ dedi, mazotu aldı 19 liradan 42 lira yaptı. Mazota zam olunca iğneden ipliğe her şeye zam... En büyük sorun da tarlaya giderken mazot yakan çiftçide, tarlayı sürerken mazot yakan çiftçide, ürününü toplayıp satmaya getirirken mazot yakan çiftçide… Bu şartlar altında çiftçinin de emeklinin de emekçinin de yaşamını sürdürmesi mümkün değil. 3 milyon hektar toprak, tam Belçika kadar toprak artık ekilmiyor, dikilmiyor. Çiftçilerin bankalara olan borçları 1 sene içinde yüzde 445 arttı. Artık bıçak kemikte! Hem emekliler hem köylüler için yapılacak tek şey var 31 Mart’ta bu milletin efendisi kimdir, emeklinin değeri nedir bu hükümete göstereceğiz, hep birlikte göstereceğiz. 

KADIN VE GENÇ ADAYI VURGUSU 
Anlının terini toprağa damlatan, oradan bereket fışkırtan, o bereketle çoluğunun çocuğunu rızkını çıkaran, haramdan yalandan korkan, yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan Menderes’in güzel insanları şimdi seçim geliyor artık. Seçimde hep beraber en doğru kararı vereceğiz. Menderes’in sorunlarını çözmek için bir tarafımızda İlkay Başkan var. 38 yaşında. İzmir’de 12 tane 40 yaş altında belediye başkan adayımız var, İlkay 12 genç adayımızdan birisi. 9 tane de kadın adayımız var. Kadın adaylarımız İzmir’in kadınları hor görmeyen, eşit gören, baş tacı eden çağdaş erkeklerine emanet ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurmuş, gençlere emanet etmiş. Bu genç adayı da bütün cumhuriyetçilere, Atatürkçülere, bütün Menderes’e emanet ediyorum. Bir tarafta İlkay Çiçek Başkan var, bir tarafta da çalışkan, dürüst, yönettiği belediyede büyük memnuniyet oranı yakalamış, Avrupa Birliği normlarında belediyecilik yapmış ve İzmir’e hizmet etmek için sabırsızlanan Cemil Tugay Başkanım var. İkisi el ele, omuz omuza size hizmet edecekler. Önce Menderes’e bir engelli bakım merkezi yapacaklar, çiftçiye destek projeleri ile ilgili bir merkez yapacaklar. En büyük yalanlardan bir tanesidir, AK Parti geçen seçimlerde diyordu ki, ‘CHP gelirse yardımları keser’ diyordu, Ankara’da da İstanbul’da da yardımlar 5 katına çıktı. Sosyal destekleri artıracaklar, otopark sorununu çözecek ve özel bir proje var, Altıntepe’de çiçek mezatı yapacaklar, hep birlikte yapacağız. 

31 Mart’ta seçim var. İlkay Başkanı Menderes, Cemil Başkanı da Büyükşehir Belediye Başkanı yapıyoruz. 3 Nisan’da mazbata alacaklar. Mazbatayı alınca İlkay Başkan belediyenin kapısından girerken duracak, cebinden bir kağıt çıkaracak ve belediyenin giriş kapısına asacak. Malvarlığı bildirimi. Malını bileceğiz. Bu çağrımızı yaptık, Mansur Başkan seçimleri beklemedi hemen ilan etti. Bir de Ankara’da AK Parti’nin adayı var. O’na da bugün sormuşlar, ‘Mansur Başkan malvarlığını ilan etti, sen de ilan edecek misin?’ demişler, ‘Gerekirse ileride ilan ederim’ demiş, ‘Neden oyalanıyorsun deyince’ de ‘Mal bizim değil ki Allah’ın’ demiş. Senin ne kadar malın olduğunu Allah biliyor da kuldan niye saklıyorsun? 

"TÜRKİYE İTTİFAKI KAZANACAK"
Cumhur İttifakı bir korku ittifakı. İkisi her geçen gün birbirine benzeyen, birlikte hakaret eden, küfür eden, şantaj yapan bir anlayışları var. Ramazan’da bu dili bırakın dedik. Biz zaten korkuyu değil umudu örgütleyen, öfkeyi değil neşeyi örgütleyen, ayrıştırmayan birleştiren, şeytanlaştırmayan kardeşleştiren, bütün toplumu kucaklayan bir partiyiz dedik, bundan sonra da öyle devam edeceğiz. Bu Cumhur İttifakı’nın özelliği tehdit etmektir, renkleri koyu gridir, yağmur bulutu rengidir, kasvetlidir, memleketin üzerine çökmüştür. Ama karşısında çok güçlü bir ittifak var. İçinde aslan sosyal demokratların, milliyetçi demokratların, muhafazakar demokratların olduğu, Kürdü, Çerkezi, Laz’ı ayırmadan tüm demokratların olduğu çok güçlü bir ittifak var. Karşımızdakinin adı korku ittifakı bizim umut ittifakımızın adı Türkiye İttifakı’dır. İlkay kazanacak, Menderes kazanacak, Cemil Tugay kazanacak, İzmir kazanacak, Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak. 

TUGAY'DAN 25 BİN KONUT VAADİ VE 'YALANLARA İNANMAYIN' MESAJI 
CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da Menderes’teki halk buluşmasında bir konuşma yaptı. Tugay konuşmasında, “Bugün Ege’nin evladı, bizlerin gururu ve bizce Türkiye’nin umudu olan Genel Başkanımızla geldik sizleri ziyarete… Bu kalabalık sizlerin bize, bizlerin de size dair umudunu gösteriyor. Biliyorsunuz İzmir’i büyütmeye, kalkındırmaya karar verdik. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte yola çıktı. Ben İzmir’in kendi evlatlarından birisi olarak 5 sene Karşıyaka’da belediye başkanlığı yaptıktan sonra İzmir’in 30 ilçesinde, 1293 mahallesinde, köyünde, kasabasında, kimseyi kimseden ayırt etmeden hizmet için yola çıktı. Sevginiz bize cesaret veriyor, güç veriyor. İzmir cumhuriyetin şehridir, kurtuluşun, kuruluşun şehridir, Atatürk’ün Atatürkçülerin şehridir. Biz vatanımıza sevdalıyız, milletimize sevdalıyız, insanlarımıza inanıyoruz, bu ülkeden kimseden gitmesini istemiyoruz. Emek harcayan herkesin emeğin karşılığı değer bulsun istiyoruz, kimse emekli oldu diye 3 kuruş maaşa mahkum edilmesin istiyoruz, onurumuzu inciten her türlü yanlış yönetime karşı buradayız!” ifadelerini kullandı. 

Tugay şunları kaydetti: İzmir’e sahip çıkacağız. Ev almak zor mu, ev yapacağız, kira ödemek zor mu sosyal konut yapıp teslim edeceğiz. Söz verdim, en az 25 bin konut yapacağız dedim. Sözüm söz! Bu şehirde üreten, çalışan herkesin yanında olacağız. Kırsal üretim yapan çiftçilerimizin mallarını saklayabilmesi için soğuk hava depoları, ürettikleri ürünler için işleme tesisleri yapacağız ve asfaltlanmadık yok bırakmayacağız. Köy yollarını teker teker asfaltlayacağım. Tarihe Cemil Tugay olarak geçeceğim, beni böyle hatırlayacaksınız. Önümüzdeki 5 yılda aç olanın kapısına yemek, yatacak yerim yok diyene barınma imkanı, bursa ihtiyacım var diyene burs götüreceğiz. Emeklilerimizi, çiftçilerimizi yalnız bırakmayacağız. Size vaat edilen yalan ve yanlışlara inanmayın. Hükümetin yapması gereken görevleri birileri belediye başkanı olacak da bakanlarla birlikte yapacakmış gibi söylemelerine inanmayın. Hazinedeki para sizlerin parası, o hizmeti zaten yapmak zorundalar. Onlara yapmaları gereken o işi hatırlatmak bizim görevimiz ama şu anda bu milleti yoksulluğa, adaletsizliklere mahkum bırakanlar sizlere adaletle hizmet getiremezler. Dolayısıyla doğru söylemiyorlar. Bu şehre biz sahip çıkarız. Bugüne kadar CHP’li belediyeler nasıl aslan gibi hizmet verdiyse bundan sonra da bunları yapacağıma söz veriyorum. İlkay Başkan’la birlikte kapı kapı gezip kime ne yapacağımızı sormak, o hizmeti birlikte ayağınıza getirmek boynumuzun borcu… 

“CHP BAYRAĞINI REKOR OYLA DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
CHP’nin Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek ise “İşimiz Menderes, gücümüz Menderes diyerek çıktığımız bu yolda sizden aldığımız destek çok önemli. Buradan şunu net bir şekilde ifade ediyorum, Menderesimizin her bireyi gönlünü ferah tutsun, çıktığımız bu yolda herkesin sesi olacağız. Kimseyi ötekileştirmeden hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz, Menderes’i hak ettiği noktaya getireceğiz. 44 mahallemizin sorunlarını çok iyi biliyoruz ve bu kapsamda Menderes’in geleceğe ışık tutacak projelerimizi de hazırladık. 1 Nisan’dan itibaren Menderesimizi birlik ve beraberlikle güzel günlere taşıyacağız. Çok değerli Genel Başkanımız size buradan söz veriyorum, alacağımız rekor oyla Menderes’te CHP bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 
Tarkan duyurdu: Yeni albüm geliyor
 
ABD'den TikTok yasağına ilk onay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinsi oyunu bozduk!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu bölgenin tamamıyla bizim ve ülkemizin ...
CHP Lideri Özel Bayındır’dan seslendi: Cumhur İttifakı karşısında Türkiye ittifakı var!
Küçük Menderes mesaisine Ödemiş ve Tire’nin ardından Bayındır’daki halk ...
CHP'li Yıldız'dan öğrencilere: Bir yol seçin, yanınızdayım!
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; Balatçık Seçim Ofisi’nde ...
 
AK Partili Kırkpınar'a CHP Bayraklı'nın önemli isminden destek!
CHP’nin Bayraklı’daki önemli isimlerinden, belediye başkan aday adayı ...
AK Partili Çiftçioğlu'ndan Karşıyaka için trafiğe nefes aldıracak projeler!
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka ulaşımına ...
Özel Tire'de anketi açıkladı, talimatı verdi: Malvarlığı kapıya asılacak!
Küçük Menderes çıkarmasının ikinci durağı Tire'de önemli mesajlar veren ...
 
İzmir'in 2 büyükşehir adayı sahada kucaklaştı!
Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Adayı Dağ Kınık'taki pazaryeri ziyaretinde ...
Saygılı'dan Özel'e: İzmir artık bu pilavı yemekten usandı!
AK Parti İl Başkanı, CHP Lideri Özel’in Atatürk, Cumhuriyet ve yaşam biçimine ...
AK Partili Tunç'tan Karabağlar'a 10 bin sosyal konut sözü!
Karabağlar’a yeni 10 bin sosyal konut yapacaklarını söyleyen AK Parti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri