POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
24 Aralık 2021 Cuma - 14:54

Erdoğan'ın çıkışı sonrası 'dönüşüm' tartışması: Yücel'den sert yanıt, Sürekli'den kontra!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı dönüşüm çıkışına yanıt veren CHP İl Başkanı Yücel, 'İstanbul'a ihanet ettik' açıklamasının video linkini paylaşarak sert mesajlar verdi. Yücel'in bu sert çıkışına da yanıt AK Parti İl Başkanı Sürekli'den geldi.

Erdoğan ın çıkışı sonrası  dönüşüm  tartışması: Yücel den sert yanıt, Sürekli den kontra!

GERÇERKİZMİR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılcahamam'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çıkışında bulundu. 

- YÜCEL'DEN 'BASKIN SEÇİM' ÇIKIŞI, 'KILIÇDAROĞLU MESAJLARI... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendiği bölümde, "Ana muhalefetin başındaki zat nerenin milletvekili, İzmir'in belediyesi kimde? Onlarda. Buradan sesleniyorum yahu İzmir'de acaba o kaçak yapılaşmanın olduğu bölgelerde o gecekonduların olduğu bölgelerde belediyeniz acaba nerede bir kentsel dönüşüm değişim projesi uyguladı? Ama bunu burada benim konuşmam yetmiyor bunu benim İzmir teşkilatımın orada kapı kapı dolaşarak bunları da işaret ederek CHP'nin belediyecilik anlayışı budur bakın bir kentsel dönüşüm projesi yok, bir deprem yaşandı burada bütün bu yapılaşmaları biz yaptık, AK Parti bu ana muhalefet bu" ifadelerini kullanmıştı. 

CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den, Erdoğan'ın bu sözlerine sert yanıt geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erdoğan'ın 2017 yılında İstanbul için yaptığı, "İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum" konuşmasının video linkini de paylaşan CHP İl Başkanı Yücel, "Bu halk her türlü adaletsizliği sizin döneminizde yaşadı. Siz millete bunları yaşatırken çalmadan, çırpmadan 6 ilçede toplam 248 hektar alanda, tamamı vatandaşla uzlaşarak başarıyla kentsel dönüşüm çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çekinmeden iftira atma cüretinde bulunuyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

?İŞTE O AÇIKLAMA: 




SÜREKLİ'DEN KONTRA! 

Yücel'in bu sert çıkışına AK Parti cephesinden de yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "İzmir CHP; konu ‘Kentsel Dönüşüm’ ise bin düşünüp bir konuşmalı" derken,  "Seçim öncesi; 19 bin 682 konut yapacağız deyip yaklaşık üçte biri önceki döneme ait 960 konut üretiyorsanız, algı yaratma ve eleştiri makineliğini bırakıp şapkanızı önünüze koyacaksınız! Gerçekçi olacaksınız. Çünkü, İzmir’in zaman kaybetmeye tahammülü kalmadı" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Bu şehri; hem hizmetten yoksun bırakacak hem de mahrum ve mahsun yapacaksınız hem de çıkıp ahkâm keseceksiniz! İzmir CHP; konu ‘Kentsel Dönüşüm’ ise bin düşünüp bir konuşmalı. Çünkü, bu hızla İzmir’i yarım asırda dönüştüremezler!

Çıkmaza sürükleyip, kapılarını mağdurlara kapattıkları Uzundere dönüşümü ortada. Sadece tribünlere oynayıp ‘yok’ları ‘var’ gibi göstermeye çalıştıkları da ortada. Deprem gibi acı bir gerçeğe rağmen; kent planlaması yapmadan, günü kurtarma çabaları da ortada!

Hal böyleyken; bugüne kadar sosyal donatı alanlarıyla 20 bin konut yapan ve depremden sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü; 5093 konut, 259 iş yerini bir yıl gibi kısa bir sürede teslim etmeye başlayan hükümeti hedef alamazsınız!

Seçim öncesi; 19 bin 682 konut yapacağız deyip yaklaşık üçte biri önceki döneme ait 960 konut üretiyorsanız, algı yaratma ve eleştiri makineliğini bırakıp şapkanızı önünüze koyacaksınız! Gerçekçi olacaksınız. Çünkü, İzmir’in zaman kaybetmeye tahammülü kalmadı.

 
Erdoğan'dan 'hızlı fiyat indirimi' çağrısı!
 
Menemen'de tartışmalı satışa yargı freni!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'hızlı fiyat indirimi' çağrısı!
Ekonomi gazetecileriyle buluştuğu toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP'li Sertel: BOTAŞ’ta yöneticiler kendi kendilerini para ile ödüllendirmiş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
''Faizi dolara endeksleyen dünyada hangi ülke var?''
Medya temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
İYİ Parti lideri Akşener: Tek eksiğimiz...
İYİ Parti Kalkınma Kongresi'nde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
CHP’li Yücel’den 'baskın seçim' çıkışı ve 'Kılıçdaroğlu' mesajları!
CHP İl Başkanı Yücel partisinin İzmir’deki çalışmaları, Millet İttifakı, ...
Bakan Nebati: Üç günde dövizde bu noktaya geldik!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemiz üzerinde oyun oynanmasını ...
 
Bakan Pakdemirli Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak proje için tarih verdi!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dünyaca ünlü Efes Antik Kenti'ni ...
Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir'e dönüşüm çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme ...
CHP'li Sertel'den Erdoğan'a ÇAYKUR çağrısı
Çay sektöründe Türkiye’de, Avrupa’da ve Dünya’da söz sahibi olan ÇAYKUR, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri