POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
4 Kasım 2018 Pazar - 14:26

CHP'li Doğan'dan Çiğli için marka kent sözü ve 'yüzde 60' iddiası!

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Doğan, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çiğli’yi marka kent haline getirmek istediğini belirten Doğan, aday gösterildiği takdirde yüzde 60 oy alabileceğini de ifade etti.

CHP li Doğan dan Çiğli için marka kent sözü ve  yüzde 60  iddiası!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - CHP’de yerel seçim hareketliliği devam ederken, partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de aday adaylarının açıklamaları peş peşe geliyor. İzmir’de aday adayı yoğunluğunun yaşandığı ilçelerden biri olan Çiğli’de, belediye başkanlığına talip olan isimlerden biri de Cemal Doğan…

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adaylığı için dosya veren Doğan, bugün saat 11.00’da Çiğli’de bir otelde düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğan, aday adaylığı ve yerel seçim sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlamadan önce kendini tanıtan Doğan şunları söyledi:
1974 yılında Mersin’de doğdum. İlk ve ortaöğretimimi Mersin’de tamamladım. Gençlik yıllarından itibaren iş hayatına adım attım ve profesyonel olarak judo ile uğraştım. İş hayatına sokaklardan başladım, birçok farklı sektörde çalıştım. Bu deneyimler hem iş hayatımda hem de siyasi hayatımda çok işime yaradı. Sokakta insana nasıl dokunacağımızı öğrendik. Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendislik Bölümünden mezun olduktan sonra Mersin Üniversitesi’nde 2 dönem akademisyenlik görevinde bulundum. Ardından İstanbul’a taşındım ve kısa süre şantiyelerde çalıştıktan sonra inşaat sektöründe büyük firmalarda çeşitli kademelerde görev aldım. İş hayatı sürecinde yöneticilik ilgili birçok eğitim aldım. 2010 yılında kendi Mühendislik Firmamı kurdum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılarak aktif siyasete mahalle başkanlığı ile başladım. Sonrasında örgütten sorumlu ilçe başkan yardımcılığı ve Başakşehir belediye meclis üyesi olarak siyasi hayatıma devam ettim. Meclis üyeliği sürecinde imar ve bütçe komisyonlarında görev aldım. Yaklaşık 7-8 ay önce Çiğli’ye yerleştim ve CHP Çiğli Belediye Başkanlığı Aday Adayı oldum.

Doğan, iş ve siyasi yaşamını anlattıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SORU&CEVAP

Neden Çiğli’den aday adayı oldunuz?
Ben İzmir’e ve Çiğli’ye yabancı değilim. Yaklaşık 2 yıldır bu bölgede iş yapıyorum. Çiğli’ye çok gelip giden, ilçeyi bilen biriyim. Bundan 2 buçuk yıl önce gerek partili arkadaşlarım gerek Çiğli’li arkadaşlarım burada siyaset yapmamı söylediğinde çok sıcak bakmamıştım. Bir yıl önce bu teklif geldiğinde de aday adayı olacaksak çalışmalara başlayalım dedik ve 7-8 ay önce çalışmalara başladık. 8 ay önce Çiğli’ye geldik gerekli görüşmeleri yaptık ama sahaya çıkmadık. Çünkü Çiğli’yi yeterince tanımadan, ilçe halkını yeterince analiz etmeden, sokakları, mahalleleri, dernekleri gezmeden aday adayıyım demek komik olurdu. Ekibimizle birlikte öncelikle Çiğli’nin dokusunu araştırdık, buradaki eksikleri gördük. Çiğli’nin hak ettiği değeri görmediğini düşünüyoruz. Benim hazırladığım hiçbir proje hayali değil hepsinin örnekleri var. Aday olduğumuzda da bu projelere tek başımıza karar vermeyeceğiz hep birlikte karar vereceğiz.  Çiğli’de ve Türkiye’de bahsedilen bir belediye başkanı olmak istiyorum. Kendimi bu kapasitede gördüğüme inanıyorum, şimdiye kadar edindiğim deneyimlerimi buraya aktardığımda başarının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Çiğli’yi değiştirmek istiyorum, daha konforlu daha yaşanılabilir bir Çiğli yaratmak istiyorum.

İthal aday eleştirileri devam ediyor mu?
Tüm eleştirilere saygı duyuyorum ancak zaten ithal aday gibi bir durum yok. Ankara’da parti büyüklerimizle yaptığım görüşmede de aday adayı olmamın benim demokratik hakkım olduğu ve ithal adaylık gibi bir durum söz konusu olmadığın görüşü bildirildi. Yurtdışından gelen arkadaşımız Milletvekili, belediye başkanı olabiliyor benim ithal aday olmam gibi bir durum yok. Bunu söyleyenler şu noktada haklı beni tanımıyorlar, ama biz kendimi anlatıyoruz o samimi diyalogu yakalıyoruz bizi tanıyınca zaten önyargıları gidiyor. Şunu da belirteyim ; aday gösterildiğim takdirde Çiğli’de yüzde 60 oy alırım.

Aday belirleme yöntemi konusunda çoğu ilçede ön seçim talebi var. Sizin bu konudaki fikriniz nedir ?
Delege değil üyeler bazında ön seçim isterim. Çünkü burada dengeler değişti.  Burada benim bir şansım var, ben hiçbir grubun aday adayı değilim.  Herkese eşit mesafede olduğum için şansım var. Belediye başkanı olduğumda kendi partililerime nasıl davranıyorsam  herkese öyle davranacağım, sonuçta ben tüm Çiğli’nin başkanı olacağım.  Ben o boşluğu doldurduğum için, insanlara dokunduğumuz için ister istemez gündemdeyiz.  O yüzden hangi yöntem olursa olsun varım. Kim aday gösterilirse gösterilirsin arkasında duracağım. Benim parti kültürüm bunu gerektirir.

Çiğli’deki eksikler neler?
Öncelikle bir kent meydanı olmalı.  Hazineye bağlı 162 bin metrekare atıl arazi va, bu araziyle çok güzel bir kent meydanı yapılabilir. Bir başka eksik de istihdam… Bu noktada Çiğli’de çok fazla iş adamımız var onlara gideceğiz ortak projeler üreteceğiz, istihdamı arttıracağız. Bütçe kullanımı çok önemli,  yüzde 30’una el koyulan bir dönemdeyiz. O yüzden üretim ekonomisine dayalı bir sistem geliştireceğiz. 

Projeleriniz neler?
Kent konseyi kuracağız, bu konseyde her görüşten arkadaşımız olacak hep birlikte karar alacağız. Herkesin belediye başkanı olacağız. Sıkıntılı gençlerimiz için bir rehabilitasyon merkezi kuracağız.  Çöp sorununu kazanca çevireceğiz, bunun yurt dışında örnekleri var. Gençler ve kadınlarla ilgili projeler daha ön plana çıkacak. Benim en büyük hayalim Çiğli’ye bir Vakıf Üniversitesi kurmak.  Dar gelirli ailelerin cenazesinde yanında olmak için çay, çorba dağıtacak bir taziye arabası, bir de sabah işe gidenlere çorba dağıtacak araba olur.  Kadınlarımızla ilgili doğum paketi, kadınların üretime katılması ve kendi bütçesine katkıda bulunması için meslek kursları, üretici kadın pazarı projelerimiz var. Öncelikli projelerim kent meydanı ve harmandalı çöplüğü olacak. Çiğli’yi hak ettiği yere ulaştıracak, marka bir kent haline getirecek projeler ürettik.

 
Kadıköy'de yürek yakan anlar: Koray Şener'e veda...
 
Göztepe Rize önünde yeni seri peşinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP bin 398 belediyede adayını gösterecek!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Cumhuriyet Halk Partisi bin ...
Karşıyaka'da 'haciz' krizi: AK Parti'den sert tepki, belediyeden jet yanıt!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi'nin, ...
AK Partili Çankırı'dan Emine Erdoğan ile Mardin mesaisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile ...
 
CHP'li Sındır: Faize bütçe var ama emekliye yok!
Sındır, “Tek adam iktidarının yaklaşık 961 milyar TL hacmindeki 2019 bütçesinde, ...
CHP'de o ilçede flaş 'taahhütname' ve 'sandık' hamlesi!
CHP'de yerel seçim takvimi işliyor. Buca İlçe Başkanı Akdağ, yerel seçim ...
CHP'li Okan vizyonunu tanıttı: Karşıyaka için proje seli!
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Taha Okan, Karşıyaka için ...
 
Erdoğan: Trump, Halkbank için talimat verecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ...
CHP İzmir'de tüm aday adayları bir araya geliyor: Tarih belli oldu!
CHP İzmir İl Başkanlığı, belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday ...
Şengül'den Kocaoğlu'na jet kontra: Acaba ben farklı şehirde mi yaşıyorum!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri