POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
17 Aralık 2018 Pazartesi - 15:30

Zeybekci'den çarpıcı mesajlar: Anadolu'ya sırtını dönen bir İzmir değil!

Genç Liderler Zirvesi’nde konuşan AK Parti'nin Büyükşehir Adayı Zeybekci "İzmir'in artık şehirler yarışına girmesi lazım" derken, "Koskoca Anadolu’ya ve coğrafyaya sırtını dönen bir İzmir değil. Katı atıkları hala vahşi şekilde depolara, dağlara, derelere tepelere döken bir İzmir değil. Atık suyunu yüzde 90 seviyesinde denizlere, nehirlere bırakan bir İzmir değil” ifadelerini kullandı.

Zeybekci den çarpıcı mesajlar: Anadolu ya sırtını dönen bir İzmir değil!

GERÇEKİZMİR - İzmir Kalkınma Ajansı ve Vakıf Katılım Bankası desteğiyle Swiss Otel Grand Efes’te düzenlenen Genç Liderler Zirvesi özel sektör yöneticileri ile gençleri bir araya getirdi.

İZMİR’DE YAPMAK İSTEDİM AMA… 
Zirveye AK Parti’nin Büyükşehir Adayı olan Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Zeybekci burada yaptığı konuşmad,  “Denizli cazibe haline geldi. Belirli iller çıkıyor: Denizli, Antalya, İstanbul, Gaziantep, Eskişehir, Kütahya… Şehirler de dünya markaları gibi dünya tüketim pazarlarına girerken denetimlerden geçer. Yatırımcı kuruluşlar tarafından katı atık sistemleri, atık suyun yüzde kaçının denizlere, vadilere verildiğine bakarlar. Musluktan akan içme suyunun içilip içilmediğine bakarlar. Devasa şirketler derler ki, ‘Bir şehre giderken ben 1000-2000 kişilik etkinlik düzenlediğimde yeterince otel var mı, spor yapabileceği alanlar var mı?’… Ben baktım. Ekonomi Bakanıyken Dünya Ticaret Örgütü’nün toplantısını İzmir’de yapayım temennisinde bulundum. Ama yapamadım. Çünkü İzmir’in 5 yıldızlı otel kapasitesi bizim o toplantımızı kaldırmadı. Kaldı ki sadece ekonomi bakanları zirvesiydi. Onun için dünyada artık şehirler yarışıyor. İzmir’in şehirler yarışına girmesi lazım... Koskoca Anadolu’ya ve coğrafyaya sırtını dönen bir İzmir değil... Katı atıkları hala vahşi şekilde depolara, dağlara, derelere tepelere döken bir İzmir değil… Atık suyunu yüzde 90 seviyesinde denizlere, nehirlere bırakan bir İzmir değil... Ulaşım, artık bir yerden bir yere varabilme kabiliyeti de ölçülüyor. Ben ‘İzmir serbest bölgeler şehri olacak’ derken, onlar da benim önüme gelip diyecekler ki ‘Ya bu serbest bölgeden havalimanına, limana giderken sen bana o güzergahı 10 dakika, 3 dakika gidebileceğimi göster, ispat et!’” diye konuştu.



İZMİR AKDENİZ’İN BİR NUMARALI ŞEHRİ OLACAK
Türkiye’nin yazılım ihracatının 2017 yılı sonu itibariyle 500 milyon dolar olduğunu ifade eden Zeybekci, “Dünyada Türkiye yazılım merkezi olsun, öyle bir serbest bölge oluşturalım ki bu serbest bölgede çalışma izni sorulmasın, bankacılıkla ilgili insanlar zorlanmasın. Bunun merkezi olarak da ben İzmir’i gösterdim. Bununla ilgili çalışmalar da yaptım. Buraya geldiler, ESBAŞ, serbest bölge ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile temaslarda bulundular. Maalesef şehir merkezi ile ilgili ulaşım sıkıntıları onların gözünü korkuttu. Bunlar kelebek gibi tedirgin sektörler. Bunlara öyle bir imkan ortam sağlamız lazım. Allah’ın izniyle biz İzmir’de bunları da gerçekleştireceğiz. Bu şehir gençlerimizin şehri, gençlerin şehir… İzmir yönünü muasır medeniyet yarışında batıya dönecek, ama sırtını da Anadolu’ya dönmeyecek. Anadolu’yu kucaklayarak bir çeyiz gibi Anadolu’nun zenginliklerinin tamamını güç olarak kendine yükleyecek ve dünyada şehirler yarışına girecek. İzmir Akdeniz’in bir numaralı şehri olacak! İzmir doğuştan güzel bir şehir... Kaderi güzel tasarlanmış bir şehir. İnşallah biraz toparlandığında İzmir çok daha başka bir yer olacak” ifadelerini kullandı.

BİR AMELENİN ÇOCUĞU BELEDİYE BAŞKANI, MİLLETVEKİLİ OLDUYSA…
Ayrıca Zeybekci, “Bir amelenin çocuğu olarak hayatım boyunca şunu kabul etmem; İşte elektrikler kesildiydi, fırsat yoktu, imkan yoktu. Tütün tarlasında doğmuş bir amelenin çocuğu olarak kış geldiği zaman ki bin metre rakımlı yayladan bahsediyorum. O zamanlar kırmızı bir minibüs arkasındaki merdivenlere tutunarak okula giderdik. Okula vardığımızda ellerimiz tutmazdı, kanardı. Sonra devlet parasız okulu, üniversite, yüksek lisanslar... Hep şunu söyledim. Bu vatan, bu devlet kıt kanaatle bir amelinin çocuğunu okutup, onu belirli noktaya getirdiyse bu muhteşem vatan, o mahallenin çocuğunu yine profesyonel olarak çalışmalarından sonra şirketini 2002 yılında Türkiye’nin ilk bin şirketine girme imkanı verdiyse ve o amelinin çocuğu şehrinde belediye başkanı olduysa, milletvekili olduysa ve 4 hükümette ekonomi bakanlığı yaptıysa, o amelenin çocuğu hala bir görev durumu olduğunda, göreve çağrılabiliyorsa ben öncelikle Allah’a hamd ediyorum. Bu millete, şükranlarımızı arz ediyorum. Bu can bu bedende olduğu sürece hizmet etmeye devam edeceğim. Allah aşkına kendinize asla ve asla mazaret çıkarmayın” diye konuştu.

 
Erdoğan: Trump'la konuştuk, gitmezlerse...
 
Avrupa'daki rakipler belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli Hemşo 17 Aralık 2018 Pazartesi 17:05

Valla bunlar böyle konuştukça CHP'nin oylar fırlıyordur. "Anadoluya sırtını dönen İzmir" ne demek yahu. Anadoludan en çok göç alan, anadolu kentleriyle en çok kardeş belediyesi olan şehirdir İzmir. İzmir zaten Anadolunun kendisidir. Bu açıklamalar bir adaya pek yakışmıyor. İzmir'i kötülemek kimseye bir şey kazandırmaz bilinsin isterim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Trump'la konuştuk, gitmezlerse...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan, ...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Bozoğlu'ndan 'Büyükşehir adayı' tarifi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Ekonomi Başdanışmanı, İzmir Eski Milletvekili ...
Yemin edemeyen Baykal hakkında fezleke!
Sağlık durumu nedeniyle yemin edemeyen CHP Milletvekili Deniz Baykal hakkında ...
 
CHP-İYİ Parti ittifakında 'ilçe formülü' netleşti: Yücel’den Ankara’ya çıkarma!
CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçimlerde işbirliğine ilişkin 21 büyükşehirde ...
CHP'li Beko: Bu bütçe halkın bütçesi değil!
CHP İzmir Milletvekili Beko, “Bu bütçe, işçilerin, köylülerin, esnafların, ...
Aliağa Aday Adayı CHP'li Devran: Vatandaşın derdi seçim değil geçim!
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; halkın gündeminin seçimden ...
 
CHP'li Polat'tan Gediz'i kurtaracak kanun teklifi
CHP’li Polat, Gediz Havzası’nın korunması için kanun teklifi ve araştırma ...
AK Partili Kaya anlattı: İzmir'in üniversitelerine 2 milyarlık bütçe
TBMM'deki bütçe görüşmelerinde İzmir'de bulunan 6 devlet üniversitesine ...
CHP'li Aslanoğlu Balçova hedefini anlattı: 2050 vizyonu!
CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Aslanoğlu vizyonunu ve projelerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri