POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gözler İran'da: Şimdi ne olacak?
Gözler İran'da: Şimdi ne olacak?
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
27 Nisan 2019 Cumartesi - 09:39

CHP Lideri 'büyük' zirvede başkanlara o talimatları verdi... İlçe belediye başkanları da toplanıyor!

Dün CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, liyakat vurgusu yaparak, aile sigortasının hayata geçirilmesi talimatını verdi. Öte yandan 3 Mayıs’ta bütün büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla yeni bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Toplantıya 250 belediye başkanının katılması bekleniyor.

CHP Lideri  büyük  zirvede başkanlara o talimatları verdi... İlçe belediye başkanları da toplanıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 büyükşehir belediye başkanına kırsal kesimlerde CHP’ye karşı olan önyargının kırılması için çalışma yapılması talimatı verirken, “Asla kimseyi ötekileştirmeyin ve ayrıştırmayın. Biz kampanyamızı huzur üzerine, birliktelik üzerine kurduk. Aynı şekilde bunu devam ettireceksiniz” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun belediyelerde liyakate göre hareket edilmesi gerektiğini söylediği de belirtildi.

Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, dün, 31 Mart seçimlerinin ardından ilk kez bir araya geldi. CHP genel başkan yardımcıları Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı ve Faik Öztrak’ın da bulunduğu toplantıda, belediyelerin uygulayacağı politikalar ele alındı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre,  CHP lideri Kılıçdaroğlu toplantıda 11 büyükşehir belediyesine ilişkin beklentilerini dile getirdi. Seçimden önce 31 Mart’a ilişkin açıklanan seçim bildirgesi ve açıklanan temel ilkelerin dikkate alınması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu’nun, 11 büyükşehir belediye başkanına talimatlarını 13 başlık altında sıraladığı öğrenildi.

‘Kendinizi denetlettirin’

Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına, bazı görevlerin çok önemli olduğuna işaret ederek, “Belediyede kadrolarınızı liyakate göre oluşturun” dediği öğrenildi. Bütün belediyelerden şeffaf bir yönetim istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Her zaman hesap verebilir olun. Gerekirse bağımsız denetçilerle kendinizi denetlettirin” dediği belirtildi. Sivil toplum örgütlerinin yönetime katılımının sağlanmasını isteyen Kılıçdaroğlu’nun belediyelerde kır-kent dengesinin de iyi kurulmasını istediği kaydedildi. Özellikle kırsal kesimlerde CHP’ye yönelik önyargının kırılması için büyükşehir belediyeleri tarafından çalışma yapılması talimatı verdiği de öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun, gelecek genel seçimlerde partinin oyunun artırılmasına yönelik çalışmaların ihmal edilmemesini istediği kaydedildi.

‘Aile sigortasını yapın’

Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına her kent için yoksulluk envanteri oluşturulması talimatı verdiği de belirtilerek, “Yoksullara yardımı aile sigortası olarak gerçekleştirin. Halk kart uygulamasını yaygınlaştırın. Yoksulların onurlarını zedelemeden, nakdi olarak yardımda bulunun” dediği öğrenildi.

Deprem kuşağında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün çok önemli olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye çok hızlı ve kötü kentleşti. Kentsel dönüşüme önem verin” diye konuştu. Sosyal aktivitilerin artırılması talimatı da veren Kılıçdaroğlu’nun, siyasi görüşleri ne olursa olsun insanların birbiriyle iletişim kurabileceği alanların yaratılmasını istediğine dikkat çekildi. Belediye başkanlarının şeffaf olmaları gerektiği, belediye yönetiminde adaletli hareket etmeleri ve halkın desteğini aldıkları için “mecliste azınlık olunması gibi” hiçbir mazeretlerinin olmaması gerektiği vurgulandı.

3 Mayıs’ta bütün büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla yeni bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Toplantıya 250 belediye başkanının katılması bekleniyor.

 
Akdeniz'de peş peşe depremler
 
İzmir'de 'Halk Taşıt' uygulaması o tarihte başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 27 Nisan 2019 Cumartesi 16:07

Sayın KK, belediye başkanları liyakata göre davransın. Doğru da peki siz neden parti ve parlemento yapısını kurarken liyakata göre davranmadınız ?

Yorumu oyla      0      0  
İrfan 27 Nisan 2019 Cumartesi 10:07

Eğer belediye kadroları liyakate göre kurulacak da, birçok daire başkanı ve şube müdürünün değişmesi lazım. Hatta danışmanların da... Ama Tunç Bey''de hâlâ tık yok.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşten çıkarılan CHP eski il başkanına, o başkan sahip çıktı!
Bornova Belediyesi’ndeki işinden çıkarılması gündem olan CHP İzmir İl ...
CHP İzmir'den Kılıçdaroğlu'na 'geçmiş olsun' ziyareti!
CHP İzmir İl Örgütü, Ankara'ya giderek CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na şehit ...
CHP'li Beko'dan sert 'kıdem tazminatı' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kıdem tazminatıyla ilgili yapılması ...
 
Başkan Kırgöz'e Vekil Sındır desteği
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ü ziyaret etti.
İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan kurultay çağrılarına tepki: Adama gülerler!
Dervişoğlu, partinin İzmir’deki kurucu üyelerini olağanüstü kurultay çağrısı ...
YSK'nın İstanbul kararı için son 1 hafta!
YSK, İstanbul seçiminde AK Parti ve MHP'nin itirazlarıyla ilgili ilçe ...
 
CHP'de 'büyük' zirve sonrası Soyer açıkladı: Sendika kuruluyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi ...
AK Parti'nin 'tek seçim tek sandık' formülü
31 Mart'ta karşılaşılan sorunlar nedeniyle yeni bir seçim mevzuatı üzerinde ...
CHP’de ‘büyük’ zirve: Soyer Ankara yolcusu!
CHP’de, 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen isimler Cuma günü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri