POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
24 Ocak 2023 Salı - 16:47

Yorgancılar'dan kredi isyanı, Özgener'de 'teşvik edici indirim' çağrısı!

Bakan Nebati'nin İzmir iş dünyası ile buluştuğu toplantıda EBSO Başkanı Yorgancılar ile İZTO Başkanı Özgener'den çarpıcı mesajlar geldi. EBSO Başkanı Yorgancılar oturuma kredi çıkışıyla damga vururken, İZTO Başkanı Özgener de, "Tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarımızın teşvik edici bir indirimi hak ettiğini düşünüyor, bunun devletimiz ve iş dünyamız arasındaki bağı daha da güçlendireceğine inanıyorum" dedi. 

Yorgancılar dan kredi isyanı, Özgener de  teşvik edici indirim  çağrısı!

GERÇEKİZMİR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati İzmir'de iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. 

Bakan Nebati, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) iş birliğiyle düzenlenen İzmir İş Dünyası Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda EBSO Başkanı Yorgancılar ile İZTO Başkanı Özgener'den çarpıcı mesajlar geldi. EBSO Başkanı Yorgancılar oturuma kredi çıkışıyla damga vururken, İZTO Başkanı Özgener de, "Tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarımızın teşvik edici bir indirimi hak ettiğini düşünüyor, bunun devletimiz ve iş dünyamız arasındaki bağı daha da güçlendireceğine inanıyorum" dedi. 

"İSTEDİĞİMİZ MİKTARDA KREDİ BULAMIYORUZ"
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise şunları söyledi: “Üretim yoksa kalkınmak hayaldir diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Dönüşüm stratejisinin belirlenmesi gerekiyor. Bunu ancak katma değerli yerli üretim ile başarabiliriz. Biz üretiyoruz ama ticareti kiminle yapacağız. Dünya savaşlarıyla birlikte kutuplaşma arttı. Dünya üç blok haline büründü. Kendi kurduğu bölgesel anlaşmalarla ticaretlerini arttırmayı hedefliyorlar. Biz de o masada olmalıyız. Yüksek enflasyon çözüm bekleyen konulardan bir tanesi. Sadece Türkiye bunla savaşmıyor, tüm ülkelerde var enflasyon. Ama biz oran olarak ayrışmaktayız. Bizdeki oran fazla... Enflasyonu düşürmeye yönelik atılan adımların kalıcı bir sistemle ilerlemesi en büyük beklentimiz. Uzun zamandır kredilerle ilgili karşımıza çıkan üç önemli konu var. Birincisi istediğimiz miktarda krediyi bulamıyoruz, ikinci faiz oranı ve üçüncüsü de kredinin vadesi. Mevduatın 27-28 olduğu ortamda kredi faizinin 13-14 olması sürdürülebilir değil. İhracat taahhüdü yoksa bankaların hiçbiri kredi verme heveslisi değil. Piyasada bulunan tüm bankalar taşın altına elini koyma mecburiyetindeler. Merkez Bankası tarafından yapılan değişiklikler maliyet açısından bankaları zorlarken bankalar da ticari kredi vermekte isteksiz davranıyorlar. Reel kurların durumu da önemli bir başka konu. Sanayimizin geliştiği büyüdüğü sürece ülkemizin refah seviyesi artıyor. Biz biliyoruz ki her krizin yarattığı fırsatlar zinciri de var. Pandemi döneminde bunu fırsata çevirdi, bugün ise küresel ekonomi hiç olmadığı kadar belirsizli içinde. Çin’in yaşadığı sorunların devam etmesi ve Çin’e yönelik tepki ülkemizi alternatif üretim merkezine dönüştürme fırsatı yarattı. İşte bu süreçte, bizim atacağımız adımlar stratejik önem taşımaktadır. Paylaştığım konu başlıklarının bu kapsamda değerlendirilmesini, gerek yerli, gerekse yabancı yatırımcıların ekonomide güven ve öngörülebilirlik aradığını da dikkatlerinize arz ederim.”

"İŞ DÜNYASI TEŞVİK EDİCİ İNDİRİMİ HAK EDİYOR"
Enflasyonla mücadeleyi sadece baz etkisine bağlamanın doğru olmadığını savunan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener de, “Enflasyonun düşmesi için, yılın ikinci yarısında talebin ciddi bir şekilde daralması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle para politikasında bir değişiklik olup olmayacağına dair görüşleriniz bizler için çok önemli. Stok affı, matrah artırımı, kasa affı gibi uygulamaları içeren yeni bir yapılandırma hakkında kapsamlı bir çalışma yapıldığını da memnuniyetle öğrendik. Ancak tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarımızın teşvik edici bir indirimi hak ettiğini düşünüyor, bunun devletimiz ve iş dünyamız arasındaki bağı daha da güçlendireceğine inanıyorum. İhtiyaç olan sektörlerde KDV indiriminin devamı konusunda üyelerimizden talepler gelmeye devam ediyor. KDV ve tevkifat uygulamaları çok karmaşık bir yapıya sahip. Her sektörden iş insanımızın anlayabileceği sade, kolay uygulanabilir bir sistemin hayata geçirilmesi beklentilerimiz arasında yer alıyor. Devletimizin gücü ve sanayicimiz, tüccarımız, esnafımız, çiftçimiz ve işçimizin özverili çabalarıyla bu zor dönemi hep birlikte aşarak düzlüğe çıkabileceğimize inanıyorum. Bizler iş insanları olarak, moral motivasyonumuzu yüksek tutmalı ve aynı inançla çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz” dedi.

 
EİB Başkanı Eskinazi: Mevcut kurla hepimiz kaybediyoruz!
 
İzmir'de taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EİB Başkanı Eskinazi: Mevcut kurla hepimiz kaybediyoruz!
Bakan Nebati'nin iş dünyasıyla buluştuğu toplantıda konuşan EİB Koordinatör ...
Bakan Nebati'den kongre binası çıkışı: Yıkılıp otopark yapıldığını İzmirliler bilmeli!
1923’te Atatürk öncülüğünde gerçekleştirilen İktisat Kongresi’nin düzenlendiği ...
Memur emeklisinin zam farkı için tarih belli oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur emeklilerinin zam farkının ...
 
Cangrup Sigorta'ya dünya devi ortak
Türkiye çapında alanının öncülerinden olan sigorta brokerlık şirketi CanGrup ...
Bakan Nebati'den İktisat Kongresi mesajları!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir İktisat Kongresi'nin (1. ...
Gram altından tüm zamanların rekoru!
Altının gram fiyatı rekor tazeledi. Altın fiyatlarında son durum nasıl? ...
 
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Gece yarısı itibariyle benzine 1 lira 25 kuruş zam geliyor.
Otomobil devi 3 bin 200 kişiyi işten çıkarıyor!
Merkezi ABD'de bulunan otomotiv üreticisi Ford’un elektrikli araçlar için ...
Borsa'daki dalga 83 bin kişiyi vurdu!
Borsa geçen yılki kazançların aksine bu yıla dalgalı bir başlangıç yaptı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri