POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
7 Kasım 2018 Çarşamba - 13:25

Foça Aday Adayı Biçer'den iddialı çıkış: Sandıktan çıkan biri olarak seçime girersem...

CHP Foça Belediye Başkan Aday Adayı Biçer, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Aday belirleme yöntemi için sandığı işaret eden Biçer, “İddia ediyorum sandıktan çıkan Günal Biçer olarak seçime girersem İzmir’de en yüksek oy alan ilk 5 ilçe arasında oluruz. Atama olduğunda 45 gün tek işimiz diğer partili vatandaşları ziyaret etmek yerine haksızlığa uğradığını düşünenleri ikna etmekle geçer” dedi.

Foça Aday Adayı Biçer den iddialı çıkış: Sandıktan çıkan biri olarak seçime girersem...

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça Belediye Başkan Aday Adayı Günal Biçer, Gerçekizmir’de Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Biçer, nasıl bir belediyecilik anlayışı düşündüğünden Foça’da öncelik verilmesi gereken konulara, aday belirlemede uygulanması gereken yöntemden olağanüstü kurultay sürecinde attığı imzaya kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Biçer’in programda konuşmasından satır başları şöyle:

ANA TEMA ÖRGÜT
Bütün gücümüzü örgütten alıyoruz. 11 yıl yöneticilik yaptım. Belediye başkanlığı nasip olursa örgütün inisiyatifine çok şey bırakacağım. Onların varlığı çok önemli. Ana tema örgüt. İlçe binası ve belediye binası arasında 2 bina var. Belediye başkanı olursa Günal Biçer 2 bina yandan geldiği unutmayacak.

EN ÖNEMLİ KIRMIZI ÇİZGİM...
En önemli kırmızı çizgim talip olduğum belediye başkanlığından güç almayacağım güç ve itibar katacağım. Siyah camlı arabaya binmeyeceğim. Arabanın içinde bir vatandaşı görüyorsam vatandaş beni görmüyorsa siyasi kimliğimizle bu durum ters düşer.

İLÇEDE DEĞİŞİM TALEBİ VAR
Mevcut başkan Gökhan Demirağ arkadaşımız. Belediyede birlikte mesaide yaptık. Alnımıza leke sürmeden 15 yıl geçirdi. Bir heyecan kaybı olduğu gözükmekte, ilçede değişim talebi var. Dönem kriteri sağlıklı değil. İnsanın yetenekleri ve sağlığıyla ilgili. 4 dönemi  geride bırakıp ilçesinde hala popüler olanlar var. Kişiyle alakalı. Bana sorarsanız bu işin 45-55 yaşları arasında yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu da 2 döneme denk geliyor. Nasip olursa 2 dönemden fazla yapmayı düşünmüyorum.

FOÇA KİMLİK SORUNU YAŞAMAKTA
Foça Türkiye’yi andıran bir coğrafya. Ana merkez farklı, kırsal var tarımla hayvancılıkla uğraşıyor. Yeni Foça yapılaşmanın olduğu hızla büyüyen bir yer. Foça merkez başlangıç noktası olmalı. Tarihsel kimliği var. Maalesef Foça kimlik sorunu yaşamakta. Sadece restoran balık rakı için gidilen sadece denize girilmek için gelinen bir yer olmamalı. Tarihsel kimliği de ön plana çıkılmalı. Biz estetik komisyonla başlamak istiyoruz. Estetik komisyon oluşturulacak; siyasi ve belediye bağlantılı olmayacak. Dışarıdan oluşturulmuş bir ekip olacak. Zemin taşından elektrik direğinin motifine kadar araştıran bir ekip olacak. Foça kalesinden yel değirmenine sokaklarına kadar tarihsel kimliğe sahip. Ancak Foça’yı iyi tanımıyorsanız farkına varamazsınız. Tozu üzerinden atmamız lazım. Gümrük kapımız var. Yatçılar telsizle birbirlerine Foça’ya yanaşmamaları noktasında telkinde bulunuyor. Seyyar vidanjör problemi sağlıkçı problemi var. Gümrük kapısını faal hale getirilmeli. Midilli-Foça deniz hattı yeniden harekete geçirilmeli. Foça Merkez’de bunları hayata geçirmeliyiz ana hatlarıyla... Pazaryeri çöp sivrisinek sorunu var. Elimizde raporlar var ama ana hatlarıyla Foça’da bu bakış açısı olmalı. Sürdürülebilir turizmi oluşturmalıyız. Kendi geleneklerimiz var. Yerli halkın ürettikleri var pazara çıkaramadığımız. Kadın kooperatifiyle kendi geleneklerimizi öne çıkartabiliriz. En az 2 ayda bir festival yapılabilir.Foça’nın geri kalmış turizmi canlanmış olur.

SANDIK KONMASINDAN YANAYIM
Aday belirlemede ben sandık konmasından yanayım. 2014 yılında sandık konmaması  için mücadele ettiğim dedikodusu vardı. Ben sandık konması için mücadele ettim. Genel Merkez farklı strateji izledi. CHP altı dönemdir Foça’da iktidarda...5’inde eğilim yoklaması yapıldı. Onun için iktidar. Kapı kapı dolaşan Ayşe ablayı, bayrak asan Hüseyin kardeşimizi, alanda dolaşan Ahmet abiyi motive etmemiz lazım. Foça demokratik bir yer. Foça’da emin olun Günal’a gönül veren Hüseyin abi sandıktan çıkan Günal için daha fazla koşturur. 2014’te bunu gördüm. İstifalar oldu, cep telefonunu kıranlar oldu. Parti Foça’da sandık kurulmasına alışmış. Benim sandığı istememin nedeni olarak ilçe başkanı olduğum sürece üye yığdığımı söylediler. 2013’te ilçe başkanı oldum. 1648 üyeyle aldım 1960 üyeyle teslim ettim. 5 yılda 300 üye...Müsaade edin de bir siyasi parti ayda 5 üye partiye kazandırsın. İnşallah eğilim yoklaması yapılır. 10 aday adayı var. Aday olmayan hakkının yeneceğini düşünecek öbür türlü. İddia ediyorum sandıktan çıkan Günal Biçer olarak seçime girersem İzmir’de en yüksek oy alan ilk 5 ilçe arasında oluruz. Atama olduğunda 45 gün tek işimiz diğer partili vatandaşları ziyaret etmek yerine haksızlığa uğradığını düşünenleri ikna etmekle geçer. Örgütü heyecanlandırmanın en önemli yolu ilçe başkanı seçen örgüte meclis üyesi ve belediye başkan adayı seçtirmek olmalı.

İTHAL ADAY FOÇA’DA TUTMAZ
Foça’yı bilmeyen Foça’yla bir gönül bağı olmayan ithal aday örgütte emek harcamayan bir aday olmaz. Tutmaz. Sıkıntı olur. Bu hassasiyetin Genel Merkez tarafından bilindiğini düşünüyorum. Karşıyaka’da Konak ve Çiğli’de belki yapabilirsiniz ama Foça’da olmaz. Hiçbir aday tek başına ifade etmiyor.Örgüt çalışacak. Kadınlar gençler çalışacak. Foça örgütü tanımadığı biri için çalışmaz.

ALINAN KARAR DOĞRULTUSUNDA İMZA VERDİM
Hayatım boyunca kişisel menfaatlerim için siyaset yapmadım. Tek başıma da siyaset yapmadım. Parti içinde 2 dönemdir kurultay delegeliği yaptım. Süreç başında bana basın sordu ben ‘tek başıma karar veremem. İlçe başkanı danışma kurulunu toplar. O kararı uygularız’ dedim. Benim orada sormam gereken bir ekip var. 2 bin üyenin olduğu bir yerde siyaset yapıyorum ve Genel Merkez’deki temsilcileriyim. Danışma kurulunda en köşeye oturdum. İzledim. En son da ben konuştum. Bir Kemal Kılıçdaroğlu gitsin Muharrem İnce gelsin diye değişim istemedik. Foça’daki hassasiyet kavga sokağa yansıdı bunu kurultay salonunda çözelim idi... O gitsin bu gelsin kararı değildi. Ben de alınan karar doğrultusunda notere gidip imza verdim. CHP benim evim. Annem babam eşim yuvam. Bu şekilde bir tasarrufla belediye başkanı belirlenecekse saygı duyarım. Genel Başkanımızın bu tarz bir bakış açısında olacağını düşünmüyorum. Süreçte daha sert olan arkadaşlarımız vardı. Ben danışma kurulunun kararını uyguladım. Burada belediye başkanının da aynı paralel de oyu var aday adayı olan bazı arkadaşlarımızın da oyu var. Bu konuyla ilgili tasarruf olacağını düşünmüyorum. Genel Merkez anket yapacağız diyor gerekirse eğilim yoklaması yapacağız diyor. Eğer Günal Biçer aday olamazsa bu nedenlerle olamayabileceğimi düşünüyorum.”

 
Trump senatoyu kazandı, Meclis'i kaybetti!
 
Hüseyin Avni Mutlu cezaevine konuldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydınlık Foça 7 Kasım 2018 Çarşamba 19:59

GÜNAL Bey foçamıza kadın eli değmeli Kadın aday istiyorum

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Pekdaş Kılıçdaroğlu'na projelerini anlattı, görev istedi!
Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
Kocaoğlu'nun Şahin'e ziyaretine damga vuran diyalog: Benim şafak saymam gerekirken...
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Eylül ayında MHP İzmir İl Başkanlığı ...
"Özel okul teşviki kademeli olarak kaldırılacak"
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okullar arasındaki eşitsizliğin asgariye indirileceğini, ...
 
CHP'li Polat engelleri aşan Beril'in başarı hikayesini TBMM'de anlattı
Otizmli Beril Zorlu’nun başarı hikayesini değinen Polat, Beril’in müzik ...
MHP İl Başkanı Şahin'den teşkilat turu: İddialıyız, kazanacağız!
MHP İl Başkanı Şahin, "Yerel seçimler İzmir’le kucaklaşmamızı gerçekleştireceğimiz ...
AK Partili Arslan'dan Buca'ya yol müjdesi
AK Parti Buca İlçe Başkanı Arslan, İzmir Çevre Yolu Yıldız Mahallesi Kavşağının ...
 
CHP'li Polat hedeflerini anlattı: Bayraklı'yı demokrasi ile yöneteceğiz!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Cindi Can Polat Bayraklı ile ilgili ...
CHP İzmir Gençlik 'Lider'e gitti: Ne talep ettiler?
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Örgütü, genç meclis üyesi aday adaylarıyla ...
Asparagas ihtimal... Lobi... Aday adayları...
Aziz Kocaoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri