POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
'Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı konuştu!
'Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı konuştu!
Özel: Emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız
Özel: Emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız
Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı
Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı
11 Mart 2024 Pazartesi - 15:02

Ve söz Soyer'de: Tugay'ın sitemi ile Özel'in mesajlarına ne yanıt verdi?

İstanbul'daki sürpriz mesaisi CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay'ın sitem mesajlarına neden olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaşanan kriz hakkında ilk kez konuştu. Soyer ekibiyle birlikte brifing vermek istediklerini ancak bunun için belirlenen iki randevunun da tek taraflı iptal edildiğinin altını çizdi ve Tugay'ın Büyükşehir açılışlarına davet edilmesine rağmen gelmediğini söyledi. Soyer, Özel'in açıklamalarına da çarpıcı bir yanıt verdi.

Ve söz Soyer de: Tugay ın sitemi ile Özel in mesajlarına ne yanıt verdi?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile sahaya indiği mesai gündeme oturdu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in İstanbul mesaisinin ardından bu kez CHP'nin Büyükşehir Adayı Cemil Tugay verdiği sitem mesajlarıyla dikkat çekti. 

Büyükşehir Adayı Tugay, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e, "Dünden beri içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyım. Kendi adıma değil Cumhuriyet Halk Partisi adına. Benim gibi düşünen siyasetçiler ve CHP adına bunu yapmayın. Ama burada bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor" sözleriyle sitem etmişti. 

Yaşananların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'den ilk açıklamalar geldi. 

BRİFİNGİ İPTAL ETTİ, AÇILIŞLARA GELMEDİ! 
Dokuz8 Haber'e konuşan Başkan Soyer, Tugay'a ekibiyle birlikte brifing vermek istediklerini ancak bunun için belirlenen iki randevunun da program yoğunluğu gerekçesiyle tek taraflı olarak Tugay tarafından iptal edildiğini ifade ederek, "İZSU Toplu Açılış Töreni, Çiğli Tramvayı açılışı, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Anahtar teslim Töreni, Narlıdere Metrosu açılışı gibi benimle yan yana gelebileceği, binlerce insanın bir araya geldiği birçok tören ve açılışa kendisini davet etmemize rağmen hiçbirine katılmadı. Bunu söyleyip bir yorumda bulunmayayım" dedi. 

Soyer şöyle konuştu: Sayın adaya İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile ilgili ekibimle birlikte brifing vermeyi teklif ettim. İki kez tarih belirlememize rağmen programına uymadığı gerekçesiyle kendisi tarafından iptal edildi. Ayrıca İZSU Toplu Açılış Töreni, Çiğli Tramvayı açılışı, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Anahtar teslim Töreni, Narlıdere Metrosu açılışı gibi benimle yan yana gelebileceği, binlerce insanın bir araya geldiği birçok tören ve açılışa kendisini davet etmemize rağmen hiçbirine katılmadı. Bunu söyleyip bir yorumda bulunmayayım.

Soyer sürpriz İstanbul mesaisi ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte saha çalışmalarına katılması hakkında ise, "Olayın gerçeği şudur: Ben 5 yıl boyunca kader birliği yaptığım, birlikte yakın çalıştığımız büyükşehir belediye başkanlarıyla seçim öncesi son kez görüşüp hem son değerlendirmeleri yapmak hem de benim kendilerine sunabileceğim bir katkı var mı diye sormak istedim. 7 Mart Perşembe günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’la görüştüm. Bu düşünceleri paylaştım. Seçim sürecinde ihtiyaç halinde emrinde olduğumu söyledim. Ertesi gün yani 8 Mart’ta da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na gittim. Ancak Ekrem İmamoğlu ile görüşme talebimizi ilettiğimizde sayın başkan hem görüşme randevusu verdi, aynı gün seçim çalışmasına katılmam için program yaptı. Ben de severek katıldım. Bundan sonra da bana ihtiyaç duyduğu yer ve zamanda yanında olduğumu kendisine ilettim. Durum bundan ibarettir" dedi.  

"KİMSE BENİM CHP'LİLİĞİMİ SORGULAYAMAZ!"
Soyer, Genel Başkan Özgür Özel'in İzmir'de seçim çalışmalarına katılmamasına yönelik mesajlarına ise, "Ben aday belirleme aşamasında da aday belirlendikten sonra da sahadan hiç çekilmedim. Partimin bir neferi olarak görev süremin son saatine kadar da sahada başarısı için çalışmaya devam edeceğim. Ancak genel başkan seçildikten sonra bir kez bile partisinin üçüncü büyükşehir belediye başkanlığı makamını ziyaret etmeyip, hiçbir açılış törenimize katılmayıp bu sözlerin söylenmiş olmasına şaşırıyorum. Üstelik katıldığı her televizyon programında memnuniyetsizlik veya başarısızlık nedeniyle değiştirdiğini söylediği bir başkandan seçim ortamında kendi belirlediği adaya destek istemesini de anlamakta zorlanıyorum" değerlendirmesini yaptı. 

Soyer son olarak, "‘Benim iki eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ diyen Atatürk’ün izinden yürüyerek ikisinden de asla vazgeçmeyeceğim. Kimse benim CHP’liliğimi, parti sadakatimi sorgulayamaz. Sorgulatmam…Son cümlem; ben CHP’liyim ve sonuna kadar bu partide kalacağım. Başarısı için çalışacağım" dedi. (Dokuz8haber)

 
İsveç'in bayrağı NATO merkezinde!
 
MSB'de sürpriz buluşma: 3 isim bir arada!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da CHP'li Çelik'e sevgi seli!
Bergama’da Cumhuriyet Halk Partisi Bergama Belediye Başkan Adayı Prof. ...
CHP'li Demir'den Yazıbaşı'nda gövde gösterisi!
CHP’li Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir, Yazıbaşı Seçim Koordinasyon ...
Karşıyaka Adayı AK Partili Çiftçioğlu'ndan yeni düğün salonlar ve halk günü vaadi
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı AK Partili İsmail Çiftçioğlu, Örnekköy ...
 
Buca'da 'Görkem'li SKM açılışları!
CHP’nin Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, ilçedeki seçim çalışmalarını ...
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal sahilde halkla buluştu
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, sahil şeridinde yurttaşların ...
Ödemiş'te 'Özel' heyecan!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Mart Çarşamba günü Ödemiş’e geliyor. ...
 
Aslanoğlu'ndan 'Erdoğan mitingi' mesajı ve 'Tugay-Soyer' sorusuna yanıt!
SKM'de gerçekleşen basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Aslanoğlu, ...
Tugay'dan Kemalpaşa mesajları: Metronun temelini 5 yıl içinde atacağız!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşa'da ...
Özlale'den gençlere güvence, limana özel proje, Basmane Çukuru'na Silikon Vaadisi vaadi!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale, ‘Gençlerin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri