POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
Bakan Yerlikaya duyurdu: 'Mercek-18' operasyonu
Bakan Yerlikaya duyurdu: 'Mercek-18' operasyonu
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
11 Ekim 2022 Salı - 11:04

Vali Köşger'den '5 hastane kapatılacak iddiası'na yanıt ve 'UNESCO' mesajları!

Gerçekizmir'e konuşan İzmir Valisi, 'Bayraklı Şehir Hastanesi' için tarih verirken, hizmete girdikten sonra kentteki 5 devlet hastanesinin kapatılacağı yönündeki iddiayı da yanıtladı. Vali Köşger ayrıca İzmir'in üzen UNESCO kararı için de "Biz henüz ilk defa o listeye girdik. Bazı tamamlanması gereken hususlar olabilir onların tamamlanması ile tekrar takip edeceğiz bu işi. Peşini bırakmak yok" açıklamasını yaptı. 

Vali Köşger den  5 hastane kapatılacak iddiası na yanıt ve  UNESCO  mesajları!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger kentte yapımı çarpıcı iddiaların gölgesinde devam eden Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir Tarihi Liman Kenti'ni UNESCO Dünya Mirası 2022 daimi adaylığı için tercih etmemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Gerçekizmir'e konuşan İzmir Valisi Köşger, 'Bayraklı Şehir Hastanesi' için tarih verirken, hizmete girdikten sonra kentteki Alsancak Devlet Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılacağı iddiasına da yanıt verdi. Vali Köşger ayrıca İzmir'in üzen UNESCO kararı için de "Biz henüz ilk defa o listeye girdik. Bazı tamamlanması gereken hususlar olabilir onların tamamlanması ile tekrar takip edeceğiz bu işi. Peşini bırakmak yok" açıklamasını yaptı. 



5 HASTANE KAPATILACAK MI?
Vali Köşger, ‘‘Şehir hastanesi hizmete girdikten sonra 5 devlet hastanesinin kapatılacağı iddiası doğru mu?" sorusuna "Bu doğru değil. Yanlış bir bilgi. Ana merkez tabi ki şehir hastanesi olacak ama bütün hastaneler farklı fonksiyonlarla sağlık hizmetine devam edecekler. Bunlarda bir takım revizyonlar yapılacak tabi farklı fonksiyonlar yüklenecek veya bir kısmı olduğu gibi aynı şekilde devam edecek ama hepsi sağlık hizmetine devam edecekler" yanıtını verdi.

AÇILIŞ ÖNÜMÜZDEKİ YILA SARKACAK!
İzmir Valisi, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılış tarihi için de önemli bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: Önümüzdeki yıla sarkacak gibi gözüküyor. Hastane bitti ama yolla ilgili ulaşımla ilgili yapılması gerekenler var onların yapılması biraz vakit alacak. Yılbaşından sonra gibi diyebiliriz...

Vali Köşger, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın UNESCO Dünya Mirası 2022 daimi adaylığı için İzmir’in simgelerinden Kemeraltı ve çevresini kapsayan İzmir Tarihi Liman Kenti'ni elemesi ve bu gelişmenin ardından muhalefet cephesinden bakanlık ve iktidara gelen eleştiriler hakkında da konuştu.  



PEŞİNİ BIRAKMAK YOK!
UNESCO Dünya Mirası listesi için İzmir yerine İznik’in dosyasının kabul edilmesi sonrası sürecin bileşenlerinden olan İzmir Valiliği adına konuyu değerlendiren Köşger, "Bunun siyasete konu edilecek bir tarafı yok. İznik 4 yıldır aday listede yer alıyor. Eksiklerini tamamlayarak yeni raporlar sundular. Bu senede şu an için amaçlarına ulaşmışlar gibi gözüküyor. Biz henüz ilk defa o listeye girdik. Bazı tamamlanması gereken hususlar olabilir onların tamamlanması ile tekrar takip edeceğiz bu işi. Peşini bırakmak yok. Kemeraltı dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden birisi 2500 yıllık bir çarşı. Kemeraltı’nın şartlarını iyileştirmememiz lazım tabi. Girişini çıkışının, tabelalandırılmasının, alışveriş mekanlarının, çevre düzenlemesinin gözden geçirilmesi. Hemen ilk müracaatta finale kalmış olmamız bile aslında ciddi bir kıymet verildiğini gösteren bir işaret aslında. Demoralize olmaya gerek yok çalışmaya devam edeceğiz daha iyi hale getireceğiz" dedi. 

İZMİR BU ŞANSI İYİ KULLANAMAMIŞ!
Kemeraltı ve çevresinde süren çalışmalardan bahseden Köşger, "Biliyorsunuz İktisat Kongresi’nin merkezinin inşaatına başladık. Hükümet Konağı beton blokları yıkılıyor oraya tarihi dokuya uygun bir şeyler yapacağız. Kemeraltı’nın içerisine doğru daha bir takım düzenlemeler daha yapılırsa şansımız artar. Kaldı ki İzmir’in iki tane UNESCO Dünya Mirası listesinde yeri var. Efes ve Bergama biliyorsunuz Türkiye’de başka hiçbir ilin hudutları içinde iki tane UNESCO Dünya Mirası kalıcı listesinde olan eser yok. İzmir böyle bir şansa sahip şimdiye kadar bu şansı da iyi kullanmamış bu da altı çizilmesi gereken bir husus. Bir üçüncüsünün eklenmesi başlı başına turizme bir şey kazandırmaz bizim o elimizdeki enstrümanları iyi kullanmamıza bağlı bir şey’’ diye konuştu. 

 
''CHP samimiyse anayasa telifine evet desin''
 
İzmir vekilinden flaş karar: Rozetini Erdoğan takacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro'da 5 adaylı seçim heyecanı: İşte listeler!
Baro'da 22-23 Ekim tarihlerinde yapılacak genel kurul öncesinde fotoğraf ...
Yıkım kararı olan seyir terasında balık tutuyorlar!
Tuzlu deniz suyu ve olumsuz hava koşulları nedeniyle demir aksamı ve ahşap ...
İzmir'in kayak üssü kapılarını 5 yıl aradan sonra açıyor!
Ödemiş ilçesindeki Bozdağ Kayak Merkezi yaklaşık 5 yıl sonra günübirlik ...
 
İzmir'de korkunç kaza korkunç son!
Foça ilçesinde yoldan çıkarak yaklaşık 30 metre yükseklikten şarampole ...
Yangın kabusu: 3 katlı binanın 2 katı kül oldu!
İzmir'in Konak ilçesi Turgut Reis Mahallesi Şehit Kemal Keser Sokağı'nda ...
Türklerin Schengen vize şikayeti AKPM gündeminde
Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelere gitmek için aldığı ...
 
Baransu'ya Balyoz kumpası davasında tahliye
Mehmet Baransu'nun Balyoz kumpası davasında tahliyesine hükmedildi. İstanbul ...
İzmir sularında yine can pazarı!
İzmir'in Menderes ve Çeşme ilçesi açıklarında 14 düzensiz göçmen kurtarıldı, ...
Korkunç kaza! TIR'la kepçe çarpıştı: 1 ölü
İzmir'in Tire ilçesinde TIR ile çarpıştıktan sonra devrilen kepçenin operatörü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri