POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
23 Nisan 2024 Salı - 14:58

Tugay'dan kritik 'genel sekreter' açıklaması ve İZSU'da flaş ayrılık kararı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tugay, Aykut Erdoğdu'nun genel sekreter olacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine "Aykut Erdoğdu genel sekreterlik görevine gelmeyecek. Genel sekreterlik konusunda benim şu an bir arayışım yok. Mevcut genel sekreterimiz devam edecek" dedi. Öte yandan Tugay, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile yola devam etmeme kararı aldı ve bu durum Köseoğlu’na bildirildi. 

Tugay dan kritik  genel sekreter  açıklaması ve İZSU da flaş ayrılık kararı!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Özgür Özel ve Genel Merkez’in isteği ile Genel Sekreter yapılmak istendiği iddialarına dair soruyu yanıtladı.

Tugay geçtiğimiz günlerde CHP’li belediye başkanlarının gerçekleştirdiği Anıtkabir ziyaretinde Genel Başkan Özgür Özel ile çok uzak konumda yer alması ve bir araya gelememeleri ile ilgili de konuştu.

Tugay, Aykut Erdoğdu’nun genel sekreterlik görevine geleceği iddiaları ile ilgili net mesaj verirken, Anıtkabir’deki fotoğraf tartışmasına ilişkin yanıtında Özel ile aralarında bir sorun olmadığını kaydetti. Tugay Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in görevi bırakmadan çok sayıda işe alım yaptığının öne sürülmesine dair de açıklamada bulundu.

“ERDOĞDU GENEL SEKRETER OLMAYACAK”

Tugay Erdoğdu ile ilgili soruya verdiği yanıtta, “Bu konuyu şaşkınlıkla izliyorum. Gerçek içerikle alakasız bir sürü şey yazılıp çiziliyor. Biz buluttan nem kapar gibi bazı ipuçları peşinde koşmaya çalışanlar var. İşin aslı şu. Aykut Erdoğdu bizim çok değerli milletvekillerimizden. Ekonomi ve iktisat konusunda önemli birikimleri olan partimizin kıymetlilerinden biridir. Acaba böyle bir seçenek olabilir mi diye genel merkezimizin bunu dile getirmesiyle, bizim de arkadaşlarımızla bunu değerlendirmemizle birlikte genel sekreterlik için değerlendirme sürecimiz oldu. Ama bu gerilim içinde yaşanan bir süreç olmadı. Nihayetinde İzmir’de genel sekreterlik yapacak kişinin kim olacağına önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ardından da İzmir halkı karar verecektir” diyerek krize nokta koydu.

Aykut Erdoğdu

YENİ FORMÜLÜ AÇIKLADI!

Tugay açıklamasının devamında şunları kaydetti; Biz şöyle bir değerlendirme yaptık. Genel sekreterlik makamından daha farklı Ege Bölgesi’nin illerinin tamamında koordinasyon sağlayacak bir planlama ajansı yapısı kurulacak ve değerli vekilimiz Aykut Erdoğdu da orada görev alacak. Aykut Erdoğdu genel sekreterlik görevine gelmeyecek. Bu kesin. Bu konuda genel başkanımız kendisi nihai kararı verdi. Ben de ona fikirlerimi anlatarak uzlaşma noktasına geldik. Başka bir yapıyla beraber hem İzmir’e hem de Ege Bölgesi’ndeki diğer illere hizmet edecek yapıda görev yapacak.

“GENEL SEKRETER ARAYIŞIM YOK”

Genel sekreterlik konusunda benim şu an bir arayışım yok. Mevcut genel sekreterimiz Barış Karcı ile devam edeceğiz. İdari yapıda değişiklik yapma hakkımız her zaman saklıdır ve mümkündür. Önce belediyede çalışan arkadaşlarımızın performanslarını objektif bir şekilde değerlendirerek göreve devam edip etmemesiyle ilgi karar verme eğilimindeyim. Bugün pek çok arkadaşımız görevlerinde kalmaya devam ediyorlar. Ama şunu herkes bilmeli. Ben İzmirlilerin hak ettiği en iyi hizmeti üretmek zorundayım bunun için bazı idari kararla alıp atamalar yapabilirim bunu hemen de yapabildim daha sonra da yapabilir bizim amacımız yapabileceğimizin en iyisini yapacak bir yapıyı ortaya koymak. Bu bir süreç işidir. Bir iki haftada olacak bir şey değil biraz zamana ihtiyacı var. Ama herkes emin olsun. İzmir en iyi hizmeti hangi yöneticilerle alacaksa o şekilde olacak.

ÖZGÜR ÖZEL İLE NEDEN YAN YANA GELMEDİ?

Anıtkabir’de gerçekleşen başkanlar buluşmasında Özgür Özel ile yan yana gelmediği şeklinde haberlerle ilgili konuşan Tugay, “Anıtkabir’de çekilen fotoğrafta sen şurada ya da burada duracaksın diye bir planlama yapılmamıştı. Bir belediye başkanımız beni bir şey söylemek için oyaladı. Ben de o anda fotoğrafa girmeye biraz geciktim. Hatta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Başkan da benimle birlikteydi. Ben de araya girip insanları itip kakan biri değilim. Olabildiğince nazik olmaya çalışıyorum. Orada da kimseyi rahatsız etmeden fotoğrafın bir kenarında durmayı ben tercih ettim. Asla bir küslük yok. Genle Başkanımız ile Ankara’da defalarca kez görüştük, ayaküstü sohbet ettik. Ayrılmadan önce de ben bu tür dedikodular çıkmasın diye fotoğraf çekilmek istedim ama başı biraz kalabalıktı. Benim de uçağa yetişmem lazımdı. O yüzden yapamadık. Ama en kısa zamanda gidip Ankara’da hem genel başkanımız ile görüşeceğim. Hem de aramızda da herhangi bir sorun olmadığını ispat edecek şekilde fotoğraf çekileceğiz. Kendisi bu büyük başarının en büyük mimarıdır. Bizler de ona bağlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

SOYER’E DAİR İŞE ALIM İDDİALARINA YANIT!

Tugay, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevi bırakmadan önce çok sayıda işe alım yaptığı yönündeki iddialara verdiği yanıtta, “ Açıkçası son aylarda bir az normalin üzerinde yoğunlukta bir işe alım olmuş. Rakam olarak tam ben de ifade edemem. Bir miktar alımları kesinleşen bir miktar da alınmak üzere işlemleri başlatılmış olan bazı şeyler var. Ben bütün birimlerimize yazı yazdım. Hali hazırda çalışan personelleri ile yeterli personele sahip olup olmadıklarını ilave personele ihtiyacı olup olmadıklarını sordum. Personel fazlası olup olmadığını dair de görüş istedim. Cevaplarını bekliyoruz. Ben işe başlamış insanlarla ilgili bir tasarruf vermiş değilim. Eğer ihtiyacımıza binaen alınmışsa insanlar ve aktif olarak görevdelerse tabi ki sorun yok. İhtiyaç dışı bir durum varsa ya da aktif çalışmıyorlarsa bununla ilgili İzmir halkının belediyenin hakkını koruyacak şekilde bir değerlendirme yapmak ve bazı tasarruflarda bulunmak gerekebilir. Bütün bunların amacı benim görevimi iyi yapmamdır. Belediyenin gereksiz bir personel alımı olması doğru diye düşünülemez böyle bir şey olduysa eğer" diye konuştu. 

İZSU'DA KÖSEOĞLU DÖNEMİ BİTİYOR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile yola devam etmeme kararı aldı ve bu durum Köseoğlu’na bildirildi.  Köseoğlu da görevinden ayrılma kararı aldı. İZSU Genel Müdürlüğü'ne eski Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan'ın getirilmesi bekleniyor.

 

 
CHP İzmir'den 23 Nisan töreni: Aslanoğlu ve Tugay ne mesaj verdi?
 
Terminalde faciadan dönüldü: Otobüs yolcu bekleme alanına çarptı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semra 25 Nisan 2024 Perşembe 13:32

Sayın başkanım sorunlarımızı size nasıl bildireceğiz İzmirli olarak yazıyorum ben emekliyim sosyal medyadan anlamam size ulaşacağınız bir köşeniz olmalı Gaziemir deyim beyazevlerde halk ekmek yok kapanmış bir tek gaziemirde var tek şube çok kalabalık sıcakta bekliyemiyoruz bir kaç şube daha açın beyazevlerede

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 24 Nisan 2024 Çarşamba 08:35

Kurumlara İzmir dışından binlerce insan aldılar, işe personel alımı olacaksa ilk önce İzmir in çocukları Ege nin çocukları alınmalı, İzmir de en az 5 yıldır ikamet etme şartı getirilmeli, Memurundan İşçisine liyakatsız, hak etmeyen, işi bilmeyen kişilerle doldurdular her yeri. Bunları acilen düzeltin Cemil Tugay Başkanım size güveniyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
mutlu.. 23 Nisan 2024 Salı 18:38

izsu kararı için size sonsuz saygılarımı iletiyorum sevgili BAŞKANIM...

Yorumu oyla      0      0  
Cahit 23 Nisan 2024 Salı 17:28

İzmirde su çok pahalı indirim istiyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Konak Mah Şehit Esin Akay Cad Sakini 23 Nisan 2024 Salı 15:49

Cemil Başkanım izmir yanında Barış Karcı ile devam etmek doğru karar. Tebrik ederim. Başarılar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den 23 Nisan töreni: Aslanoğlu ve Tugay ne mesaj verdi?
CHP İzmir’in 23 Nisan töreninde İl Başkan Aslanoğlu ve Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Nalbantoğlu 'mali müşavirleri canından bezdirdiniz' dedi, hükümete seslendi!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, serbest muhasebeci mali müşavirler ...
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak dönüşü soruları yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak ile ...
 
Tugay: 'Saray rejimi' kısa bir parantez olarak kalacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay BirGün Gazetesi için bir ...
MHP’nin yeni parti programında laiklik vurgusu!
MHP'nin yeni parti programında, “laiklik, milli birlik ve bütünlük ile ...
CHP'li Yücel: Bazı belediyeler giderayak talan edilmiş
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Kazandığımız ...
 
CHP'li Aslanoğlu'ndan Vali Elban'ın 'meydanlara davet' çağrısına destek!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmirlileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Bahçeli'den DEM Parti'ye kapatma davası çıkışı!
DEM Parti hakkında kapatma davası açılmasını isteyen Bahçeli, “DEM Parti ...
Dervişoğlu'ndan 'emanetçi başkan mı olacaksınız?' sorusuna yanıt!
İYİ Parti'de olağanüstü kurultaya geri sayım sürüyor. 27 Nisan'da gerçekleştirilecek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri