POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
30 Temmuz 2022 Cumartesi - 10:37

Büyükşehir'in projelerine ödül yağmuru!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve dirençli bir kent hedefiyle hayata geçirdiği projelere ödül yağdı. İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nin ve 10 Ekim Anıtı ve Anma Yeri’nin projeleri Arkitera 2021, Peynircioğlu Ekolojik Koridor Projesi ve Hatay EXPO’daki “İzmir Bahçesi” tanıtım standı ise 2022 Dünya Yeşil Şehir Ödüllerini kazandı.

Büyükşehir in projelerine ödül yağmuru!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in afetlere karşı dirençli bir kent yaratma hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği projeler ödül almaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi, Peynircioğlu Deresi Ekolojik Koridor, 10 Ekim Anıtı ve Anma Yeri projeleri ile Hatay EXPO’da yer alan  “İzmir Bahçesi” tanıtım standı ile 5 ödül birden aldı.  

İki projeye Arkitera Ödülü
Kamusal sorumlulukları göz önüne alarak nitelikli mimari üretimi destekleyen işverenleri onurlandırmak amacıyla bu yıl on üçüncü kez verilen Arkitera İşveren Ödülü 2021’nin sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediyesi ödülü iklim değişikliği nedeniyle olası kuraklığa karşı toplumu bilgilendirmek ve tarımda doğru yöntemleri uygulamalı olarak anlatmak amacıyla hizmete aldığı İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi ile kazandı. Merkezin projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı hazırlamıştı.

Projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Hayat Çemberi” adlı 10 Ekim Anıtı ve Anma Yeri de Arkitera Mimarlık Merkezi seçici kurulu tarafından “Teşvik Ödülü” ne layık görüldü. Ödülleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Vahyettin Akyol ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Erhan Önen İstanbul’da düzenlenen törenle aldı. Anıt 10 Ekim 2015'te Ankara Garı’nın önünde katledilen 103 yurttaşın anısını yaşatmak için yapılmıştı.

Peynircioğlu Ekolojik Koridor Projesi’ne ikinci ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin küresel iklim kriziyle mücadele kapsamında Mavişehir’deki Peynircioğlu Deresi’nin kıyı kesimiyle Halk Park ve devamındaki güzergah üzerinde oluşturduğu Peynircioğlu Ekolojik Koridor Projesi, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) düzenlediği Dünya Yeşil Şehir Ödülleri 2022’de en iyi 3 proje arasına girdi. Diğer ödül kazanan şehirler ise Avustralya’dan Melbourne ile Meksika’dan Meksiko şehri oldu.
Ödül töreni Ekim ayında Kore’de yapılacak.

Avrupa Birliği’nin “HORIZON 2020” programı kapsamında 2,3 milyon euroluk hibeli “Urban Green Up-Doğa Esaslı Çözümler” projesinin bir uygulaması olan proje kapsamında geçirimsiz yüzey kullanılmadan doğa dostu uygulamalarla derede hem taşkın kontrolü sağlanmış hem de dere çevresinde yeni yeşil alan oluşturulmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Hatay EXPO’nun İzmir Bahçesi’ne iki ödül  
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla Türkiye’ye öncü olan tarım vizyonu Hatay’da düzenlenen EXPO 2021’de tanıtıldı.  "Medeniyetler Bahçesi" ana temasıyla hazırlanan, kendine özgü tasarımı ve mitolojik esintileriyle dikkat çeken İzmir Bahçesi,  Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) düzenlediği Dünya Yeşil Şehir Ödülleri 2022’de “Tarihi Miras ve Tarımsal Kimlik” ve “Yenilikçi Bahçe” kategorilerinde toplam iki ödül aldı.

 
Sinemada İzmir ekolü!
 
Seferihisar'da bir 'iyilik' projesi daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinemada İzmir ekolü!
İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı dolu dolu bir programla sona erdi. ...
Bornova'da 'Tercihlerine Dikkat Et' etkinliği
Bornova Belediyesi, zorlu YKS sürecinden sonra üniversite tercih aşamasına ...
Kursiyer çocuklara sanat gezisi
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları kapsamında resim ...
 
İzmir, Buca Gölet'te ferahlıyor!
Ege Bölgesi’nin en gözde eğlence ve dinlence merkezlerinden biri olan ...
Karabağlar'da asfaltlama mesaisi son hız
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfaltlama çalışmalarına ...
Karşıyaka'nın efsanesi mezarı başında anıldı
Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımının efsane isimlerinden Kore Gazisi ...
 
Bergama'da diş merkezi için tam gaz mesai!
Eski hastane alanında yapımına başlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı ...
Çiğli'de konteyner harekatı!
Çiğli Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek, hizmet kalitesini artırmak ...
Buca'da trafik sorununa otopark neşteri!
Türkiye'nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Buca’da trafik sorununu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri