POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
23 Nisan 2024 Salı - 14:35

CHP İzmir'den 23 Nisan töreni: Aslanoğlu ve Tugay ne mesaj verdi?

CHP İzmir’in 23 Nisan töreninde İl Başkan Aslanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay önemli mesajlar verdi. Aslanoğlu törende İzmir Valisi Elban’a yeniden teşekkür ederken, “Milli bayramları kutlamayan devletten sıkılmıştık” ifadelerini kullandı ayrıca partisinin 31 Mart’taki yerel seçim zaferine değindi ve hizmet vurgusu yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ise konuşmasında iktidar mesajları verirken CHP İzmir örgütüne seslendi, " Bir daha ki bayramlarda buraya sığmayalım” dedi.

CHP İzmir den 23 Nisan töreni: Aslanoğlu ve Tugay ne mesaj verdi?

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 104. açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni için Konak Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.

Törene ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski ve mevcut milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GÜZEL İZMİR’İM BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Törendeki konuşmasında önemli mesajlar veren İl Başkanı Aslanoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin kazandığı başarıyı vurguladı,  23 Nisan’ı kutlayan İzmir İl Başkanı, İzmir Valisi Süleyman Elban’a yaptığı kutlama çağrısı nedeniyle bir kez daha teşekkür etti ve, “Milli bayramları kutlamayan devletten sıkılmıştık” dedi.

Aslanoğlu şu ifadeleri kullandı;

Milli İradenin ülke yönetimine yansımasının 104. yılında, bizlere bu emaneti ve gururu miras bırakan, Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurundayız. Büyük Liderimizin Aziz hatırası önünde saygıyla eğilirken, başta çocuklarımız olmak üzere, tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bu Bayram gelecek güzel günlerin habercisi olsun. Zor günlerden çıkışımızın ışığı ve yeniden umudun yeşerdiği bu baharda, aydınlık güneşimiz olsun. Güzel İzmir’im Bayramımız kutlu olsun.

“ULUSAL EGEMENLİK ULUSUN NAMUSU, ŞEREFİDİR”

Bugün, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin milletin iradesine teslim edildiği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde Milli Mücadelede gösterdiği azim ve kararlılık, bugünkü mücadelemizin daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır. Ulusal egemenlik, ulusun namusu ve şerefidir. 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, kurulma aşamasında olan genç cumhuriyetimizin demokrasiyle tanışması ve demokrasiye geçişin ilk adımıdır.

“KARA BULUTLAR MECLİSİMİZİN KURULMASIYLA DAĞILMAYA BAŞLADI”

Milletimizin üzerindeki kara bulutlar, Gazi Meclisimizin kurulmasıyla dağılmaya başlamıştır. Ateşkes antlaşması adı altında, işgale direnmeyen zamanın saray hükümetine ve İzmir’in işgaline ses çıkaramayan iş birlikçilere karşı, milletin sesi ve direnişin simgesidir Türkiye Büyük Millet Meclisi. Amasya Genelgesi ve Erzurum Kongresiyle ete kemiğe bürünmeye başlayan birinci meclis, nihayetinde 23 Nisan 1920’de “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ve “Manda ve Himaye Kabul Edilemez” şiarlarıyla açılmıştır. İşte bu kuruluş ilkeleri, bizlere önce milli mücadeleyi kazandırmış, bu zafer sonrasında cumhuriyet ile taçlandırılarak tam bağımsızlık ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920’den sonra bu millet karanlık ve makus tarihini yenmiş, aydınlık ve güçlü bir Türkiye doğmuştur. O günkü kararlılık ve azim, bugünkü güçlü cumhuriyetimizin temel taşıdır.

“HER KALKIŞMADA CUMHURİYET DÜŞMANLARINI TARİHİN KARANLIK SAYFALARINA GÖMMÜŞTÜR”

Elbette o tarihten sonra da karşı devrimciler, işbirlikçiler, demokrasi ve cumhuriyet düşmanı olan gericiler ortaya çıkmıştır. Ama bu millet bu vatanda yeniden acılara, ihanetlere izin vermemiştir. Her gelen yeni cumhuriyet nesli, emaneti teslim aldığı bir önceki nesilden daha da yukarıya taşımıştır cumhuriyetin ışığını. Ve her kalkışmada, cumhuriyet düşmanlarını tarihin karanlık sayfalarına gömmüştür.

Bizler 31 Mart’tan sonra, güneşli günleri müjdeleyen, bayram coşkumuzu katlayan günlerden geçiyoruz. Cumhuriyetin ilkelerinde birleşen, milletin iradesiyle yükselmekte olan Türkiye ittifakı, çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı yeniden umutlandırmış, yüzleri güldürmüştür. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk yerel seçimlerinde milletin iradesinin tecelli bulmasıyla yüzyılın değişimini vaat eden bir geleceğe adım atılmıştır. Yüzyılın değişimi, çocuklarımızdır. Yüzyılın değişimi, kadınlarımızdır. Yüzyılın değişimi, eşitlik, adalet ve hizmettir. Yüzyılı değiştirecek olan sizsiniz… Yüzyılın değişimini yapmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi’ni, milli irade Türkiye’nin 1. Partisi yapmıştır.

“MİLLETİMİZ BİZLERİ ÇALIŞIRKEN GÖRECEK”

Milletimiz, bize verdiği bu payenin karşısında bizleri asla şımarık kibir abideleri olarak görmeyecektir. Birileri gibi kibre düşmeyeceğiz. Şuna emin olunuz ki, Milletimiz bizleri, 23 Nisan’ı, bizlere bırakanların kararlığı ve çalışkanlığı içinde, hizmet aşkıyla çalışırken görecek. Çocuklarımızın geleceğini özlü sözlerle değil, hizmet ederek ve üreterek kuracağız. Bunun için, Kadınlar ve gençlerle kurduğumuz bir hizmet ordumuz var. İzmir’de bu hizmet ordusunun neferi olan belediye başkanlarımız, verilen her oyun hakkını, cumhuriyete olan borçlarını, çocuklarımızı gülümsetecek hizmetlere imza atarak ödeyecekler. Bu hizmetler hiç kimseyi ayırt etmeksizin, 23 Nisan’ın ruhuna uygun bir biçimde herkese eşit olarak yayılacak. Bu bayramlar milli birliğimizi güçlendirerek en büyük görevimiz olmalı. Çünkü artık ayrışmaktan, bölünmekten, etiketlenmekten ve hamasetten yorulduk.

“VALİ ELBAN’A ÖZEL TEŞEKKÜR”

İzmir’de 23 Nisan’ı hep beraber kutlamamız için çağrı yapan, tüm İzmirlileri meydana davet eden İzmir Valimiz Sayın Süleyman Elban’a da teşekkür ediyorum. Milli bayramları kutlamayan devletten de sıkılmıştık. Milli Bayramlarda çelenk koymaya bile müsaade etmeyen, kendini devlet sanan bürokratlardan sıkılmıştık. Devletin Valilerinden siyasetten uzak, birleştiren mesajlar duymak hepimizin özlediği bir tavır. İzmir Valimizi bu birleştiren tavrı sebebiyle, sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. AKP’nin valilerini, devlet valisi gibi görmemizi sağlayacak milletten yana tavırlara davet ediyorum. Herkes bilsin ki Devlet, millete hizmet için vardır. Bizler bu millete hizmet etmek için canla başla çalışacağız. Kendini devlet sanan bürokratlarda milletin sesini iyi dinlemeli.

ÇOCUKLARA SESLENDİ

Sevgili çocuklar, Bugünü doya doya kutlayın, şarkılar söyleyin, kahkahalar atın, dans edin ve eğlenin. Bu bayram en çok sizin hakkınız. Sizlere söz veriyoruz, bu bayramları kutlamanız için verilen mücadeleleri, yaşanan zorlukları ve acıları sizlere yaşatmayacağız. Emaneti sizlere daha güçlü ve daha derine kök salmış şekilde teslim edeceğiz. Bugün Ata’nın huzuruna gelerek emanete sahip çıkan, İzmir’in cesur ve cumhuriyet sevdalı insanları. Asıl şimdi başlıyoruz! Çocuklarımız için, milletimiz için, memleketimiz için mücadeleye, çalışmaya ve büyük hizmetler yapmaya, şimdi başlıyoruz. Bize bu yolu çizen, mücadeleyi devreden, Çocuklarımıza bu bayramı armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyorum. Çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, halkımıza birlik içinde kutlayacağı nice 23 Nisan’lar diliyorum. Bayramımız kutlu olsun İzmir, Bayramımız Kutlu Olsun Türkiye.

TUGAY İKTİDAR MESAJLARI VERDİ, ÖRGÜTE SESLENDİ!

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise Gezi Davası mahkumları ve onların çocuklarına vurgu yaparken partisinin örgütüne, “Bu alan hınca hınç dolmalı, nerede haksızlık varsa karşısında olmalıyız. Buralar sadece yapmış olmak için yaptığımız resmi törenler olmamalı. Bir daha ki bayramlarda buraya sığmayalım” diye seslendi.

Tugay, “Buraya çıkarken dedim ki biraz daha yoldaş yoldaşa bir konuşma yap Cemil dedim. Bugün bayram. Bugün belki bazı görevlerimizi birbirimize hatırlatma günü diye düşünüyorum. 31 Mart’taki seçim partimiz adına son yıllarda özlediğimiz başarıyı getiren seçim olduğu için hepimizi gururlandırdı. CHP örgütünü her birini yürekten selamlıyorum. 104 yıl önce ulusumuza egemenlik hakkını vermek adına atılan ilk adımdı… O günden bugüne bir demokrasi ağacı diktik. Son seçimden sonra şunu düşündüm insanlarımızın arasında gezerken onların gözündeki umudu bizden beklediği geleceğe dair güzel günleri gözlerinde görürken, biz artık CHP olarak daha fazla çocuğuz daha fazla genciz, daha fazla işçiyiz. Yani biz artık çok daha çokuz ama bunlar elbette ki mutluluk duyuyoruz. Biz CHP’yiz bu ülkede kimsesizlerin olmak üzere kurulmuş olan cumhuriyetin bekçileriyiz. Bugün barınma hakkı olmayan, evi yuvası olmayan çocuğumuz var mı, şu anda karnı aç olan çocuğumuz var mı? Biz bayram kutluyorken bir tamirhanede kirli elleriyle arabayı tamir etmeyi çalışan bir çırak çocuğumuz var mı? Almanya’da 18 yaşın atında çalışmak yasak. Biz bunu konuşabiliyor muyuz? Burnumuzun dibinde Yamanlar’da köylerindeki okullar kapatıldığı için başka yerlere gidecek araç arıyorlar. Tarikatların pençesinde olan kaç çocuk olduğunu biliyor muyuz? Sadece bir tek ismi hatırlayacağım Gezi Davası’nda mahkum olan Tayfun Kahraman. Nasıl küçücük kızının boynuna sarıldığını hatırlıyorsunuz değil mi? Bugün o çocuğun da bayramı. Biz CHP’yiz nerede yanlış varsa karşısında olacağız. Sizden çok şey bekliyoruz diyorlar.  İktidar olmak için sizden çok şey bekliyoruz diyorlar. Beni büyükşehir belediye başkanı yaptınız. Görevimi yerine getireceğim. Bugün örgütüme seslenmek istiyorum; Bu alan hınca hınç dolmalı, nerede haksızlık varsa karşısında olmalıyız. Buralar sadece yapmış olmak için yaptığımız resmi törenler olmamalı. Bir daha ki bayramlarda buraya sığmayalım. Herkesi kolundan tutun ve getirin. Atatürk’ün partisi neymiş görsün 86 milyonluk bu ülke. Ben o ruha inanıyorum. O ruh yerel seçimleri kazandırdı. O ruh CHP’yi iktidar yapacak. Tertemiz olmalıyız. Lekesiz olmalıyız. En çok çalışan olmalıyız. Tayfun Kahraman’a ve Gezi mahkumlarına ve çocuklarına selam olsun. Onları cezaevinden çıkardığımız güne kadar bu mücadele bitmeyecek “ dedi.

 
Bornova'da küçük başkandan Filistin mesajı
 
Tugay'dan kritik 'genel sekreter' açıklaması ve İZSU'da flaş ayrılık kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Nalbantoğlu 'mali müşavirleri canından bezdirdiniz' dedi, hükümete seslendi!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, serbest muhasebeci mali müşavirler ...
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak dönüşü soruları yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak ile ...
Tugay: 'Saray rejimi' kısa bir parantez olarak kalacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay BirGün Gazetesi için bir ...
 
MHP’nin yeni parti programında laiklik vurgusu!
MHP'nin yeni parti programında, “laiklik, milli birlik ve bütünlük ile ...
CHP'li Yücel: Bazı belediyeler giderayak talan edilmiş
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Kazandığımız ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan Vali Elban'ın 'meydanlara davet' çağrısına destek!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmirlileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Bahçeli'den DEM Parti'ye kapatma davası çıkışı!
DEM Parti hakkında kapatma davası açılmasını isteyen Bahçeli, “DEM Parti ...
Dervişoğlu'ndan 'emanetçi başkan mı olacaksınız?' sorusuna yanıt!
İYİ Parti'de olağanüstü kurultaya geri sayım sürüyor. 27 Nisan'da gerçekleştirilecek ...
Saygılı’dan 23 Nisan sözleri: Atatürk’ün mesajını iyi kavramak gerekiyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri