POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
14 Ekim 2019 Pazartesi - 10:36

Vali Ayyıldız'dan YİKOB zirvesinde 'bütçe sorunu' vurgusu!

“Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Pilot Bilgilendirme Semineri’nin ikincisi İzmir’de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Ayyıldız, "YİKOB, özel bütçeye sahip olsa da bütçe merkezden onaylanarak geliyor, bu da işlerde yavaşlama getiriyor. YİKOB bütçelerinin de mahalli de işlemleri tamamlanarak bu uzun sürecin kısaltılıp faydalı hale getirilmesi gerekiyor" dedi.

Vali Ayyıldız dan YİKOB zirvesinde  bütçe sorunu  vurgusu!

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı proje ortaklığıyla yürütülen “Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi” kapsamında İzmir’de bilgilendirme semineri düzenlendi.

Türkiye’nin dört bir yanından Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının yer aldığı İzmir Pilot Bilgilendirme Semineri’ne İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Volkan Barış Göçmez ve Daire Başkanı Mehmet Fazıl Karabaş, ilçe kaymakamları ve İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı uzmanları katıldı. İzmir, Trabzon ve Van illerinin pilot il olarak seçildiği ve bu illerle birlikte 30 büyükşehirde faaliyet gösteren YİKOB’larda 24 ay süreyle uygulanacak YİKOB Kapasite güçlendirme Projesi ile yerel düzeydeki kamu yatırımlarının etkili bir şekilde yönetimine katkı sağlayarak daha iyi hizmet sunumunun gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Seminerin ardından 18 Ekim tarihine kadar İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Proje Ekibi, İzmir YİKOB yönetici ve çalışanları ile yerel yatırımcı kamu kurumlarının temsilcilerinin katılımıyla çalıştaylar gerçekleştirilecek. YİKOB’ların iş modeli, personel ve eğitim ihtiyaç analizleri ve YİKOB’ların iş süreçleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulacak çalıştaylarda, mevcut durum ve gelecekte atılacak adımlar hakkında değerlendirmeler yapılacak. 

BÜTÇE SORUNUNA DEĞİNDİ
Seminerde konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, YİKOB’ların ihtiyaç duyulan birimler olduğunu ve daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Projenin amacı yerel yatırımların hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi, bu alanda faaliyet gösteren kurumların işbirliğini arttırmaktır. Her alanda ilimize faydalı çalışmalar YİKOB’lar tarafından gerçekleştirilmektedir. YİKOB’ların kapasitesinin geliştirilmesi için ildeki diğer kurumlar da göz önüne alınarak YİKOB bünyesine dahil edilmesinin sağlanması gerekiyor. Bu diğer kurumların da hareketlenmesini sağlanacaktır. YİKOB, özel bütçeye sahip olsa da bütçe merkezden onaylanarak geliyor, bu da işlerde yavaşlama getiriyor. YİKOB bütçelerinin de mahalli de işlemleri tamamlanarak bu uzun sürecin kısaltılıp faydalı hale getirilmesi gerekiyor. Gelişen hayata baktığımız zaman hep düzenlediğimiz hukuksal çerçeve eksik kalmaktadır. YİKOB’ları da bugünden geleceğe taşırken hukuksal ve teknik çevresinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ANALİZLER İÇİN ANKET YAPTIK
YİKOB'un kuruluşu ve faaliyet alanı hakkında bilgi veren İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Volkan Barış Göçmez ise, “YİKOB’ların tüzel kişilik kazanmasıyla düzenlemeye ihtiyaç duyulan alanların artması, personel yapılanmasına ilişkin sorunların bulunması gibi nedenler YİKOB’larda kapsamlı çalışma yapılması gerekliliğini güçlendirmiştir. 2016 yılında AB’ye proje sunulmuştur. Diğer AB projelerine göre çok kısa sürede kabul gören projenin açılışı 2019 yılı Mayıs ayında Ankara’da yapılmıştır. Proje başkanlığımız koordinasyonunda sürdürülmektedir. Önümüzdeki dönemdeki eğitim çalışmalarına yönelik ihtiyaçları tespit için analizler yaptık, anket yaptık. Sonuçlar ileri zamanda proje ekibimiz tarafından sizinle paylaşılacak. Çok önemli tespitler içeriyor. Bundan sonraki çalışmalara büyük ölçüde ışık tutacak. İzmir, teknik kapasitesinin daha gelişmiş olduğu düşüncesiyle pilot il olarak belirlendi. Burada elde edilecek sonuçların tüm YİKOB ve proje paydaşlarına katkı sağlamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
'Sihirli Eller' ormandaki can dostları besledi
 
Selçuk'ta ülkeye örnek proje: Efeslim Kart
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sihirli Eller' ormandaki can dostları besledi
'Sihirli Eller' kadın girişimcilerin topladığı mamaları ve gençlik örgütün ...
Narlıdere'de can dostlar festivali
Narlıdere Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Can Dostlar ...
Urla'da büyük tarhana şöleni
Urla Belediyesi ile S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ...
 
Başkan Kayalar pistin tozunu attırdı!
Menderes Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen otokros yarışları renkli ...
6. Germiyan Festivali renkli görüntülerle başladı
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Germiyan Festivali ...
Narlıdere’de yeşil seferberlik!
Narlıdere Belediyesi, 200 fidanı daha toprakla buluşturdu. Çatalkaya’da ...
 
Bornova'da gençler için proje yağmuru!
Bornova Belediye Başkanı İduğ, iki üniversiteye ev sahipliği yapan ilçede, ...
Karşıyaka’da hedef 5 yılda 100 bin fidan!
Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde ağaçlandırma seferberliği başlattı. ...
'Dünya Mirası Yolunda' pedal çevirdiler
İzmir'de bu yıl 5.'si düzenlenen "UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri