POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
2 Şubat 2023 Perşembe - 10:12

Soyer'den Aslanoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyareti: AK Parti'ye 'metro' mesajı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu ve yönetimini partinin il binasında ziyaret etti. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, İletişim Başkanlığı’nın raylı sistem açıklamalarına, "Yeni bir metro hattı yapıyorlarsa bizim haberimiz yoksa yer altında yapıyorlarsa yine gazetecilerle Kerem Ali Bey’i (Sürekli) de alalım hep beraber gezelim" yanıtını verdi. Aslanoğlu Cumhur İttifakı’nın İzmir il başkanları ile görüşme sorusuna ise yeşil ışık yaktı.

Soyer den Aslanoğlu na  hayırlı olsun  ziyareti: AK Parti ye  metro  mesajı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’in yeni il başkanı Şenol Aslanoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. 

Geçtiğimiz ay Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararı ile göreve atanan CHP İl Başkanı Aslanoğlu, Başkan Soyer'i makamında ağırladı. 



SOYER'DEN İKTİSAT KONGRESİ MESAJLARI 
Ziyarette genel seçim sürecine girildiğini hatırlatan Başkan Soyer, “Bir şey değişecek, her şey değişecek. Aynı doğadaki gibi büyük bir enerji birikti. Bu enerji, ortaya çıkacağı anı bekliyor. Onu doğru rehberlikle biz ortaya çıkaracağız” diye konuştu.

“10 aydır ilmek ilmek örüyoruz”
Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık çalışmaları hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi: “10 ay önce düğmeye bastık, 10 aydır ilmek ilmek örüyoruz. Adım adım yürüyoruz. 100 yıl önce İzmir’de yapılan İktisat Kongresi’nden ilham aldık. O dönemde demokrasinin meyveleri diyebileceğimiz ortak bir akıl arayışı var. Ortak aklı yaratmak için biz de işçiler, çiftçiler, sanayiciler ve tüccarlarla toplantılar yaptık.”

“İktisat Kongresi kuruluşun çekirdeği”
İktisat Kongresi ile Türkiye’nin o koşullarında karma ekonominin ilk adımlarının atıldığını hatırlatan Başkan Soyer, “Liberal ekonomiye kamu müdahalesi nasıl olmalı, bunun adımları atılıyor. Dünyada ilk örnekleri İzmir’deki İktisat Kongresi’nde atılıyor. 100 yıl öncesine baktığınız zaman, İktisat Kongresi bugüne ışık tutan, olağanüstü büyük bir hikâye. Boşuna ‘Kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’ denmiyor. İktisat Kongresi, kuruluşun çekirdeği. Kuruluşun temel taşı” ifadelerini kullandı.

“Dünyaya söyleyecek sözümüz olmalı”
9 Eylül’ün sadece İzmir için değil Anadolu’nun kurtuluşu için simge tarih olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “Bizim İzmir olarak önemli bir misyonumuz var. Sadece bir anma ile böylesi bir tarihi geçiştiremeyiz. Biz bu hikayeyi, Mustafa Kemal Atatürk ve atalarımıza layık bir kongreye dönüştürmek mecburiyetindeyiz. Ve o nedenle de uzun bir yolculuğa çıktık. Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna layık, onun özlemlerine, hayallerine layık bir iş yapıyoruz. 100 yıl sonra onların yaptığı işi büyüterek bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bizim de krizlere yönelik dünyaya söyleyecek sözümüz olmalı” diye konuştu.
Soyer, 19 Şubat Pazar günü Millet İttifakı’nın 6 genel başkanının da İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katılacağını söyledi.

“Tarihi bir sürece tanıklık edeceğiz”
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise ziyaretinden dolayı Başkan Tunç Soyer’e teşekkür ederek “Birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek “Tarihi bir sürece tanıklık edeceğiz” dedi.



Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aslanoğlu söz konusu ziyaret hakkında, "Bir tebrik ziyaretiydi. Yönetim kuruluna başarılar dilemek için başkanımız buraya geldi. Onun dışında biliyorsunuz büyükşehir belediye başkanımızla rutin toplantılarda beraber oluyoruz. Kentin sorunlarını partimize yapacağımız katkıları birlikte konuşuyoruz zaten’’ açıklamasını yaptı. 

AK PARTİ'YE METRO ÇIKIŞI: YAPIYORLARSA BİRLİKTE GEZELİM! 
Aslanoğlu ayrıca bakanlığın Halkapınar-Otogar Metro projesine 2023 yatırım programında sembolik olarak 3 bin TL ayırmasına Başkan Soyer'in yaptığı çıkışla başlayan tartışmada AK Parti cephesinden tepkiler ve son olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ve manipülasyon vurgusuna da yanıt verdi. CHP İl Başkanı, "Birlikte gezelim gazetecilerle bizim U’muz var mı, hep beraber görelim. Bizim U’muz var mı? Narlıdere-Bornova Metrosu’nda biz burayı yaptık diyorlarsa birlikte gezelim bakalım. Onun dışında yeni bir metro hattı yapıyorlarsa bizim haberimiz yoksa yer altında yapıyorlarsa yine gazetecilerle Kerem Ali Bey’i(Sürekli) de alalım hep beraber gezelim. Yalnız Ankara’yı da gezelim hep beraber. Sizlerle birlikte İstanbul’a da gidelim. Eğer İstanbul’la İzmir’e ve Ankara’ya aynı yatırımı yapmışlarsa ki biz de 1 metre yok. Aynısını yapmışlarsa biz özür dileriz. Aynısı yoksa o zaman diyeceğiz bizim 40’da 1’i tamam da 40’da 39’umuz nerede? Biz verdiğimiz 40 liranın sadece 1 lirasını alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede?’’ ifadelerini kullandı. 

EZİCİ ÇOĞUNLUKLA ALACAĞIZ!
Yaklaşan genel seçimlerle ilgili soruya yanıt veren Aslanoğlu, ‘’Ezici bir çoğunlukla bu seçimi alacağız. Her yerde söylüyorum. Çok ciddi bir farkla ezici bir çoğunlukla Millet İttifakı’nın iktidarını göreceğiz 100 gün sonra’’ dedi. 

KEREM ALİ BEY’İN HER ZAMAN ÇAYINI İÇERİZ!
Aslanoğlu İYİ Parti İzmir’in yeni başkanı Sinan Bezircilioğlu ziyaretinin ardından Cumhur İttifakı’nın İzmir il başkanları ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna, ‘’Tabi ki. Zaten sağ olsun Kerem Ali Sürekli beni arayıp tebrik etmişti. Çok teşekkür ederiz. Sizlerle yaptığımız toplantıda söyledik, biz ülkenin yarılmış gerilimli halinden memnun değiliz. Kerem Ali Bey politika yapan bir arkadaşımız her zaman çayını içeriz. Her zaman çay içmeye bekleriz. Bizler farklı iddialardayız o yüzden de bazen birbirimize cevaplar veriyoruz ama her ikimiz de İzmirliyiz, İzmir’e hizmet etmek istiyoruz’’ yanıtını verdi. 

 
SMA hastası Pera'nın pasaportu hazır, Dubai'ye uçacağı günü bekliyor!
 
Büyükşehir'de AB zirvesi... Soyer: Her konuda işbirliğine hazırız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova'dan rozet şov!
Bornova’da çoğunluğu CHP’ye katılan 300 Ağrılı vatandaş için rozet takma ...
Aslanoğlu’ndan çarpıcı seçim mesajları, ‘ekipçilik’ çıkışı ve AK Parti’ye çifte rest!
Bir TV'de Politika Durağı programında Gazeteci Avcı’nın sorularını yanıtlayan ...
Bezircilioğlu'ndan kongre süreci, 'Dervişoğlu', yeni dönem mesajları ve iddialı sandık hedefi!
İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu, Bir TV'de Gazeteci Avcı'nın sorularını ...
 
MYK'dan İzmir'de başkan ve yönetimi düşen o ilçeye atama!
İlçe başkanı ile yönetimden 8 ismin istifası nedeniyle tüzük gereği düşen ...
Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile görüşecek. Görüşmede seçim ...
Erdoğan'dan adaylık tartışması ve 'EYT' mesajları!
Erdoğan adaylık tartışmaları hakkında, "Yeniden adaylık önünde hiçbir ...
 
Erdoğan'a şarkılı 'Bay bay Kemal' yanıtı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Madem Bay Kemal ifadesini sevdi, ...
İletişim Başkanlığı'ndan Başkan Soyer'e 'metro' yanıtı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, "İzmir'de merkezi hükümetin ...
Teşkilattan Ankara çıkarması, Bahçeli'den İzmir talimatı!
İzmir İl Başkanlığı 300 Kişilik bir kadro ile Ankara’ya çıkarma yaptı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri