POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
9 Ekim 2020 Cuma - 18:11

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

İzmir’de bu hafta da birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Kent gündeminde Sayıştay’ın hazırladığı raporlardaki tespitler, TOKİ’nin Karşıyaka’daki tartışmalı ihaleyi iptal etmesi, Şehir Plancıları Odası’nın Bostanlı’daki yatık binalar bölgesi için hazırlanan planı yargıya taşıma kararı, Doktor Baran’ın koronavirüse yenik düşmesi, vekillere yönelik fezleke düzenlenmesi, kişiye özel kart çıkarılması talimatı dikkat çekti.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR- İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Yaşanan bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Sayıştay’ın İzmir’deki 3 üniversiteyi ilgilendiren raporlarında önemli tespitler yer aldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Karşıyaka’nın Mavişehir bölgesinde tartışma yaratan ihaleyi iptal etti.

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı fezlekeleri TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi. İzmir’den 3 isim listede yer aldı.

Koronavirüs kapan ve hastalıkla mücadele eden İzmir Alsancak Devlet Hastanesi'nde 1997 yılından beri görev yapan Dr. Mehmet Atilla Baran hayatını kaybetti.

Şehir Plancıları Odası Bostanlı’daki yatık binalar bölgesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı plan kararında yoğunluk artışını gerekçe göstererek dava açma kararı aldı.

Kurultayda Parti Meclisi’ne (PM) giremeyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ‘operasyon iddiaları’nın gölgesinde günler sonra ilk kez sessizliğini bozdu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki toplu taşıma sisteminde HES kodu ile uyumlu olacak biçimde kişiye özel kart çıkarılması için talimat verdi.

SAYIŞTAY’IN EÜ, DEÜ VE İKÇÜ TESPİTLERİ DİKKAT ÇEKTİ!
Sayıştay, 2019 Yılı Kamu İdareleri Denetim Raporlarını paylaştı. İzmir’de bulunan 3 üniversiteye dair tespitler dikkat çekti. Buna göre; Ege Üniversitesi (EÜ), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile ilgili bilgiler verildi.

Ege Üniversitesi Hastanesi otoparklarının kapalı ya da açık teklif usulü yerine pazarlık yöntemiyle ihale edilmesi rapora yansıdı. Raporda, “Yıllık ortalama 4 milyon 350 bin TL brüt gelir ve 2 milyon 356 bin 246,39 TL kâr elde edilen taşınmazların, 06.06.2018 tarihinde yıllık 1 milyon 50 bin TL kira bedeliyle ihale edildiği anlaşılmıştır” ifadesi dikkat çekti. Ayrıca ihaleye 3 katılımcının davet edilmesine vurgu yapıldı.

Sayıştay, DEÜ bünyesindeki kooperatifin amacı dışında faaliyet gösterdiğini saptadı. 2019 yılındaki 2 milyon 126 bin 546,22 TL’lik giderin yüzde 85’inin rektörlük çalışanlarının maaşlarına ayrıldığı belirtildi. Kooperatifin üniversiteye 2 milyon 522 bin TL kira borcu bulunduğu rapora yansıdı. Üniversitenin döner sermaye işletmesinin ise 117 milyon 144 bin TL tutarında zarar ettiği belirtildi.

Sayıştay, İKÇÜ’deki öğretim üyesi kadrolarına yapılan atamalarda kriterlere aykırı davranıldığını tespit etti. Yapılan bilgilendirmede, “Objektif ve denetlenebilirlik ilkelerine riayet edilmemiş, ilanların büyük çoğunluğunda spesifik ve belli bir kişiyi çağrıştıran şartlar istenmiştir. Bunun sonucunda da, alım yapılacak toplam 195 kadronun tamamı için sadece birer kişi başvuru yapabilmiş ve aynı kişiler kadrolara alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

TOKİ MAVİŞEHİR İHALESİNİ İPTAL ETTİ!
TOKİ, Karşıyaka Mavişehir’de 60 milyon TL’ye sattığı, planlarda spor alanı olarak geçen arazinin ihalesini iptal etti.

TOKİ İmar planlarında “rekreasyon alanı” olan 21 bin 423 metrekare alanı 25 milyon 718 bin 400 bedelle, yine aynı bölgede imar planlarında açık spor alanı olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartmıştı.

Karşıyaka Belediyesi'nin de katıldığı ihalede rekreasyon alanı 51 milyon 900 bin TL’ye satıldı. Spor alanı ise 60 milyo TL’ye alıcı buldu. Her iki alan için müzayede kıyasıya bir rekabetin yaşanması, “Buralar imara mı açılacak?” sorusunu akla getirirken, Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere STK’lar bu satışlara sert tepki göstermişti.

Alanı, Karşıyakalı iş insanı, AK Parti eski İl Genel Meclis üyesi Niyazi Memur’un kardeşi Sabri Memur’un aldığı öğrenilmişti. Tepkiler sonucunda aile bu karardan vazgeçmişti.

VEKİLLER İÇİN FEZLEKE, İZMİR’DEN 3 İSİM VAR!
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, CHP Grup Başkanvekili Özel ile Muş Milletvekili Işık'ın da arasında bulunduğu 26 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu. Listede İzmir'den HDP Milletvekili Murat Çepni, CHP Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel de yer aldı. Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı fezlekeleri TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

İZMİR’İN SEVİLEN DOKTORU KORONAVİRÜSE YENİLDİ
İzmir Alsancak Devlet Hastanesi'nde 1997 yılından beri görev yapan Dr. Mehmet Atilla Baran, hastanenin pandemi servisinde virüse karşı mücadele verirken, 26 Eylül'de koronavirüse yakalandı. Önce Alsancak Devlet Hastanesi'ne yatışı yapılan Baran, 6'ncı gününde Ege Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım servisine sevk edildi. Tedavisi süren Dr. Baran, hayatını kaybetti.

‘YATIK BİNALAR’ BÖLGESİ İÇİN YARGI YOLU GÖRÜNDÜ!
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka’nın Bostanlı Mahallesi’nde bulunan ve kamuoyunda ‘yatık binalar’ olarak bilinen bölgede yapılacak planlar için önemli bir karar aldı. Oda’nın yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda yoğunluk artışı gerekçe gösterilerek planlara dava açılacak.

CHP’Lİ ÖZKAN’DAN VEKİL VE DELEGELERE MEKTUP!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçildiği 37.Olağan Kurultayı’nda ‘Lider’in anahtar listesi’nde yer almasına rağmen çizik yiyerek Parti Meclisi’ne (PM) giremeyen İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ‘operasyon iddiaları’nın gölgesinde günler sonra ilk kez sessizliğini bozdu.

Özkan, CHP'li milletvekillerine ve kurultay delegelerine bir mektup yazarak süreçte yaşananları anlattı, parti içinde kendisine muhalefet edenler için sert cümleler kullandı. Mektupta, “Şimdi AKP’nin canını yakıyorum diye irin medyalarının karalamalarını, yalanlarını ya da geçmişten taşıdıkları kin ve intikam hislerini, iftiralar içinde gidermek istiyorlar. Bunların yalanlarını, içimizde bazı gözü dönmüşlerin yayışlarını üzülerek izliyorum” ifadesi dikkat çekti.

VALİLİK DÜĞMEYE BASTI: TOPLU ULAŞIMDA KİŞİYE ÖZEL KART!
İzmir Valiliği, koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında yeni alınan kararları kamuoyuna duyurdu. İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile gönderilen toplu taşımada HES kodu uygulanması kararının ardından kent için yapılan bilgilendirmede önemli hususlara dikkat çekildi.

Valilik, İzmir’deki toplu taşıma sisteminde HES kodu ile uyumlu olacak biçimde kişiye özel kart çıkarılması için talimat verdi. Hastalıkla temaslı olan vatandaşların ulaşım kartlarının izolasyon sürecinde askıya alınması duyuruldu. 

Açık ve kapalı alanlarda sahnelenecek olan kamu ve özel tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale gibi faaliyetlerin kısıtlama yapılmaması kararlaştırıldı. Ayrıca turizm yerlerinde, otellerde HES kodu kullanması zorunlu olduğu belirtildi. Denetimin de kuruluşa ait olduğu vurgulandı. HES kodu istenmeyen ve müşteri kabul edilen işletmelerin 10 gün süreyle kapatılacağı aktarıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen genelge kapsamında meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin etkinliklerinin ertelenmesine karar verildi. Uymayanların da para cezasıyla karşılaşacağı ifade edildi.

 
Azerbaycan ordusu bir kasaba ve 8 köyü daha kurtardı
 
Aliyev: Ermenistan bu tarihi şansı kaçırmasın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azerbaycan ordusu bir kasaba ve 8 köyü daha kurtardı
Azerbaycan ordusu Hadrut kasabasını ve 8 köyü işgalden kurtardı.
Halil Sezai'ye 13 yıl 10 aya kadar hapis istemi
Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesi ile tutuklu bulunan ...
Kırıkkale'de sahte içkiden 7 ölüm
Kırıkkale'de sahte içki nedeniyle 7 kişi hayatını kaydetti. Olayla ilgili 2 kişi gözaltında.
 
Seferihisar'da kanalizasyon atığı isyanı!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde arıtma tesisinden sahile boşaltılan ve ...
Kardeşlerin bıçaklı kavgası cinayetle bitti!
Buca'da Cumhur Vardar (39) ile ağabeyi Hikmet Vardar (46), çıkan kavgada ...
İzmir'de yurt dışına geçmeye çalışanları taşıyan tekneye operasyon
Yasa dışı yollarla İtalya'ya gitmek üzere hareket eden tekneye düzenlenen ...
 
Eski Bakan Turhan virüse yakalandı
Covid-19 tanısı konulan siyasetçilere bir isim daha eklendi. Eski Ulaştırma ...
10 yaşındaki oğluna hırsızlık yaptıran baba gözaltında!
Bayraklı ilçesinde, 10 yaşındaki oğlu S.A.'yı, pencerenin demir parmakları ...
Feci kaza! Motosiklet bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Bornova'da motosikletin bariyerlere çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri