POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
12 Mart 2018 Pazartesi - 20:33

Büyükşehir Meclisi'nde katı atık deposu ve İZBAN tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Meclis, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2030 yılına kadar olan süreci kapsayan 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planları'na gelen 164 itirazı değerlendirdi. Mecliste ayrıca, Kiraz'a yapılacak olan atık depolama alanı ve AK Partili Doğan'ın İZBAN için getirdiği öneri de tartışma yarattı.

Büyükşehir Meclisi nde katı atık deposu ve İZBAN tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı toplantı, Başkanvekili Sırrı Aydoğan Başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sırrı Aydoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Aydoğan, “Dünyanın neresine giderseniz gidin kadınlar daha fedakar, üretkendir.  Nereye giderseniz gidin hiçbir ülkenin kadını Türk kadını ile mukayese edilemez. Tüm savaşlarda, sıkışık zamanlarda milletin hem sosyal hem de ekonomik yapını sırtladı.  Bakmayın son zamanlarda bir takım olumsuzluklar yaşanıyor. Ama Türk halkı her zaman kadınlara saygılı oldu. Olumsuz örneklerle yola çıkmamak lazım. Türkiye bir istiklal savaşı yaşadı ve büyük çoğunluk kadınların omuzlarındaydıö dedi.

“KİRAZ'A BU TESİSİ İSTEMİYORUZ"
Ödemiş'ten ara transfer alanına gelen evsel nitelikteki atıkların, 31 Temmuz'dan itibaren 14 ay süreyle Kiraz'da kurulan depolama alanına nakli ile ilgili başkanlıktan gelen önerge, AK Partili üyelerin tepkisini çekti. Meclis Üyesi Özcan Kaymak önergeye karşı çıktı. Atıkların depolanacağı alana yakın bir bölgede hastane ve okul olduğunu belirten Kaymak, bu maddenin bir kez daha görüşülmesini istedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da, depolama alanının yer tespitinin yanlış olduğunu belirtti. Tesisin burada faaliyete geçmesi halinde bölgenin yüzyıllar boyunca çöpün etkisinden kurtulamayacağını savunan Doğan, önergenin geri çekilmesini istedi.  



“GEÇİCİ DEPOLAMA ALANI"
Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise AK Parti cephesinden gelen eleştirileri değerlendirdi. Projenin bittiğini ve yakında ihalenin yapılacağını açıklayan Aydoğan, buranın geçici bir depolama alanı olacağının altını çizdi. Aydoğan, atıkları Ödemiş Belediyesi'nin işini görmek için buraya taşıdıklarını ifade etti. Ancak açıklamalar AK Partili meclis üyelerini ikna etmedi. Önerge, AK Partili meclis üyelerinin ret oylarına karşın CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.



AK PARTİ'DEN İTİRAZ GELDİ
Oturumun bir diğer tartışmalı maddesi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve kentin 2030 yılına kadar olan 10-15 yıllık süreci kapsayan  1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planları'nın gelen 164 itiraz oldu.  Belediyenin, 3 bölgede 13 ilçe ve 428 kırsal yerleşmeyi içine alan yeni Nazım Planı; konut, sanayi, tarım, turizm ve ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanım kararlarının bir oturumda oylanıyor olmasına karşı çıkan AK Parti Meclis Üyesi Ali Kökoğuz,  çok sayıda maddenin olmasını ve bunların kısa sürede oylanmasını eleştirdi. Komisyonlardan bilgi alamadıklarını  savunan Kökoğuz, kentin 50 yılını etkileyecek planların bu kadar kısa sürede oylanmamasını istedi.   Bunun üzerine Aydoğan, “Gelmediniz kardeşim, kaçtınızö cevabını verdi. Tartışmanın ardından ilgili maddeler, AK Parti'nin ret oylarına karşın, oy çokluğu ile meclisten geçti.



DOĞAN'DAN İZBAN ÖNERİSİ
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İZBAN'ın yeni sistemi olan 'Artı parayı' eleştirdi. Yeni sistemin vatandaşı mağdur ettiğini söyleyen Doğan, bunun yerine otoyollarda uygulanan ücret toplama sisteminin getirilmesi önerisinde bulundu. Doğan, “15 Şubat'tan itibaren İZBAN'da başlayan 'Artı Para' uygulaması kentte birçok vatandaşın mağduriyetine yol açtı. Bunun yerine otoyol gişelerinde uygulanan ücret toplama sistemine geçilmesine öneriyoruz. Günde 1 milyonu aşkın İzmirlinin kullandığı İZBAN'daki bu sistem sıkıntılar getirdi. Bu durum açıkça parası olmayan binmesin demektir. Bu durum ne yazık ki kamu hizmetlerinin niteliğine aykırıdır. Sizlere Kocaoğlu'nu, 'Halkın istemediği hiçbir şey olmaz' sözünü hatırlatmak istiyoruz. Gelin bu yanlış uygulamadan vazgeçin. Halkın karşı çıkmasına rağmen zorla dayatılan sistemin yerine daha uygulanılır bir uygulamayı hayat geçirelimö diye konuştu.  Doğan'ın eleştirilerine yanıt veren Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “İZBAN bir kamu kuruluşudur, ortağı kim olursa olsun eleştirilir. Basında çıkan haberler ve tüm bu öneriler İZBAN Yönetim Kurulu tarafından değerlendiriliyorö dedi.

CHP Grup Başkanvekili Bülent Çetinkaya söz aldı. Çetinkaya, konuşmasında şunları söyledi: “İZBAN şirketi benim bildiğim kadarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)  otaklığındadır. Genel müdürü de devlet demiryollarının atadığı kişidir. Bu yönetim kurulunda Devlet Demiryolları kısmı buna itiraz etmiş midir,  etmemiş midir? Zarar ediyoruz diyerek zam yapılmasını istemiş midir istememiş midir? Bu uygulamanın İstanbul'da da yapıldığını biliyoruzö diye konuştu. (DHA)

 
İzmir'de korkutan deprem!
 
Altınordu Es-Es'i devirdi, gözü zirveye dikti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş rotasyon: Başkan Kocaoğlu o ismi görevden aldı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel'i görevden aldı.
Başkan Uğurlu'dan 12 Mart mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün ...
KARGEM’le geleceğe hazırlanıyorlar!
Karşıyakalı çocuk ve gençlere eğitim desteği sağlayan Karşıyaka Belediyesi ...
 
Konak'ta 'can dostu' kampanya!
Konak Belediyesi evinde kedi veya köpek besleyen hayvan sahiplerinin yaptırması ...
Büyükşehir'in 'Yarımada planları'na itiraz yağdı!
Büyükşehir’in 2030 vizyonuyla hazırladığı, Yarımada bölgesi için önemli ...
Bornova Belediyesi’nden eğitime tam destek
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) liseye hazırlık ...
 
Balçova'da kadınlara özel perde!
Balçova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü nedeniyle ilçedeki ...
Urla'da büyük heyecan ödül töreniyle sona erdi
İki gün süren Türkiye Oryantiring Şampiyonası Urla Klazomenai 4. Kademe ...
Bayraklı'da kültür merkezi ve cemevinde son viraj!
Bayraklı Belediyesi ilçedeki kültür merkezi ve cemevi projelerinde sayıyı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri