POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
26 Haziran 2021 Cumartesi - 08:50

AK Partili eski başkanın oğlu DEVA'yı seçti: "Erdoğan'ı da çok seviyor ayrıca Babacan hayranlığı var!"

Ödemiş Belediyesi eski Başkanı ve 2019 yerel seçimlerde AK Parti adayı sıfatıyla yarışmış olan Münir Bezmez'in oğlu Ercan Bezmez, Ali Babacan'ın Genel Başkanı olduğu DEVA Partisi'nde ilçe yönetimine seçildi. Bezmez oğlunun kararına saygı duyduğunu belirtirken, "Esasında Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor. Fakat ayrıca Ali Babacan hayranlığı var" dedi.

AK Partili eski başkanın oğlu DEVA yı seçti:  Erdoğan ı da çok seviyor ayrıca Babacan hayranlığı var!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) İzmir'deki kongreleri start aldı. Genel Başkan Ali Babacan'ın katılımıyla ilk olarak Ödemiş'te sandık başına gidildi. İlçe Başkanı Halil Karakaş'ın tek listesiyle gerçekleşen kongrede yönetim kurulu da netleşmiş oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geçmiş yıllarda üye olarak görev yaptığı belirtilen Karakaş'ın listesinde, 1994-1999 yılları arasında Doğru Yol Partisi (DYP) rozetiyle Ödemiş Belediye Başkanlığını yürütmüş ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti adayı sıfatıyla yarışmış Münir Bezmez'in oğlu Ercan Bezmez de yer aldı.
Eski Başkan Bezmez, oğlu Ercan Bezmez'in kararıyla ilgili konuşurken kendisinin de DEVA saflarına katılıp katılmayacağının sorulması üzerine açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'I DA SEVİYOR AYRICA BABACAN HAYRANLIĞI VAR
Kendisinin DEVA'ya katılım durumunun olmayacağını aktaran Bezmez, "Benim oğlum Ekonomi Üniversitesi'nin ekonomi ve finans bölümünden mezun. Oğlum yıllardan beri Ali Babacan'ı çok sever. 'Baba, Ali Babacan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan ayrıldı, ekonomi iyiye gitmiyor' der. Onu çok seviyordu. DEVA Partisi'ni kurunca, 'Ben bu adamı çok seviyorum, onun için çalışacağm' dedi. Oğlum üniversite bitirmiş, 33 yaşında, saygı duymam lazım. Herkes hür. Memleketimizde demokrasi var. Hatta, 'Oğlum biz AK Parti'den belediye başkan adaylığını koymuş bir insanız, bu bizde sıkıntı olabilir' demiştim. 'Baba, Münir Bezmez ayrı, Ercan Bezmez ayrı' dedi. Esasında Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor. Fakat ayrıca Ali Babacan hayranlığı var" açıklamasında bulundu.

OĞLUMUN DEVA'DA OLMASI SIKINTI DEĞİL, YETER Kİ MEMLEKET İÇİN ÇALIŞSINLAR
Bezmez ayrıca, "Benim dedem CHP'liydi. Belki çoğumuzun da öyleydi. Ben DYP'den belediye başkanlığı yaptım. Oğluma saygı duydu. Sonuçta DEVA Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasa, yasa ve yönetmeliklerine uygun olarak kurulmuş bir parti.  Eğer memlekete faydalı olacaklarsa hayırlı uğurlu olsun. Artık takım tutar gibi parti tutmanın bir anlamı yok. Ben zırt pırt parti değiştiren birisi değilim. Ben 1999 seçimlerinde DYP'deyken siyasi hayatımı bir anlamda noktaladım.  2018 milletvekilliği seçimi oldu, o zamana kadar siyasetin içinde bulunmadım. 20 yıl ara verdim. 20 yıl sonra o seçimlerde Ödemiş AK Parti Teşkilatı ve İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, seçim koordinasyon merkezinin başına geçmemi istediler. Cumhurbaşkanımızı da çok sevdiğimden dolayı görevi kabul ettim. O SKM çalışmalarımdan dolayı da AK Parti'nin içinde bir parça olsun sevildiğimi zannediyorum ki 2019'da aday gösterildim. Nasip değilmiş. Mehmet Eriş başkanımıza nasip oldu. Ona da hayırlı olsun. Siyaset benim için 31 Mart 2019 akşamı bitti. Tamam siyaseti bırakamazsınız ama katı bir siyaset de yapmam. Şu an Mehmet Eriş başkanımla çok iyi diyaloglar içindeyim. Bir konu olduğunda sağ olsun o da beni arar, ' Münir başkanım ne düşünüyorsun?' der, ben onu ararım ve birbirimizin üstüne laf koymayız. Ne için? Ödemiş için. Zaten bizim Mehmet Eriş başkan ile güzel diyaloğumuz 1994'te başlar. Onunla yarışa girmiştirk. O zaman bana nasip olmuştu. Fakat diyaloğumuz Türkiye'ye örnek olmuştur. 2019'daki seçimde de aynı şekilde oldu. Ödemiş'te meltem rüzgarları esiyor diye gazetelere haber olmuştu. Neyi paylaşamıyoruz? Seçimlerin üzerinden 2 buçuk yıl geçti. Siyaset yapmıyorum, yapmam da... Yanlış gördüğüm bir şey olursa basında eleştiri yapmam. Yüzüne karşı söyleyebilirim Mehmet Başkan'ın. Oğlum da DEVA Partisi'ni, Ali Babacan'ı tercih etmiş. Ona da saygı duyarım. Onlar gelir benim görüşlerimden faydalanmak isterlerse ki onu da söylediler, benim kapım herkese açık. Bu memleket için hayırlı bir şey yapmak isteyen herkesin yanındayım. Oğlumun orada olması benim için sıkıntı değildir. Yeter ki memleket için çalışsınlar" ifadelerini kullandı.

LİSTEDE KİMLER VAR?
Karakaş'ın asil yönetim listesinde; Davut Hanoğlu, Berna Akar, Mehmet Dağlı, Önder Kadıoğlu, Ahmet Durmaz, Caner Göncü, Nimet Dağlı, Ercan Bezmez, Mustafa Yıldız, Durmuş Varlıklı, Mustafa Nazım Mavioğlu, Can Doğan, Elvan Yay ve Ayhan Candaş yer aldı.
Yedek yönetim listesi ise şu isimlerden oluştu: Abdullah Tosun, Sevim Erol, Nazif Turan, Adnan Akın, Hurşit Akkuzu, İbrahim Avcı, Mehmet Genç. 

 
Bayram öncesi bilet fiyatları yükseldi
 
Kanal İstanbul için ilk temel bugün atılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den çifte salvo: Dağ'ın hedefinde CHP Lideri, Sürekli'nin hedefinde Soyer!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kente ...
Erdoğan'dan seçim mesajı: Gençleri ikna edeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da toplu açılış törenine katıldı. ...
CHP Lideri İzmir'de gençlere seslendi ve ekledi: Demokrasi gelmeden yorulmak bize haram!
Olası bir seçimde sandığa gidecek ilk genç seçmenlere seslenen CHP Lideri ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir'de depremzedelerle buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan ...
Ankara'dan AB liderlerinin kararına tepki
Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, ...
CHP'de sürpriz istifa: TİP'e katılıyor!
CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, partisinden istifa ...
 
Günaydın'dan Soyer'e salvo, Tekin'e çağrı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Torbalı genelinde gerçekleştirdiği kazı ...
"Devletin kapısını yurttaşın yüzüne kapattılar"
CHP İzmir Milletvekili Sındır, "Yılbaşından bugüne 40 bin esnaf kepenk ...
Ve Askeri Ceza Kanunu teklifi yasalaştı
Askeri Ceza Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi Meclis Genel Kurulu'nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri