POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
24 Temmuz 2020 Cuma - 08:32

Bakan Selçuk detayları verdi: 3 gün okulda 3 gün evde!

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitim modeline pandeminin seyrine göre Bilim Kurulu’nun tavsiyesiyle karar verileceğini söyledi. Selçuk, üzerinde çalışılan ‘hibrit eğitim’le ilgili de detay verdi.

Bakan Selçuk detayları verdi: 3 gün okulda 3 gün evde!

Koronavirüs salgını nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan eğitim sisteminin yeni dönemde nasıl yapılacağı konusunda brifing verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtladı. Bakan, temel dersler için düşündükleri farklı sistemlerden ders saatlerinin azaltılmasına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Edinilen bilgiye göre Bakan Selçuk brifinginde daha çok, uzaktan eğitimin (EBA) nasıl işlediği ve yapılacak yenilikler üzerinde durdu. Dezavantajlı grupların EBA’yı ve uzaktan eğitimi kullanabilmesini sağlamaya dönük çalışmalar yapıldığını belirten Selçuk, öğretmenlerin eğitime alınacağını anlattı.

OKULLAR AÇILACAK MI?
Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre Milli Eğitim Bakanı, okulların açılıp açılmayacağı, açılırsa nasıl olacağı gibi konularda pandeminin seyrine göre Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda karar vereceklerini söyledi. Selçuk, “Vaka sayısı kaç olursa açacaksınız?” sorusuna, “Bizim için bir rakam yok. Bilim Kurulu’nun tavsiyesine uyacağız. Ama her türlü ihtimale karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Birkaç senaryo üzerinde duruyoruz” dedi. Bakan Selçuk’un brifingde verdiği bilgiler özetle şöyle:

TEMEL DERSLER YÜZ YÜZE
“Daha önce açıkladığımız hibrit modele göre, yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada verilecek. Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülecek. Ders saatlerinin 20 saat olması üzerinde duruluyor. Matematik, Türkçe, Fen gibi temel dersler okulda, yüz yüze verilecek. Coğrafya, beden eğitimi, tarih, hayat bilgisi, sanat gibi dersler ise uzaktan eğitim olacak. Sınıflar ikiye bölünecek. Bir grup pazartesi, çarşamba, cuma bir diğer grup ise salı, perşembe, cumartesi günleri okula gidecek.”

DERS SAATLERİ KISALACAK
Seyreltilmiş eğitim modeline göre, okulda verilen temel derslerin saatlerinin de düşürülmesi planlanıyor. Örneğin, matematik haftalık 6 saat ise 4 saati okulda, 2 saati de EBA üzerinden verilecek. 40 dakika olan ders saatlerinin de 30 dakikaya çekilmesi, sınıfta kalma süresinin azaltılması üzerinde de çalışıldığı öğrenildi.

TÜM ÇOCUKLARIN YARARLANMASI İÇİN
Bakan Selçuk, okulların açılmaması durumunda uzaktan eğitime devam edileceğini de söyledi: “Bunun için gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Bu konuda bir tecrübemiz oluştu. EBA’ya eklenecek ve çıkarılacaklar, derslerin nasıl verileceğine ilişkin yeniliklere çalışılıyor. Aynı zamanda internet ve EBA’ya ulaşımda zorlananlar, kendisine ait bir odası olmayan çocukların buradan nasıl yararlanabileceğine de bakıyoruz.” 

ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI
Edinilen bilgiye göre, eğitimin seyreltilmesi ve ortaya çıkacak derslik ihtiyacının giderilmesiyle ilgili çalışmalar da yürütülüyor. Yetkililer, her yıl ortaokuldan liseye 1 milyon 200 bin kadar öğrenci geçtiğini, okula başlama yaşının 60 aya çekilmesi ile okula başlayan çocukların bu yıl liseye geçtiğini aktardılar. Bu nedenle, öğrenci sayısı 1 milyon 700 bine kadar çıkacak.

BOŞ İMAM HATİPLER FORMÜLÜ
Atıl okul binalarının yanı sıra kamuya ait binalar, halk evleri ve öğrenci sayısı çok düşük olan fakülte binalarının da okul olarak kullanılması düşünülüyor. Türkiye genelinde imam hatiplerde 300 bin kişilik boşluk bulunduğu, okul ihtiyacının giderilmesi için bunların bir bölümünün kullanılmasının da planlandığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuyu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğü, “Bunlar milletin serveti. Tabii kullanabilirsiniz” yanıtı aldığı dile getirildi. Birkaç imam hatip okulunu aynı binada toplayıp, boşalan binaların ilk, orta ve liseye dönüştürülmesi planlanıyor. (Hürriyet)

 
İşsizlik Sigortası Kanunu Meclis'ten geçti
 
İzmir'deki o fayda tehlike çanları çalıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlker 24 Temmuz 2020 Cuma 11:22

Kapatın gitsin...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süper Loto'da talih kuşu Urla'ya kondu
Süper Loto ve Para Loto oyunlarının çekilişleri yapıldı. Süper Loto'da ...
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'ın acı günü
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın babası emekli öğretmen Cemal Tugay hayatını kaybetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camii'nde inceleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, yarın kılınacak cuma namazıyla ...
 
Pınar Gültekin'in katili tek kişilik hücrede
Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i vahşice öldüren bar işletmecisi ...
Eylem'i özel ekip buldu: 100'den fazla kamera kaydı izlendi
Menemen ilçesindeki evinden, annesinin yaşadığı Manisa'ya gitmek için ...
İnciraltı toprak sahiplerinden Cumhurbaşkanı'na çağrı
İnciraltı’nın planlanması konusunda yıllardır verilen sözlerin tutulmadığını ...
 
Seyir halinde önce çakmak alıp, ardından içki şişesi tokuşturdu!
Konak ilçesinde, seyir halindeki hafif ticari araçtaki kişinin önce bir ...
İzmir'de sokak ortasında kanlı kavga!
Karşıyaka ilçesinde, Aykut Çelik(25) sokakta tartıştığı kişi tarafından ...
16 yaşındaki kayıp Eylem'den iyi haber
İzmir’de kuaförlük yapan ve Manisa’da yaşayan annesinin yanına gitmek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri