POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
23 Kasım 2020 Pazartesi - 09:32

Flaş! Başkan Aksoy dahil 18 kişi hakkında tutuklama talebi!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu kişilere yönelik "zimmet ve irtikap" iddialarıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 27 zanlıdan 23'ü adliyeye sevk edildi. Öte yandan hakkında 'zimmet', 'görevi kötüye kullanma', 'resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık' suçları bulunan Serdar Aksoy'un, suçlamaları reddettiği ve "Yaptığım her şey hukuka uygundur" dediği öğrenildi. Aksoy ile birlikte 18 kişi tutukluma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Flaş! Başkan Aksoy dahil 18 kişi hakkında tutuklama talebi!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu kişilere yönelik "zimmet ve irtikap" iddialarıyla ilgili operasyonda kritik gelişmeler yaşandı.

Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 27 zanlıdan 23'ü adliyeye sevk edildi.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile bir belediye başkanı yardımcısının da aralarında bulunduğu 27 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılardan 4'ü ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 23 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında Menemen Adliyesine getirildi.

AKSOY: YAPTIĞIM HER ŞEY HUKUKA UYGUN
Öte yandan hakkında 'zimmet', 'görevi kötüye kullanma', 'resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık' suçları bulunan Serdar Aksoy'un, suçlamaları reddettiği ve "Yaptığım her şey hukuka uygundur" dediği öğrenildi. Yanında bavulla birlikte adliyeye gelen Aksoy, basın mensuplarına yanıt vermedi. Şüphelilerin yakınları da adliye çevresine gelirken, polis güvenlik önlemi aldı.

Hakkında 'zimmet', 'görevi kötüye kullanma', 'resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık' suçları bulunan Serdar Aksoy'un, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere 45 aylığına 37 milyon bedelle 22 çöp kamyonu kiraladığı belirtilirken, uzmanlar ise 22 çöp kamyonunun satın alındığı takdirde yaklaşık 6 milyon TL maliyete sahip olacağını söyledi. Ayrıca söz konusu ihalenin, çöp kamyonları teslim alındıktan 8 gün sonra ve hukuka aykırı yapıldığı iddia edildi. Aksoy'un, belediyeye ait 161 ton hurdayı da kişisel borcunun ödenmesi karşılığında hurda firmasına bedelsiz verdiği ileri sürüldü. Serdar Aksoy'un, belediye iştiraki Meta-Su A.Ş.'de şirket müdürü olduğu ve 'huzur hakkı' adı altında aylık 10 bin TL aldığı da iddialar arasında yer aldı.

AKSOY DAHİL 18 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ 
Adliyedeki ifade maratonunun ardından 23 şüpheliden 3'ü serbest bırakılırken, 2 şüpheli için adli kontrol şartıyla serbestlik kararı çıktı. Savcılık Başkan Aksoy dahil 18 kişiyi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. 

Soruşturma
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen 3 milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım'da Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurmuştu.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca, "zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 zanlı, 20 Kasım'da gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı O.Y. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi T.F.Ç'nin de bulunduğu, bu kişilerin hurda satışı işiyle bağlantılı olduklarının iddia edildiği öğrenilmişti. 

Soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

 
Bakan Koca açıkladı: Aşı ücretsiz mi olacak?
 
Konak’ta online vergi kolaylığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte en yüksek sıcaklıkların 15 ila 17 derece arasında seyredeceği haftada ...
O hastanede 50 sağlık çalışanı virüse yakalandı
Kadirli Devlet Hastanesi'nde corona virüse yakalanan 50 sağlık çalışanı ...
İzmir'deki cezaevinde yangın paniği!
Buca ilçesindeki Kırıklar F Tipi Cezaevinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin ...
 
İzmir'deki geçici konaklama merkezi ilk depremzedeleri yarın ağırlayacak
İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde evleri zarar ...
Evde yangın kabusu: Mahsur kalan 5 kişiyi itfaiyeciler kurtardı
Buca ilçesinde, 5 katlı binanın en üst katındaki dairede çıkan yangında, ...
Kısıtlama bitti, İzmir kendini sahile attı!
Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye ...
 
İzmir'de KPSS heyecanı!
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu bugün 81 ilde 188 ...
Enkaz altından çıkarılan genç futbolcunun yaşam mücadelesi sürüyor
İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depremde, Doğanlar Apartmanı enkazından ...
Menemen operasyonunda İYİ Parti detayı: 4 gözaltı
Menemen Belediyesi’ne yapılan operasyon kapsamında İYİ Partili bazı yöneticiler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri