POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
17 Temmuz 2018 Salı - 17:36

CHP'de Özkan imza veren delege sayısını açıkladı!

Özkan, Muharrem İnce'ye yakın isimlerin olağanüstü kurultay için noter tasdikli imza toplamalarına ilişkin, "Parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay toplamak istemesi normal. Ancak yerel seçimler öncesinde bu tartışmaların yapılması doğru değil. Bizim illerden edindiğimiz bilgiye göre şimdiye kadar 120 delege noter kanalıyla olağanüstü kurultay için imza verdi." dedi.

CHP de Özkan imza veren delege sayısını açıkladı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Muharrem İnce'ye yakın isimlerin olağanüstü kurultay için noter tasdikli imza toplamalarına ilişkin, "Parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay toplamak istemesi normal. Ancak yerel seçimler öncesinde bu tartışmaların yapılması doğru değil. Bizim illerden edindiğimiz bilgiye göre şimdiye kadar 120 delege noter kanalıyla olağanüstü kurultay için imza verdi." dedi.

Özkan, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, olağanüstü kurultay tartışmalarını değerlendirdi.

Muharrem İnce'ye yakın isimlerin olağanüstü kurultay için noter tasdikli imza topladığını anımsatan Özkan, şunları ifade etti:

"Parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay toplamak istemesi normal. Ancak yerel seçimler öncesinde bu tartışmaların yapılması doğru değil. Bizim illerden edindiğimiz bilgiye göre şimdiye kadar 120 delege noter kanalıyla olağanüstü kurultay için imza verdi. Ben kurultayın toplanacağına ihtimal vermiyorum. Yerel seçimlerin ardından olağan süreçte kurultay toplanarak değişime karar verebilir. Bu delegelerimizin takdiridir."

CHP'nin İstanbul'u, Ankara'yı, Balıkesir'i, Antalya'yı ve diğer illeri alacak büyük heyecanla yeniden buluşturulması gerektiğini belirten Özkan, "İktidar oldun varsın, olamadın yoksun" diye bir anlayışı kabul edemeyeceklerini vurguladı.

Özkan, kurucu parti olan CHP'nin herkesin partisi olduğuna işaret ederek, "Hapsederek, adil olmayan seçimler yaparak, tek tek mücadele ederek ele geçiremedikleri partiye bir yeni bakış açısı kazandırmaya çalışıyorlar. Ve dışarıdan sürekli olarak 'acı çekme' kültürü üzerinden mesajlar veriyorlar. Bunlar bizim tabanımızda, yüreğimizde kabul edilebilir şeyler değil." dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun politikaları doğru"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve genel merkezin seçim sürecindeki politikalarını çok doğru bulduğunu dile getiren Özkan, Kılıçdaroğlu'nun "Millet İttifakı"nı kurduğunu, İYİ Parti'nin seçime girmesini sağladığını, seçim barajını yıkacak adımlar attığını hatırlattı.

Böylece Türkiye'nin iki partili yönetimden, parlamentoda çok partili anlayışın olduğu bir düzene geçtiğini belirten Özkan, İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin de yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Özkan, bu süreçte AK Parti'nin parlamentodaki çoğunluğunu kaybettiğini aktararak, "Bizim stratejik davranan bir seçmenimiz var ve oy dağılımımız ortada. Ben ortada vehamet arzedecek bir yenilgi görmüyorum. Tam tersine stratejik bakan CHP'nin Türkiye'de bir araya gelemez denilen insaları bir araya getirerek oluşturduğu Millet İttifakı'nın bundan sonra da Türkiye'nin önünü açacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

"Berberoğlu'nun tahliyesini bekliyoruz"
İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutukluluğunun devam ettiğini anımsatan Özkan, yeniden milletvekili seçilen Berberoğlu'nun dokunulmazlığının bulunduğunu, bir saniye dahi cezaevinde tutulmasının doğru olmadığını bildirdi.

Bu konuyla ilgili Yargıtay'dan gelecek kararı beklediklerini belirten Özkan, "Biz, mutlaka Berberoğlu'nun yarınki duruşmada, hatta ondan önce tahliye edilmesini bekliyoruz. Berberoğlu'nun özgürlükle kucaklaşmasını istiyoruz. Bu hukuki bir zorunluluktur." dedi.

Özkan, Eren Erdem'in de tutuklu bulunduğuna da değinerek, bu durumların Türkiye'nin özgürlük ve adalet beklentilerini ortadan kaldırdığını kaydetti. (AA)

 
Bedelli için CHP ve MHP'den ilk açıklama
 
İnce'den gençlere 'maratona hazırlanın' mesajı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayşe gülten uze 17 Temmuz 2018 Salı 21:36

aaslında tam da kurultay gerekli şunu iyi bilin yerel secimde cok kişi sandığa gitmeyi düşünmüyor lutfen başınızı kuma gömmeyin asla yılgınlık kalkmadı halkın üstünden eger yerel seçimlerin de bir kez yenilirse CHP''nin sonunu getirirsiniz beş yil maaş alir oturursunuz parlemontada

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bedelli için CHP ve MHP'den ilk açıklama
CHP, MHP ve AK Parti grup başkanvekilleri bedelli askerlik hakkında açıklamalar yaptı.
CHP'de o ilçe başkanı açıkladı: Yeni projelerle yola çıktım, adayım!
CHP’de bir yanda ‘olağanüstü kurultay’ için muhalifler imza hareketi başlatırken, ...
Kılıçdaroğlu'ndan '15 Temmuz' çıkışı: İki tane var, biri halkın...
CHP Genel Başkanı, "Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum; iki 15 Temmuz var. ...
 
Kritik 'bedelli' açıklaması: Yaş ve ücret belli oldu!
AK Partili Grup Başkanvekili Bülent Turan, milyonların beklediği bedelli ...
AK Parti'nin teklifine ilk itiraz İYİ Parti’den!
OHAL’in kaldırılmasının ardından, terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi ...
AK Parti'den ulaşım zammına sert tepki!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sekreteri ve Ulaşım Komisyonu ...
 
CHP'li Bakan'dan RTÜK'e 'Adnan Oktar' soruları!
RTÜK’ün Adnan Oktar’ın 2011 yılında kurduğu A9 televizyon kanalı ile ilgili ...
İzmir'de yerel seçim yolunda bir ilk: O başkan 'adayım' dedi!
Dikili'yi kültür kenti yapmak için yoğun bir çalışma sergilediklerini ...
CHP'li Polat 'sosyal medya ihraçları'nı sordu!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, OHAL’in ilanından bu yana çıkarılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri