POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
7 Kasım 2018 Çarşamba - 09:11

CHP'li Polat hedeflerini anlattı: Bayraklı'yı demokrasi ile yöneteceğiz!

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Cindi Can Polat Bayraklı ile ilgili projelerini, hedeflerini ve vaat ettiği başkanlık profilini anlattı. Polat, “Belediyemizin kapıları herkese açık olacak. Vatandaşımızın onaylamadığı hiçbir projeyi gerçekleştirmeyeceğiz. Bayraklı’nın dertlerine derman olmak istiyoruz. Bayraklı’yı daha çağdaş, modern ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek istiyoruz. Bayraklı’yı vatandaşlarımızla birlikte, demokrasiyle yöneteceğiz" dedi.

CHP li Polat hedeflerini anlattı: Bayraklı yı demokrasi ile yöneteceğiz!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR -  Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yerel seçim hareketliliği son sürat devam ederken, belediye başkan aday adayları da bir bir projelerini açıklıyor. Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de aday adayı yoğunluğu yaşandığı ilçelerden biri olan Bayraklı için yola çıkan isimlerden biri de CHP Bayraklı Belediye Meclis Üyesi ve İnşaat Mühendisi Cindi Can Polat …

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adaylığı için dosya veren Polat Bayraklı için projeleri, hedefleri, vaat ettiği belediye başkanı profili ve yol haritası hakkında Gerçekİzmir’e önemli açıklamalarda bulundu. 

DEMOKRASİ İLE YÖNETECEĞİZ
Başkanlık ve yönetim anlayışını  hakkında konuşan Polat şunları söyledi: 
Belediyemizin kapıları herkese açık olacak, Bayraklı hep birlikte yöneteceğiz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarımızla, kanaat önderleri ile istişare ederek sorunlara çözüm üreteceğiz. Benliği ve bencilliği bir kenarıya bırakarak katılımcılığı esas alan bir anlayışla belediyecilik yapacağız. Ben, halkın içinde, vatandaşımızın günün her saati ulaşabildiği bir belediye başkanı olacağım. Vatandaşımızın onaylamadığı hiçbir projeyi gerçekleştirmeyeceğiz. Bir projeyi gerçekleştirmeden önce vatandaşımıza sunacağız. Bayraklı’yı vatandaşlarımızla birlikte, demokrasiyle yöneteceğiz.  Bayraklı’nın dertlerine derman olmak istiyoruz. Bayraklı’yı daha çağdaş, modern ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek istiyoruz.

YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE OY ALIRIM
Diğer aday adaylarına başarılar dileyen Polat,” Bu parti içi demokratik bir yarış. Partimizde adayın bu kadar çok olması Bayraklı örgütünün ne kadar dinamik ve güçlü olduğunu gösterir. Ben aday gösterilirse hepimizin birlikte çalışacağına inanıyorum, şayet başka biri aday gösterilirse yine aynı şekilde o ismin etrafında birleşerek çalışacağız. Hiçbir arkadaşımızın partimizin başarısı için mücadele edeceğinden şüphe duymuyorum. Ben CHP’nin bu seçimlerde Bayraklı’daki iktidarını güçlendireceğinin kanaatindeyim. Benim aday olmam durumunda da yüzde 50’nin üzerine çıkacağını düşünüyorum.

ÖNCELİKLİ PROJELER: SAHİL, KENT VE MEYDAN
Bayraklı’daki eksikliklere ve sorunlarına hakim olduğunu belirten Polat,  Bayraklı ile ilgili öncelikli hedeflerini anlattı. Polat, “Bayraklı, sahil şeridi olan bir ilçe ancak ilçe halkı denize çok rahat ulaşamıyor. Benim öncelikli hedefim Bayraklı’lı hemşerilerimizin denize rahat ulaşabilmeleri için ulaşım aksları açmak. Bunun için de özellikle Altınyol ve İZBAN hattının belli bir bölümünün yer altına alınarak deniz ulaşımını daha rahat hale getirmek istiyoruz.  Bayraklı’da Smyrna Antik Kenti var, bu antik kentte şuan süren kazı çalışmalarını hızlandırarak burayı gezi turizmine açmak istiyoruz. Bayraklı’da bir iskelemiz var ancak bunu yeterli şekilde deniz ulaşımında kullanamıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bu konuyu istişare ederek burayı deniz yoluna açıp, deniz yoluyla gelen turistlerimizin hiçbir engele takılmadan rahatlıkla Smyrna Antik Kenti’ne ulaşımını sağlamak istiyoruz.  Bu ulaşım aksı için de en uygun yerin Sevgi Yolu olduğunu düşünüyoruz,  Sevgi Yolunu kültür yolu haline dönüştürmek istiyoruz.  Bayraklı’nın bir meydanı yok, büyük bir kent meydanı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Bayraklı’nın ciddi bir çekim merkezi haline dönüştüğünü ve  önümüzdeki yıllarda nüfus ve araç artışı yaşanacağını öngördüğünü belirten Polat, bu noktada şehrin alt yapı sorunlarının öncelikli olarak masaya yatırılacağını söyledi.  Bayraklı’daki en önemli problemin kentsel dönüşüm olduğunu dile getiren Polat, “Bayraklı’da çok fazla gecekondulaşma var. Biz kentsel dönüşüm noktasında yerinde dönüşüm yaparak bunu çözeceğiz. Kimseyi yerinden başka bir yere taşımayacağız. Planları revize edip ada bazında düzenleyerek vatandaşlarımızın müteahhitle muhatap olmalarında aracı olacağız. Burada oluşan rantın hepsinin hak sahiplerinde kalmasını esas alacağız, kimsenin bu ranttan nemalanmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

EĞİTİM VE İSTİHDAM
İstihdam noktasında projeleri olduklarını belirten Polat,  Burada, özellikle kadınların eğitim alarak iş gücüne daha fazla katılması ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları noktasında projelerimiz var.  Buraya yatırım için gelen iş adamlarına belediye olarak ön ayak olacağız, yatırım için onları teşvik edeceğiz. Onlardan da bu yatırımları tamamladıktan sonra bu alanda çalışacak işçilerin en azından üçte ikisinin Bayraklı’lı hemşerilerimizden oluşmasını talep edeceğiz. Gerektiği takdirde istihdam edilecek kişilere belediyemiz tarafından eğitim kursları verilecek.  Böylelikle Bayraklı’daki vatandaşlarımıza istihdam noktasında destek vereceğiz” diye konuştu.

ORGANİK TARIMI DESTEKLEYECEĞİZ
Organik tarımı destekleme yönünde projeleri olduğunu da söyleyen Polat, “Doğançay Mahallemizde butik anlamda tarım, hayvancılık ve arıcılık yapılıyor.  Biz de buradaki mevcut kooperatifleri destekleyip, yenilerini de ekleyerek buradaki organik tarıma destek vereceğiz. Burada üretilen ürünleri vatandaşlarımızın pazarlayacağı bir alan oluşturarak İzmirlilerle buluşturacağız.  Doğançay’da yapay bir göletimiz var, bu gölet etrafına bir mesire alanı oluşturmak istiyoruz.  Böylelikle hem mahallelimiz ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağlayacak, hem de İzmirli hemşerilerimiz özlemini çektikleri organik ürünlerle buluşacak” ifadelerini kullandı. 

GENÇ, ÇOCUK, ENGELLİ VE YAŞLI PROJELERİ
Genç, yaşlı, çocuk ve engellilerere yönelik projelerini anlatan Polat, “İlçemizde madde bağımlılığı yaygınlığı var. Biz, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan  uzak tutmak için gençlerimizi kültür, sanat ve spora yönlendireceğiz. Bu noktada gençlerimize yönelik bir rehabilite evi yapmayı düşünüyoruz. Çocuklarımız için kreşler yapmak istiyoruz. Yaşlılarımız inçin bir bakım evi projemiz var. Bayraklı’da öğrenci konuk evine yenilerini eklemek istiyoruz. Engelli vatandaşlarımız ile ilgili projelerimiz var. Zihinsel engelli vatandaşlarımızın ailelerinin müsaade etmesi halinde engelli chip projemiz var. Çip uygulaması ile ailelerin zihinsel engelli vatandaşlarımızı daha kolay takip etmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

 
CHP İzmir Gençlik 'Lider'e gitti: Ne talep ettiler?
 
İzmir Ata'sı için yürüyecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir Gençlik 'Lider'e gitti: Ne talep ettiler?
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Örgütü, genç meclis üyesi aday adaylarıyla ...
Asparagas ihtimal... Lobi... Aday adayları...
Aziz Kocaoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi...
Türkiye'den ABD'nin PKK kararına ilk yorum
Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü elebaşıları için ABD'nin ödül koymasına ...
 
Meclis'te Sağlık Komisyonu birbirine girdi!
Meclis Sağlık Komisyonu'nda, görüşmesi 12 saat süren 5'inci maddenin oylamasına ...
AK Parti'de İzmir için Süleyman Soylu iddiası
CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Mehmet Özhaseki'nin Ankara, Süleyman ...
AK Parti İzmir’de 2'inci gün raporu: Kaç kişi dosya aldı?
AK Parti'de yerel seçim maratonu başladı.Edinilen bilgiye göre AK Parti ...
 
Kılıçdaroğlu: O başkenti açıklayın!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı ...
Erdoğan: İran yaptırımlarını doğru bulmuyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, et fiyatlarına ilişkin ''Biz bu fiyatları bir defa ...
Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Elitaş'tan iddialı sandık çıkışı: Yüzde 50 artı 1
CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kemal Elitaş, Kafe Siyaaset ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri