POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Usta Sanatçı Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Usta Sanatçı Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti
Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti
Dünya Aziz Yıldırım ve Mourinho'yu konuşuyor!
Dünya Aziz Yıldırım ve Mourinho'yu konuşuyor!
'Dünyanın en büyük seçimi': 4. aşama başladı!
"Dünyanın en büyük seçimi": 4. aşama başladı!
18 Ekim 2018 Perşembe - 20:42

İYİ Parti'de Çıray İzmir'deki 'istifa depremi'yle ilgili ne dedi?

İYİ Parti İzmir’de il başkanlığına Kırkpınar’ın atanması teşkilatta krizi beraberinde getirdi. 17 ilçe başkanı görevinden istifa ederken, Genel Başkan Yardımcısı,İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan önemli değerlendirme geldi. Çıray, "Özellikle İYİ Parti döneminde görev alan tüm teşkilâtlarımızı ben ‘kahraman’ olarak nitelendiriyorum. Bu arkadaşlarımla her zeminde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bu kahramanlara saygılarımı iletiyor kararlarını tekrar gözden geçirmelerini rica ediyorum” dedi.

İYİ Parti de Çıray İzmir deki  istifa depremi yle ilgili ne dedi?

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir’de günlerdir süren belirsizlik il başkanının atanmasıyla son buldu ancak il başkanlığına Hüsmen Kırkpınar’ın atanması beraberinde istifa depremini getirdi.

İYİ Parti Genel Merkezi revizyon kapsamında yola istifası alınan Koray Ükünç’ün yerine Hüsmen Kırkpınar’la devam etme kararı alması sonrası il başkanlığına MHP kökenli bir ismin atanmasına uzun süredir karşı çıkan ve hem Genel Merkez’e hem de İzmir’e gelen heyete bu yöndeki taleplerini ileten ilçe başkanlarından 17’si görevlerinden istifa kararı aldı.

İstifalar teşkilat içinde deprem etkisi yaratırken, Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan yaşanan gelişmeye yönelik önemli açıklamalar geldi.

Yaşanan gelişmeleri Gerçekizmir’e değerlendiren Çıray şunları söyledi:

“Doğrusu çok üzüldüm. Bunlar ‘ iyi ki gittiler, oh olsun’ denecek şahsiyetler değil. Bu arkadaşlarımın çoğu ile geçmişten bu yana, tamamı ile İYİ Parti çatısı altında siyaset yaptım. Özellikle İYİ Parti döneminde görev alan tüm teşkilâtlarımızı ben ‘kahraman’ olarak nitelendiriyorum. Bu arkadaşlarımızla biz imkânsızlıklar içerisinde, üstelik cesaret gerektiren bir dönemde birlikte kapı kapı dolaştık. Parası pulu olmayan, ambargolu bir partide mücadele ettik. Sabah kapımız çalındığında sütçünün geldiğinden emin değildik! 12 Eylül darbesi yasaklarını kaldıran İzmir gibi demokrasinin ve Atatürk ilkelerinin beşiği olan bu kentte onların büyük katkıları ile % 11 oy çıkardık. Onlara ve İzmirli hemşerilerime müteşekkirim.”,

İYİ Parti Teşkilatı’nın yeni bir yapılanmaya girdiğini ancak bu yapılanmada yeni yaralar açılmaması gerektiğinin altını çizen Çıray, “ Biz yöneticilerin işi kriz yaratmak değil, olabilecek krizleri önlemektir. Bu arkadaşlarımla her zeminde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Aracılığınızla bu kahramanlara saygılarımı iletiyor kararlarını tekrar gözden geçirmelerini rica ediyorum” dedi.

HANGİ BAŞKANLAR İSTİFA ETTİ? 

Gaziemir İlçe Başkanı Leman Emin, Foça İlçe Başkanı Muzaffer Tınaztepe, Buca İlçe Başkanı Fikret Aktaş, Seferihisar İlçe Başkanı Kürşat Cebeci, Karaburun İlçe Başkanı Şerif Arslankan, Kınık İlçe Başkanı Hasan Kavak, Dikili İlçe Başkanı Altan Aktuğ, Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan, Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, Beydağ İlçe Başkanı Muhsin Pulcu, Kemalpaşa İlçe Başkanı Hüsnü Teoman, Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Narlıdere İlçe Başkan Vekili Kerim Kaşka, Bayraklı İlçe Başkanı Murat Karacan, Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Bornova İlçe Bakanı Galip Çukurlu ve Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi görevlerinden istifa etti.

 
CHP’li Kılıç Narlıdere için resmen yola çıktı: Söz veriyorum...
 
Yıldırım'dan 'tarihi sergi'de mesaj: İzmir'in yeri...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güray Türk 19 Ekim 2018 Cuma 10:22

İYİ Parti her siyasi görüşten vatanseverin bir araya geldiği bir kuvayi milliye hareketi olarak umut vadetmişti. Ancak ilerleyen zamanlardaki belirgin MHP ağırlığı ve bazı insanların vatan sevdası değil koltuk sevdasının olması, nerede nasıl bir avantam olur beklentisi ile klasik siyasetçi profili çizmesi, seçim kampanyasındaki hatalar ve yönetimin zayıfığı bu yola çıkanlarda büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Kaybeden sadece parti değil ülke olmuştur.

Yorumu oyla      0      0  
Ersoy özkan 18 Ekim 2018 Perşembe 23:06

Ben bu arkadaşları tanıyorumsa vede biliyorumki yeni bir yönetim kurarak aynı görevlerine devam edecekler.olması gerekende bu değilmi yeni başkan yeni bir yönetim ve taze bir heyecan katmak değilmi.

Yorumu oyla      0      0  
Cengiz oğuz 18 Ekim 2018 Perşembe 22:41

Çok gariptir ki Siyasette Biz Demokrat Partililerle anap kökenli lerle bir arada yürümeyi Yeni kurulan bir partiye Türkiye''de destek olmaya Türkiye''yi bu zor durumdan kurtulabilmek için kabul etmişken onların ülkücü hareketin kökeninden gelen bir ismin İl Başkanı olmasını bu şekilde protesto etmelerini hiç doğru bulmuyorum

Yorumu oyla      0      0  
Ergin oğuz 18 Ekim 2018 Perşembe 22:07

Aytun çıraya teşekkür ederim Çok güzel bir şekilde dile getirdiği için

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç Narlıdere için resmen yola çıktı: Söz veriyorum...
Narlıdere ve Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hakan Kılıç, 31 Mart ...
Ve CHP'li Kandemir dosyasını teslim etti: Güzelbahçe koltuğuna resmen talip!
Cem Yıldırım ve Mustafa Gürkan’ın desteğini alarak ‘uzlaşı adayı’ olarak ...
İYİ Parti İzmir'de yeni başkandan teşkilata ilk mesajlar ve 'istifa depremi' yorumu!
İYİ Parti İzmir’in yeni Başkanı Hüsmen Kırkpınar il binasında teşkilatla ...
 
Dikili'de 'Ulu' mitingi: Tüm oylara talibim!
Gazeteci Gökmen Ulu, memleketi Dikili’de Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını ...
İYİ Parti İzmir'de 'Kırkpınar' depremi: 17 ilçe başkanı istifa etti!
İYİ Parti’de il başkanlığına Kırkpınar’ın atanması teşkilat içinde tepkiye ...
AK Parti'den Yücel'e 'FETÖ çıkışı' tepkisi!
AK Parti İl Başkanvekili Özkan, CHP İl Başkanı Yücel’in AK Parti’ye yönelik ...
 
Erdoğan: Moldova'nın toprak bütünlüğü...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Moldova'nın toprak bütünlüğü bizim için hayati ...
Başkan Uyar'dan duygusal adaylık açıklaması
İzmir'de Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar, 31 Mart 2019’da yapılacak ...
Ve Başkan Atila dosyasını teslim etti: Halktan aldığımız güçle hizmete devam!
Bornova Belediye Başkanı Atila hizmete devam yolunda bir dönem daha görev için başvurusunu yaptı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri