POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
27 Kasım 2019 Çarşamba - 15:09

CHP'den İzmir'de 100 bin broşürle 'Tank Palet Fabrikası' salvosu!

CHP Genel Merkezi, Katarlılara satıldığı iddia edilen Tank Paket Fabrikası ile ilgili ‘Tank Palet Fabrikasının İhanetinin Hikayesi’ başlığıyla broşür çalışması yaptı. Broşür il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi. İlk etapta İzmir’e 100 bin tane gönderilen broşür partililer tarafından vatandaşlara ulaştırılacak.

CHP den İzmir de 100 bin broşürle  Tank Palet Fabrikası  salvosu!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mülkiyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait ve Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli Sakarya’da bulunan Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılara 50 milyon dolara satıldığını öne sürmüştü. Söz konusu iddiayı sık sık gündeme taşıyan CHP Genel Merkezi’nden olaya ilişkin yeni bir hamle geldi.

‘TANK PALET FABRİKASI İHANETİNİN HİKAYESİ’
Genel Merkez, ‘Tank Palet Fabrikasının satışı’ iddiasına ilişkin ‘Tank Palet Fabrikası İhanetinin Hikayesi’ başlığında bir broşür çalışması yaptı. Broşürün içinde,  fabrikanın iddia edilen satışının geçmişten günümüze nasıl oluştuğuna dair bilgilere yer verildi. Ayrıca iddia edilen satışla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararları olarak nitelendirilen görseller yer aldı. Broşür, genel merkez tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi.

İZMİR’E İLK ETAPTA 100 BİN TANE GÖNDERİLDİ
İzmir’e ilk etapta 100 bin tane gönderilen broşür il başkanlığı ve ilçe başkanlıkları aracılığıyla vatandaşlara iletilecek. Partililer, broşürü evlerin posta kutuları ile alışveriş merkezlerindeki stantlar aracılığıyla, çarşı pazar gibi yerlerde vatandaşlara ulaştırılacak.

KILIÇDAROĞLU: BU BROŞÜR BİR DAVETTİR
Broşürde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz konusu iddiayla ilgili vatandaşlara seslendiği bir bilgilendirme yazısı da yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının yer aldığı yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Değerli Yurttaşlarım

Tank Palet Fabrikası; Kıbrıs Barış Harekatı sırasında ülkemize ABD tarafından uygulanan silah ambargosu sonucunda vatansever yurttaşlarımızın bağışlarıyla kurulan askeri fabrikamızdır. Sakarya’nın Arifiye İlçesi’nde 1 milyon 800 bin metrekarelik bir alan üzerinde faaliyetini yıllardır sürdürmektedir. Ordumuzun en önemli fabrikalarından biridir. Fabrikanın gerçek adı: 1. Ana Bakım Komutanlığıdır. Avrupa’nın en büyük entegre tank tesisidir.

Bu tesis içinde; Kamyon, jip, tank gibi tüm kara araçlarının yedek parça üretimini yapan bir fabrika, çelik ve lastik palet üretimi yapan bir fabrika, boya fabrikası, optik geliştirme ve imalat fabrikası, tank iyileştirmesi ve üretimi yapılan bir fabrika, AR-GE birimi ve askeri araçların deneme testlerinin gerçekleştirdiği gelişmiş bir otomotiv parkı bulunuyor. Ayrıca yüzde 100 bizim tasarım ve imalatımızın ürünü olan, dünyada kendini kanıtlamış milli gururumuz Fırtına Otobüsü bu fabrikada, yani Tank Palet Fabrikasında üretilir. Bunun dışında Leopard T-1, T-2, M52 gibi tankların modernizasyonu burada gerçekleştirilir.

AK Parti’nin saray yönetimi ülkemizi tam bir talan zihniyetiyle yönetmekte ve üzerine bir değer koymak şöyle dursun, Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını yıkmaya ve satmaya çalışmaktadır. 17 yıllık iktidarının sonunda. sıra ulusal güvenliğimizin teminatı olan ordumuzun Tank Palet fabrikasını satmaya gelmiştir. Bugünkü değeri 20 milyar dolar olan Tank Palet fabrikamız, ihale bile yapılmadan Katar Ordusu'na peşkeş çekilmiştir.

İşte bu vahim peşkeşi sizlere adım adım anlatmak ve bilgilendirmek için bu broşürü hazırladık. Sonuna kadar dikkatle okumanızı öneriyorum.

Tank Palet meselesi, benim için milli bir meseledir.

Askeri fabrikamız ve gizli bilgilerimiz yabancı bir ülkeye hukuksuzca ve gizli kapaklı bir şekilde peşkeş çekiliyor.

Ben bu talana, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak ve CHP Genel Başkanı olarak sessiz kalamam. Hukuk düzeni içinde partimle birlikte elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Sorduğumuz sorulara cevap verilemiyor. Ancak ne olursa olsun bu meselenin peşini bırakmayacağım. Ülkemizin güvenliğini ve geleceğini etkileyecek bir meselede asla sessiz kalmadım, kalmayacağım. Bu broşür bir davettir.

Tank Palet meselesini aziz vatandaşlarımıza anlatmak bizim yani vatanını sevenlerin görevidir. Bu memleket saray sosyetesinin çiftliği değildir ve olmamalıdır da... Ülkemizin yabancılara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Unutmayın CHP, vatan için, bayrak için, Cumhuriyet için vardır…”

 
CHP'den Bahçeli'ye 'proje' yanıtı!
 
Avustralya'da orman yangınlarında 6 kişi öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Bahçeli'ye 'proje' yanıtı!
''Kılıçdaroğlu bir projeyle geldi, başka bir projeyle de gideceği gözüküyor'' ...
AK Partili Dağ'dan CHP’ye ‘asansör’ çıkışı, belediye başkanlarına çağrı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, TMMOB ...
CHP Karşıyaka’da muhalefet cephesinde iki potansiyel aday sandıkta yarışacak!
CHP Karşıyaka’da sürpriz bir gelişme yaşanıyor. Geride kalan sürede sandıklara ...
 
Erdoğan'dan BM eleştirisi: Bu adaletsiz sistemin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, ...
Bakan Çavuşoğlu'dan S-400 açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin S-400 alım süreciyle ilgili olarak, ...
CHP’de genel başkanlık koltuğuna İzmir’den aday!
CHP İzmir’de Küçük Menderes Havzası’nın sevilen bürokrat ve siyasilerinden ...
 
CHP'li Bakan 95 STK'nın talebini Meclis'e taşıdı
Kurumlar, Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere çeşitli kurumlarca ‘son ...
MGK'dan Barış Pınarı vurgusu!
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
CHP'de gündeme oturan İzmir'deki teknenin sahibi konuştu!
'Saraya giden CHP'li' tartışmasında Muharrem İnce'nin, "Ben genel merkezdeki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri